Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky, mám problém, od začátku těhu do sebe nic nedám. Sním denně jedno jídlo a to ho ještě na 4 krát rozrejpu.
Nechutná mi nic co dřív. Jim jenom bílí jogurt a rajčata.
Piju jen vodu. Občas banán a bramborovou kaši. Cítím se slabá, bolí mě břicho a jsem unavená. Přítel se už zlobí a dr říká, že takle půjdu na dva tři dny do nemocnice na kapacku, ale já to nedělám schválně. Že všeho je mi zle. Co jste dělali vy?? ![]()
@Sarivojvodova pokud chceš zdravé mimino a sebe, přidej - najdi, co Ti chutná
zas na druhou stranu - jsou holky, co prozvrací celé těhotenství a na mrňata to nemá vliv. Ty máš možnost volby - přečti si, co způsobuje nedostatek živin - ideálně u anorektiček, pak zvaž co je lepší - aspoň sem tam se k něčemu donutit, nebo riskovat ![]()
V klidu to přejde. Já byla teď léto/podzim těhotná a jídlo katastrofa. Tomu jsem vážně v žádném těhotenství moc nedala. Teď jsem nejedla vlastně skoro nic, protože jenom myšlenka na jídlo mi dělala zle, sem tam jsem si něco dala. Lepší to bylo po 12 týdnu, to jsem už i něco snědla, takže věř, že bude líp!!!
@Sarivojvodova Mě od 6tt do 14t trápilo nechutenství a všechno jídlo a pachy mě nadavovaly(i čištění zubů)
Ještě, že už je to za mnou. Pomáhalo mi hodně studené jídlo - mléko, jogurty, tvarohy a zamilovala jsem si mangovou přesnídávku od Hello, taky studenou. K tomu piškoty, protože nic jiného jsem nezvládala. A ideálně první jídlo sníst ještě v posteli než se zvedneš, to mi taky dost pomáhalo a nosil mi to každé ráno můj hodný manžel. ![]()
Tak ono je to celkem normální, ale zase se tomu úplně nepoddat. Ty do toho i zvracíš? Jestli ne, tak máš napůl vyhráno. I kdybys měla zobat po drobkách, tak do sebe něco málo dávej. Asi bych zkusila pít něco jinýho než vodu, ta na podrážděný žaludek není moc dobrá. Dá se upíjet chlazená cocacola, ta na to pomáhá nebo džusy by ti tu chuť taky mohly trochu podpořit. Já jsem od začátku teď taky zhubla 4 kila, ale tak já mám z čeho brát, tak to nikomu nevadí ![]()
Děkuji moc. Jste zlaté. Je fakt, že studené věci sním, ale teplé ne.
To je normalni. Nejis nahodou vitaminy pro tehotne? Ty muzou nevolnosti zhorsit.
Vetsinou zhorsuje nevolnosti i treba jen teple jidlo. Takze jogurt a rajcata je uplne v cajku. Co treba to smichat jako salat se zaluvkou a nakrajet si do toho kousek prirodniho kureciho steaku? Ledovy salat? Ledova kola? Staropramen lemon?
Ten jsem pila ja skoro kazdy vecer.
A budou ted hodne mandarinky, to je taky u tehuli oblibene, ja se po nich mohla utlouct.
@Bibi239 Super nápad udělat si salát s tím steakem.
Beru mamavit a je fakt, že je mi po něm strašně. ![]()
@Sarivojvodova píše:
Děkuji moc. Jste zlaté. Je fakt, že studené věci sním, ale teplé ne.
tak se na to soustřeď a jez, co dáš
pořád lepší, než nic
já strašně bojovala u obou těhoteství, ale prostě ta myšlenka, že by mrně nemělo dostatek živin, mi poháněla kupředu.. i když jsem kolikrát u jídla fakt brečela, že nechci atd ![]()
@lady_mimoza Jo presnidavku bych si dala tak super nápad s piskotama. Díky ![]()
@martina.se Přesně přítel mě nutí a já začnu brečet, že nechci. ![]()
@Sarivojvodova Ono to přejde, mě bylo do teď taky pekelně špatně. Teď jsem taky 9tt a už je to mnohem lepší. Ale zdaleka nemám ten apetit co dřív. Mám chuť hlavně na ovoce.
Při prvním těhotenství jsem to měla zrovna tak.
@Sarivojvodova píše:
@martina.se Přesně přítel mě nutí a já začnu brečet, že nechci.
Zkus ty vitaminy brat na noc, tak mas sanci, ze tu nejhorsi nevolnost zaspis.