Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam dotaz ohledně prdiku u nedonoseneho miminka..u donošených casto problémy vymizí ve 3-4 mesici..jak se to počítá u nedonosenych miminek? Malemu jsou 2 měsíce, ale korigovane týden..tak přemýšlím, jak dlouho tohle peklo jeste bude..chápu, ze u každého je to jinak, ale dost by me to zajímalo. Dekujuuu ![]()
@Ejjja nasi kluci narozeni 36+1 a prdiky skoncili presne posledni den 3.mesice bio veku
takze za 4 tydny ti to snad skonci ![]()
No, rozhodne ne vzdy plati 3mesicni koliky:) Syn trpel brutalne do 8meho mesice.. Neni to caste, ale ani neobvykle:(
@suzka1 no to by byla nádhera..akorát to mas děti prakticky donosene..syn se narodil 32+2..ale naštěstí mel uz 2,2 kg a mel dovyvinute plíce..ale proste se nastavim tak, ze za měsíc bude konec a bude se mi to lip snášet..a kdyz nebude tak se aspoň nebudu stresovat dopředu..moc dekuju! ![]()
@MalaKaci to mi je úplne jasne..mam bohužel par kamarádek, kterým děti taky tak dlouho trpěly..nebo to třeba přestalo a pak začalo s prikrmy
Jeste ze si to děti pak nepamatuji, jak je to trápilo. ![]()
Já se taky upínala k těm třem měsícům a nakonec to trvalo ještě o doooost dýl 😆
@Tosidelassrandu tohle mi nedělejte..chci slyšet úplne jiné věci
ale prezit se to musi, neda se nic dělat..ono každé období ma asi své..což ja naštěstí jeste nevim, jelikož je to moje první dítě
![]()
@Ejjja naši meli 1,9kg a 2,2kg, takže skoro stejné. Hodně ty deti bolí bříško po vigantolu, ale tim te nechci nabadat, abys mu to nedavala. A nam dost pomohla probiotika, kupovali jsme Maxika z dr. Max, po biogaie třeba děti zvracely a naše děti nebyly blinkaci. Pak davej různě espumisan, nebo jiné, ale výsledek, zda ty kapičky funguji poznáš nejdřív po týdnu.. A u nas taky pomohalo drndat v kočáre. Tim jsme je i uspali treba na 3hodiny a ja si psychicky odpocinula, že pár hodin žádné dítě nebreci
Ale musela jsem u toho chodit, aby to furt drncalo. Och, jakou jsem mela postavičku ![]()
Nam nepomohlo nic, jen cas.. Ale urcite zkuste polstar s jadyrky, nahrivaci, maji ho v Dm treba. Ja nejsem zastance kapek, dost casto spise uskodi.. Ale zkusit muzete vse..
@suzka1 my zkousime vse možný..s paní doktorkou jsem se domluvila ze vigantol nahradíme vitaminem d od Terezie, biogiau jsme dávali měsíc a ted zkousime biopron..cvicime, masirujeme, nahrivame, vanickujeme, dáváme na bříško..kapicky jsme žádné dalsi nechtěli ale nakonec dáváme uz druhy den espumisan tak uvidime..přes den je to lepsi a kočárek taky funguje..co nam teda zabere okamžitě je rourka..jenže brzy jsou plyny zase zpátky..bohužel bereme železo a tím je to vse mnohem horší, ale s tím se neda nic dělat..a jak je nedonoseny tak travici soustava se teprv dotváří takze tolik mlicka do bříška pro nej musi byt náročné. Bohužel přišel na svět akutním císařem a ja ztratila dost krve takze se mi nerozjela laktace a ma umele mlicko..tím je to zase este horší..ale děsí ne zkoušet pořad nějaké jiné..ma bebu comfort a nedávno sme zkusili bebu sensitive a to byla hrůza..vubec to nechtěl a prdiky byly jeste horší ![]()
Mlika nemenit, zustat u jednoho, opravdu jsou tam zmeny minimalni, spise ku skode. Syn byl od 3m take na UM a ena na jine nikdy nepomohla. Davame kebdamil, sedl mu nejlepe. Vigantol sem tez nedavala, ale biogaiu s D, prislo mi to jako nejmensi zlo a zaroven pomahala trochu. Nerourkovala sem, nebylo to dlouhodobe reseni. Noste v satku a preclekejte, tam ma miminkp nozky aspon tak, ze mu prdiky ochazi lepe a je spokojene.. A drzte se, vim jake to je, syn se do 8m budil co hodinu kuli prdikum.. Bylo to peklo, plac, nespani.. Ale cas jediny pomuze:)
Tak ja jsem sice přenášela ale na prdiky nás trápí strašně. Přes den, ikdyz dávám na bříško, cvičím nozickama prdi velmi malo, ale jak v noci usne, začne hazet rucickama a nozickama a prdi jako stary chlap
Jsem za to rada, ale uz jsem se nejaky ten den nevyspala, protože sebou hrozne haze a za chvilku se tim i sama probudi. Nekdy je vzhuru i co hodinu
Nevim jak zaridit aby se vyprckala pres den a v noci v klidu spinkala..Taky doufam, ze to brzo prejde ![]()
@MalaKaci tak si představte ze máme asi alergii na kravskou bilkovinu..malému se udělal i ekzem a sipe a vypovídají mu hlasivky..máme moc dobrou pediatricku a okamžitě přechod na hypoalergenni mleko..je prý hodně horke ale malému moc chutná..dneska sme s tím začali..bylo mi divne to strašně zhoršení bříška..plakal uz nonstop a mel ho tvrde..a paní doktorka potvrdila ze se počítá od biologického narozeni ty prdiky ![]()
@Beruska97 a kdyz máme biopron?? Nebo mam koupit něco jiného?? Moc dekuju za info!!