Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já první tři měsíce jedla jen mrkev a domácí uzený pak došlo uzený tak 14 dní jen mrkev
a ze dne na den o. k. ![]()
Kdysi dávno jsem měla to podobné. Byla jsme podvyživená a vyhrožovali mi kapačkami. Doktor mi doporučil pit Glukopur - je to hroznový cukr a dodává energii. Nakonec jsem to zvládla i bez kapaček. Přeji, ať je brzo lépe ![]()
Já nejedla celej první trimestr… jedla jsem jen citrony, kiwi, prostě nějaký ovoce a pila vodu. Zhubla jsem 17 kilo do 20tt a teda nebylo to na škodu vzhledem k mé postavě. Dr mě i chválil
a pak už to bylo dobrý a zas mi chutnalo a pro změnu zas nezdravý s…y
ono se to pak zlomí. Nenutila bych se do jídla, když není chuť.
@mejdylk Tak to jsme na tom stejně, mě by to taky neuškodilo, měřím 156 cm a mám 75 kg
Spíš mě to jen štve jak jsem slabá až někdy na omdleni, ale jak říkáš. Taky si to měla a zvládla. Musím taky.
Ahojky,
jsem začátek 7.tt a tento týden se také v plné parádě projevilo nechutenství… Je to děs. Hlad by i byl, ale jen pomyšlení na jídlo je
Jediné, na co bych měla chuť, je bílý kyselý jogurt s musli, banán, jablko, k pití voda, jablečný džus…
Kvůli lehkému špinění a bolestem v podbřišku jsem na nemocenské a tudíž doma, takže o to je to podle mě horší, se nudím a mám víc času na to myslet ![]()
U prvního syna mi vadily určité pachy, ale co si vzpomínám, chuť k jídlu jsem měla…
Tak snad to brzy přejde! ![]()
Jo a ta přesnídávka je dobrý nápad, tu bych si dala
![]()
@Terez85 U me to bylo to same, mohla jsem jen ovoce. Ted zacinam 11tt a pro zmenu bych zase zr*la nonstop a vsechno ![]()
At je brzo lip ![]()
Jinak me pomahalo dat si kazde rano malou sklenicku vychlazene coly, po ni mi bylo vazne lip.
@Terez85 Tak já mám po presnidavce a bananu, zjistili mi těhotenskou cukrovku, proto jsem nemohla jist a je mi zle. ![]()
@NikysekR Já ti tu colu tak závidím!!! Mě by po té sklenicce ten cukr tak vylít. ![]()
@NikysekR Děkuji
No tak doufám, že mi bude taky takhle brzo líp
V 11. týdnu to je pohodička, někoho to provází mnohem déle…
Včera se mě manžel ptal, co budu vařit, co má koupit cestou z práce… Tak jsem se zamyslela, z čeho se mi asi neudělá špatně a napadl mě losos, že bych to dala… No tak ho poctivě koupil, a já se na něj dnes nemůžu ani podívat
Naštěstí je u mě mladší sestra na návštěvě, tak oběd uvařila.
Co budu dělat ty další dny, tak to nevím
Budu to muset vydržet, ségra říkala, ať si vezmu roušku ![]()
@Sarivojvodova píše:
@NikysekR Já ti tu colu tak závidím!!! Mě by po té sklenicce ten cukr tak vylít.
Teda, cukrovku, jo?
A já měla, nevím proč, za to, že cukrovka těhotenská se projeví až v pozdějším stadiu těhotenství… ![]()
Takže nesmíš cukr? Nebo jaké máš omezení?
@Terez85 Na cukrovku se chodi kolem 25tt, pokud si to dobre pamatuju. Teda pokud nemas problemy driv. Fakt prijemnej test ![]()
A s tema nevolnostma jsem to mela u obou tehotenstvi stejne, kolem 6tt to zaclo a kolem 10tt skoncilo ![]()
Jinak s tim jidlem te naprosto chapu. Ja ted kolem toho 6tt pekla slavnostne kachnu a psovi jsem dala varit drubky. Ta para z toho hrnce se na me navalila a ja myslela, ze poletim
hnuuus.. kachny jsem se pak netkla. A to ji jinak miluju.
@Sarivojvodova Jaaj chudero, to ti nezavidim. Ja kdyz byla minule tehotenstvi na tom testu, tak z toho roztoku se mi udelalo strasne spatne, malem jsem tam sebou sekla. A vysly mi dost hranicni hodnoty. Tak jsem musela nejakej cas drzet dietu a musela jsem na test znova
Nastesti dieta pomohla a napodruhe mi to vyslo dobre. Ale tu dobu mi strasne to sladky chybelo, hlavne ovoce.