Nedonosene miminko prdiky

55
21.5.23 14:41

Nedonosene miminko prdiky

Ahoj, mam dotaz ohledně prdiku u nedonoseneho miminka..u donošených casto problémy vymizí ve 3-4 mesici..jak se to počítá u nedonosenych miminek? Malemu jsou 2 měsíce, ale korigovane týden..tak přemýšlím, jak dlouho tohle peklo jeste bude..chápu, ze u každého je to jinak, ale dost by me to zajímalo. Dekujuuu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3714
21.5.23 20:56

@Ejjja nasi kluci narozeni 36+1 a prdiky skoncili presne posledni den 3.mesice bio veku :-) takze za 4 tydny ti to snad skonci :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
21.5.23 21:47

Prdiky

No, rozhodne ne vzdy plati 3mesicni koliky:) Syn trpel brutalne do 8meho mesice.. Neni to caste, ale ani neobvykle:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
22.5.23 07:23

@suzka1 no to by byla nádhera..akorát to mas děti prakticky donosene..syn se narodil 32+2..ale naštěstí mel uz 2,2 kg a mel dovyvinute plíce..ale proste se nastavim tak, ze za měsíc bude konec a bude se mi to lip snášet..a kdyz nebude tak se aspoň nebudu stresovat dopředu..moc dekuju! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
22.5.23 07:24

@MalaKaci to mi je úplne jasne..mam bohužel par kamarádek, kterým děti taky tak dlouho trpěly..nebo to třeba přestalo a pak začalo s prikrmy :( Jeste ze si to děti pak nepamatuji, jak je to trápilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
22.5.23 07:26

Já se taky upínala k těm třem měsícům a nakonec to trvalo ještě o doooost dýl 😆

• Citovat
  • Upravit
55
22.5.23 07:33

@Tosidelassrandu tohle mi nedělejte..chci slyšet úplne jiné věci :lol: :lol: ale prezit se to musi, neda se nic dělat..ono každé období ma asi své..což ja naštěstí jeste nevim, jelikož je to moje první dítě :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3714
22.5.23 07:51

@Ejjja naši meli 1,9kg a 2,2kg, takže skoro stejné. Hodně ty deti bolí bříško po vigantolu, ale tim te nechci nabadat, abys mu to nedavala. A nam dost pomohla probiotika, kupovali jsme Maxika z dr. Max, po biogaie třeba děti zvracely a naše děti nebyly blinkaci. Pak davej různě espumisan, nebo jiné, ale výsledek, zda ty kapičky funguji poznáš nejdřív po týdnu.. A u nas taky pomohalo drndat v kočáre. Tim jsme je i uspali treba na 3hodiny a ja si psychicky odpocinula, že pár hodin žádné dítě nebreci :D Ale musela jsem u toho chodit, aby to furt drncalo. Och, jakou jsem mela postavičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
22.5.23 10:23

Nam nepomohlo nic, jen cas.. Ale urcite zkuste polstar s jadyrky, nahrivaci, maji ho v Dm treba. Ja nejsem zastance kapek, dost casto spise uskodi.. Ale zkusit muzete vse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
22.5.23 10:53

@suzka1 my zkousime vse možný..s paní doktorkou jsem se domluvila ze vigantol nahradíme vitaminem d od Terezie, biogiau jsme dávali měsíc a ted zkousime biopron..cvicime, masirujeme, nahrivame, vanickujeme, dáváme na bříško..kapicky jsme žádné dalsi nechtěli ale nakonec dáváme uz druhy den espumisan tak uvidime..přes den je to lepsi a kočárek taky funguje..co nam teda zabere okamžitě je rourka..jenže brzy jsou plyny zase zpátky..bohužel bereme železo a tím je to vse mnohem horší, ale s tím se neda nic dělat..a jak je nedonoseny tak travici soustava se teprv dotváří takze tolik mlicka do bříška pro nej musi byt náročné. Bohužel přišel na svět akutním císařem a ja ztratila dost krve takze se mi nerozjela laktace a ma umele mlicko..tím je to zase este horší..ale děsí ne zkoušet pořad nějaké jiné..ma bebu comfort a nedávno sme zkusili bebu sensitive a to byla hrůza..vubec to nechtěl a prdiky byly jeste horší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
22.5.23 12:37

Mlika nemenit, zustat u jednoho, opravdu jsou tam zmeny minimalni, spise ku skode. Syn byl od 3m take na UM a ena na jine nikdy nepomohla. Davame kebdamil, sedl mu nejlepe. Vigantol sem tez nedavala, ale biogaiu s D, prislo mi to jako nejmensi zlo a zaroven pomahala trochu. Nerourkovala sem, nebylo to dlouhodobe reseni. Noste v satku a preclekejte, tam ma miminkp nozky aspon tak, ze mu prdiky ochazi lepe a je spokojene.. A drzte se, vim jake to je, syn se do 8m budil co hodinu kuli prdikum.. Bylo to peklo, plac, nespani.. Ale cas jediny pomuze:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.5.23 15:56

Tak ja jsem sice přenášela ale na prdiky nás trápí strašně. Přes den, ikdyz dávám na bříško, cvičím nozickama prdi velmi malo, ale jak v noci usne, začne hazet rucickama a nozickama a prdi jako stary chlap :D Jsem za to rada, ale uz jsem se nejaky ten den nevyspala, protože sebou hrozne haze a za chvilku se tim i sama probudi. Nekdy je vzhuru i co hodinu :( Nevim jak zaridit aby se vyprckala pres den a v noci v klidu spinkala..Taky doufam, ze to brzo prejde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
22.5.23 16:35

@MalaKaci tak si představte ze máme asi alergii na kravskou bilkovinu..malému se udělal i ekzem a sipe a vypovídají mu hlasivky..máme moc dobrou pediatricku a okamžitě přechod na hypoalergenni mleko..je prý hodně horke ale malému moc chutná..dneska sme s tím začali..bylo mi divne to strašně zhoršení bříška..plakal uz nonstop a mel ho tvrde..a paní doktorka potvrdila ze se počítá od biologického narozeni ty prdiky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
22.5.23 17:09

@Ejjja malý má tak abkm a biogaia mu vadila, tak na to pozor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
55
22.5.23 18:46

@Beruska97 a kdyz máme biopron?? Nebo mam koupit něco jiného?? Moc dekuju za info!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí