Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky. Chci zkusit zda tu někdo nemá porovnání a zkušenosti z obou porodnic 🙂 prvně jsem rodila 2022 v Plzni ve fakultce. Nemam nejak na to úplně výtky tak nějak jsem věděla že je to velká nemocnice kde je to jak na běžícím pásu a nepřišla jsem si tam nějak odpocinout nebo povídat 🤣 nicméně jediné co mi hodně vadí a štve je, že asi není šance dostat po porodu nadstandart. Tím jak je tam hodně porodů je to neustále obsazené. I když sem rodila 22 hodin a neustále opakovala že chci nadstandart stále nebyl žádný k dispozici. Jsem člověk co nerad sdílí s někým pokoj a opravdu bych chtěla být sama. S dalšími maminkami jsem na pokoji dost trpěla. Zaprvé člověk je sám rozbitej a necítí se úplně svěže, při spaní se dost prevaluji atd…
chytla jsem maminky co byli po porodu ufňukané a hormonama rozhozené a bylo to pro mě osobně peklo 🤣 tím ale absolutně nechci maminky shazovat každá si to prožívá jinak 🙂 bydlím v Plzni takže logicky bych měla rodit zas tady. Ale začali mě vrtat hlavou Klatovy.. recenze jsem zatím četla jen pozitivní a říkám si zda tam není menší nával na ty pokoje. Cesta je to cca 40 minut což man při plném provozu úplně stejně z konce Plzně na Lochotín 🤣 nemá tedy taky někdo zkušenost?🤔
Jednu lékařku z Klatov znám osobně, a je skvělá. Obecně jsem měla vždy lepší zkušenosti z těch malých porodnic (už zavřené Rokycany a Mulač), ale měla jsem tam vždycky kamarada doktora. Jinak první porod. Byl pred desetiletími na Slovanech a bylo to peklo.
@TaLucie mulače nechci, pouze z osobních důvodů 🙂 takže buď ten lochotin nebo klatovy. Nicméně manžel na mě kouka jak na blázna že chci z Plzně jet rodit 40km daleko 🤣
Rodila jsem 4× v Klatovech a nemůžu si ztěžovat vůbec na nic, ani ve staré porodnici, ani teď v té nové.. přístup super, žádné nuceni do ničeho co nechci, poporodní péče taky skvělá..
@KáťaKašpi tak to je super 👍 to tady na lochotine asi nehrozí 🤦♀️ děkuji moc za zkušenost 🙂
Klatovy neznám, ale z Locháče mám asi stejný pocity jako ty. Nebyla to úplná tragédie, ale že bych překypovala štěstím, se říct nedá. Ještě si hodně chválí Hořovice, po dálnici ta dojezdovka není tak hrozná. Ale osobní zkušenost nemám.
Ja rodila jednou v Motole a jednou na Locháči a kdybych měla rodit znovu, tak za mě ten Motol teda lepší. Já bych už znovu na ten Lochotín nechtěla, kdyby to nebylo nutný.
Já měla špatnou zkušenost s Lochotínem po první dceři. Byli jsme v té době z Plzně severu, ale měli chatu u Klatov, kde jsem měla v nemocnici dobrou zkušenost s dětským oddělením. Tak jsem si tenkrát taky přála aby jsme v době porodu byli na chatě a chtěla jsem rodit v Klatovech. To bohužel nevyšlo, takže i mladší syn je narozený na Lochotíně. Ale ten měl bohužel po porodu zdravotní komplikace, a ať je to v přístupu k lidem na Lochotíně jak chce, tak o syna se postarali výborně, a já jim mohu jen děkovat
.
Nyní bydlíme na Plzni jihu a časově je vzdálenost mezi Lochotínem a Klatovy obdobná, tak také nevím
… ale Mulačovku jsem také vnitřně zavrhla, byla jsem tam před časem na vyndání tělíska v celkové anestezii, a pak v dubnu na revizi po zamlklém těhotenství a obojí byla hrůza a děs
, nekonečné čekání a přístup a arogance personálu zvláště pak pana primáře… to už mi opravdu stačilo
. Oproti tomu zlatý Lochotín ![]()
@Vendulák já s lochotinem vyloženě spatnou zkušenost nemám. Přišla jsem tam s tím ze proste porodím 🤣 nemám žádné přání atd prostě důvěřují postupu lékařů, narodit se to prostě musí vždycky 🤣 jen mi právě vadí ta nemožnost být pak na pokoji sama 😕 co zatím čtu tak Klatovy mají samé dobre recenze 🙂 a tak nějak si říkám zda v červnu červenci nebude narváno a mohla bych chytnout svůj pokoj 🤣 když srovnám že první porod jsem byla hospitalizovana na vyvolávání kvůli tehu cukrovce a vyvolávání tři dny než se něco začalo dít a pak dalších 22 hodin pekla 🤣 tak těch 40min do Klatov si myslím stihnu v klidu 🤣 to jen manžel na mě kouka divně že chci mimo Plzeň 🤣
Za mě Klatovy měla jsem tam rodit, péče skvělá a všichni milý, bohužel nastaly komplikace a i když by mě byli mohli odrodit poslali mě do Plzně, kde mají větší specializaci na nedonošence. Takže za mě si tam nehrajou na frajery, ale opravdu řeší pacientky a děti
@ka2ka no a to je další věc která mě trápí v rozhodnutí. Když se něco po..re tak stejně se jezdí nebo prevazeji do fakulkty tím ze je tam neonatologie. To u mě hrálo roli zas v rozhodování u prvního ale teď už člověk řeší zas i pohodlí když už ví do čeho jde 🤣 je to zapeklity 🤦♀️ 🤣
@Bet1 a co si domluvit konzultaci s primářem? Je fajn jen je děsně rychlý ![]()
@ka2ka je to prostě asi jen o tom rozhodnout se zda dát ten dojezd a jiné město. Ještě když budeme nechávat syna tady u maminy na hlídání Plzni. Ale pořád si říkám že to není tak daleko. Jezdí lidi rodit i dál si myslím 🙂 no jsem na sebe a rozhodování zvědavá 🤣
Příspěvek upraven 27.02.25 v 08:55
@ka2ka já jsem v Klatovech porodila ve 25 TT.. a syna zachránili, koordinace s neotalogii v Plzni byla dokonalá
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.