Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
vím že těchto dotazů tu bude asi spousta, ale přesto zkouším zda má, nebo měl někdo stejný problém. Ze začátku jsem s menstruaci problém neměla a chodila dost pravidelně. Když jsem kdysi brala antikoncepci trvalo rok než se mi znovu menstruace upravila. Jenže asi rok na to se mi začala objevovat nepravidelně, s vynechání i třeba několik měsíců. Měla jsem příznaky jako bych ji měla dostat, ale krvácení se nedostavilo. Obvodní mi řekl, že jsem vyhrála loterii a nemám si stěžovat. Druhá lékařka, že krvácení není podstatné a moje gynekoložka nenašla, žádný problém. Znovu jsem začala brát antikoncepci asi před 2 lety. Menstruace pravidelná, bez obtíží. Nový gynekolog také nenašel žádné cysty, srusty. V lednu tohoto roku jsem přestala antikoncepci brát, že se pokusíme o miminko, přeci jen je mi 32 a nějakého potomka bych mít chtěla. Menstruace se dostavila i po vysazení, ale už v červenci jsem ji „dostala“ jen na 3 dny. Růžové cosi hned z rána, jinak celý den nic. V srpnu to samé. Se zpožděním jednoho týdne a na 2 dny. Šla jsem k novému gynekologovi, neb jsem se přestěhovala, a z jejího pohledu tam problém také není. Září proběhlo bez menstruace, zas jen s příznaky - lehká bolest v podbřišku, chutě, lehké akné… čekám teď jestli se něco objeví v říjnu, ale přijde mi to celkově divné a vlastně ani nevím, zda otěhotnět můžu.
Nějaké nápady, názory čím začít, co zjistit, jist pít 😅
A ty doktori ti delali nejaky vysetreni? Jestli ne, tak na tom bych trvala. Jestli muzes otehotnet je otazka jen pro doktora.
No, být zcela bez menstruace při snaze otěhotnět v pořádku opravdu není. Chtělo by to další vyšetření, podstatné je, zda probíhá ovulace a dostatečně dorůstá sliznice. Pokud ne, jako výhru v loterii to teda nevidím a řešila bych to.
Už dávno bych byla na specializovaném pracovišti a chtěla podrobné vyšetření.
Souhlas, jiného lékaře a řešit. Nemít MS v pořádku není. To, co jsi měla během braní HA nebyla menstruace, ale krvácení z poklesu hladiny hormonů, to není vůbec směrodatné. Jestliže nemenstruuješ, tak nejspíš neovuluješ, a to opravdu pro otěhotnění překážka je.
Děkuji holky, já si připadám jak hypochondr. Bojuji s tím už nějakou dobu. Většina krevních testů byla v pořádku. Veškerý ultrazvuk taky. Ale vážně si nemyslím, že odpověď buďte ráda nebo to nic neznamená, je normální. ![]()
Ahoj, já jsem měla před lety něco podobného po vysazení Nuvaringu (ha kroužek). Ale ms jsem neměla od začátku po vysazení. Nekonec přišla cca po 4 měsících, kdy už jsme s gym Dr. říkaly, že by mě poslala na další vyšetření. Během té doby mi dělala jen ultrazvuk a ten nic neukázal. Co to bylo nevím a žádnou léčbu jsem nepodnikala. Pokud to máš skoro rok, tak bych se nechala odbýt
@Andy880 píše: Více
Krevní testy - hladina progesteronu ukazovala jednoznačně proběhlou ovulaci? Ultrazvuk - viděla jsi rostoucí dominantní folikul aspoň 15 mm a s odstupem pak vysokou sliznici? Protože ok ultrazvuk klidně může být - paní, máte dělohu a dva vaječníky. Což samo o sobě k otěhotnění nestačí.
Štítnou žlázu mi dělali v červnu a vše v pořádku.
Krevní testy, které mi dělala gynekoložka také neukázaly nic neobvyklého. Pohyb očividně být vidět musí. Moje bývalá doktorka mi říkala že to tam vypadá na přicházející menstruaci, ale stejně pak nepřišla, a tady mi gynekoložka také říkala o sliznici. U mě se prostě akorát nedostávuje většinou to krvácení. Přesto mám příznaky před. Musím tedy říct, že jsem nikdy netrpěla bolestivou nebo těžkou menstruaci. Ani před HA
O alergii nevím.