Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. pred par dny se nam necekane narodilo miminko o nekolik tydnu drive. momentalne je na jip a jeste urcite dost dlouho bude ptz porodni vaha byla 1370 g. ale tim ze jsem jeste nemela ani nic moc nachystane pro nej, zacinam ted s tim poradne. absolutne jsem nemela v planu nosit sve mimi v nejakem tom satku nebo klokance nebo manduce nebo co to ted vsechno je za moznosti. vubec se v tom nevyznam. ale ted premyslim nad tim kdyz si zvykne na takove to tzv. klokankovani co delame v nemocnici asi bude mit rad noseni na tele a bylo by to pro nej zrejme,,vhodne,,. co myslite? mate nektera zkusenost? pokud ano, co si mam poridit? takovy ten satek? nebo jine nositko? a popripade od jake znacky je dobre. cetla jsem ze v tech znackach je celkem rozdil..dekuju moc za pripadne odpovedi. emoticon
@nikdo17 hlavně pořiď buď kvalitní šátek nebo ERGO nosítko - né visítko ala chicco.. Rozdíl je se správném nošení. Co se týče zbytku - mrně si na to nezvykne, ale nošené děti jsou daleko klidnější atd.. sama nosím v šátku, mám Šanami a spokojenost - klukovi je už 16 m - zrovna se chystáme jít tancovat v šátku ![]()
Na miminko je nejlepší šátek zvlášť pokud bude hodně drobné tak ergonomická nosítka mu budou velká. Jinak já mám pevný od Šanami a jsem moc spokojená. Na vázání doporučuji podívat se na youtube myslím uživatelka vozino má hezká videa jak vázat. První úvazy jsem zkoušela na plyšové opici abych si byla jistější co a jak než jsem zapojila syna ![]()
Šátek nebo nějaké Caboo… jsou docela levné na bazarech.
Máš fb? Koukni tam na Nošení dětí
Dekuju za rychle reakce. fb mam tak tam kouknu. takze poridim satek. a caboo je prosim co? z tech satku jak vidim firma šanami a nebo je i nejaka jina dobra? cenove se prosim pohybuje v jakych rozmezich?
@nikdo17 cenově je jedním z nejlepších na poměr kvalita a cena právě to šanami. Ale mrkni na FB, na nošení dětí, je tam aji bazar. Ideál je zanošený šátek už od někoho, takový od šanami popř little frog seženeš v pohodě už za 700-1000 kč. Když Ti bude vyhovovat, můžeš pak pořizovat další - do toho se dostaneš a je to jak mor
Další oblíbené značky Didymos, Amazonas, Hopediz a pod, jsou toho mraky, můžeš mít klidně šátek za 20 tis
Pro začátek stačí obyč. Jo a ideální je v té skupině najít lokální nosící skupinu, tam si aji šátky ohmatáš, půjčíš, ukážou Ti vázání atd..
Hlavne se porad v nemocnici. urcite vam dam spoustu doporuceni i rehabilitacni, u nas chodila za kazdou maminkou a miminkem, u predcasne narozeneho bude urcite hodne veci probirat a vysvetlovat.
je super mit takove miminko, co nejvic na sobe, ale muze mit nejake specifika ohledne kycli nebo patere atd.
zatim bych se na nakup nevrhala, objenat z netu je otazka par dni, to ma cas, az budes vedet vic.
Jj urcite nebudu s nakupem spechat jen jsem chtela uz zacit sbirat info. takze dekuju moc za cenne rady