Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den má. nekdo zkušenost kde resit jednu neprijemnou věc? A to ta že remeslnik mi přišel opravit celý solarni systém. Byla nabidka s kterou sem souhlasil a zaplatil. Po provedené praci jsme se domluvili že dokoupime další elektroniku v hodnotě 74 tisic které sem mu poslal na účet. A od té doby pořád nemá čas furt se vymlouva atd.. je už to prez rok a pořád nic. Vede tudy jinaci cesta než za ním dojet a resit to jinak? Děkuji
Jak jinak? Jako ručně? Protože smlouvu s ním nemáš, to je zjevné. Tak asi ručně no.
Smlouvu na to nemáš? Pokud ne, tak jedině pohrozit PČR, třeba to na něj zafunguje, ale ve výsledku by ti asi moc nepomohli…
@Jaňouchová píše: Více
Nemám smlouvu o provedeni práce. Mám jen dukazni materiály otom že sem mu zaplatil další soucastky a ty já nemám pořád dodany
@Kubawar Právník, předžalobní výzva - buď je to neoprávněné obohacení, nebo podvodné jednání. Součástí výzvy by měl být termín pro buď vrácení peněz, nebo dodání meteriálu/zboží.
Samozřejmě poslat do datové schránky, nebo s dodejkou.
Příspěvek upraven 12.09.24 v 10:09
@Kubawar píše: Více
No a co? Tak nemáš smlouvu… Točíš se na nesmyslech, jsi na policii.
@Kubawar píše: Více
Pokud nemáte smlouvu a harmonogram+ termíny, tak nemáš nic.
Těžko budeš dokazovat, že to bylo na něco dalšího.
Klidně může říct, že to bylo na něco co už udělal.
Tomu pánovi bych písemně přes datovou schránku oznámila před tím celou situaci shrnula, že pokud se s tebou nebude domlouvat do tehdy a tehdy, tak podáváš TO, ale počítej s tím, že s nejistým výsledkem se to roky potáhne.
Není mi jasné, jak je možné nemít v aktuální době smlouvu a pak se možná divit, že jsem naletěl. Že je to bez smlouvy levnější je častý argument, pak si každý musí sám spočítat, zda se mu to vyplatí.
I z tohoto důvodu se domnívám, že se to nakonec odloží, pokud nejsi připraven na sozdni tahanice, ktere celou věc řádně prodraží a to opět s nejistým vysledkem.
Kdo chce kam…
Normalne mu poslu asertivni Posledni vyzvu, uved zde vsechny terminy (od kdy ma tve penize a na co)a chtej po nem do konkr.data bud vracrni penez na tenaten ucet anebo do konkr.data provedeni praci a dodani materialu.
A dale mu napus, ze Pokud tak neucini, predas vec svemu advokatovi.