Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer dámy,
nepotřebuji počítat týdny těhotenství ani nic podobného, jen jsem regulérně zmatená. Tak abych začala:
Datum poslední menstruace bylo 14.9., předtím asi půl roku nepravidelně, dříve jako hodinky (téma já a můj cyklus je taky zábavné
). Šinu si to tedy v říjnu k doktorovi, test negativní, píchne vyvolávačku, do 14 dní to mám dostat.
14 dní nic, 2.11. test negativní, hcg z krve negativní. Jdu tedy znova k doktorovi, dělá UTZ, sliznice vysoká, všecko nachystané, píchá druhou vyvolávačku, těhotenství neguje (podle něj neproběhla ovulace).
O 6 dní později je pozitivní test (těsně před oslavou, lednice plná šampaňského, vína… no mne by kleplo:) ), dnes hcg 1335.
Můj dotaz tedy zní- jaktože tak šílený nárůst hcg během jednoho týdne? Uvidí doktor příští týden na UTZ vůbec něco? Nestalo se některé z vás něco podobného? a jak to dopadlo?
Díky všem za názory, podněty, rady, cokoliv:)
Příspěvek upraven 09.11.15 v 18:35
HCG se každý den přibližně zdvojnásobí, takže nevím, ale ten nárůst mi nepřijde nijak extra závratný. Příští týden uvidíte možná nějaký váček…
Při tak vysokém hCG by už na utz něco být vidět mělo. Ale pokud jsou tam dvě, tak taky nemusí.
Děkuji. Chápu, že neumíte věštit z koule, prostě budu muset čekat, co z toho vyleze. Ale ten týden čekání je děsný ![]()
@Kajuli tak to jsem zvědavá, jak to dopadne. Já také poslední mens.14.9., cyklus ale pravidelný a 32 dní+- dlouhý, už asi 22.10.pozitivní test (dřív mě to nenapadlo, bylo to neplánovaně) a 2.11.už regulérně srdíčko…
@Kajuli jsem na tom podobně, ale mám za sebou zatím první vyvolávačku a čekám jestli MS přijde nebo ne..na UTZ nic nebylo
Ta holky dnes jsem byla na kontrole, 6+0, náznak srdeční akce (váček pulzoval jak divý, ale prý to s jistotou ještě určit nelze), mám se přijít ukázat za 2 týdny.
Děkuji, děkuji, jak to vyadá u tebe, ještě pořád číháš na červenou
?
@Kajuli ne, už nečekám. Teď se léčím..mám zánět a ještě jsem dostala něco s hormonem..doufám, že pak budu fungovat normálně
@Luciie90 Tak to držím palce, ať se všechno co nejdříve srovná ![]()