Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Můžeš si tak max stěžovat u jeho nadřízeného. Ale tvoje ničím nepodložený spekulace jim budou tak akorát pro smích.
Hlavně fakt by mě zajímalo, jak něčemu takovému jde předejít.
@Anonymní píše:
@JancaS84 Ta realitka patří tomu makléři.
Aha. A tu smlouvu jste měli už podepsanou? Jsou v ni nejaky sankce za nedodržení?
Jestli tam bylo něco nefér, tak je to věcí prodávajícího a makléře, ne vaše. Vy se tak maximálně můžetespojit s majitelem nemovitosti a žalovat, jinak nic. Do budoucna tomu nepředejdeš, každý může prodat co chce a komu chce… ![]()
@JancaS84 píše:
Aha. A tu smlouvu jste měli už podepsanou? Jsou v ni nejaky sankce za nedodržení?
Neměli, jenom mi poslal koncept do mailu a že prý teď bude mít dovolenou. Tak že to dořešíme potom a já se zatím můžu s tím konceptem seznámit.
Nijak.
Cca před 10 lety jsme hodně řešili nákup nemovitostí, takže jsme jednali s cca 20-25 různými makléři. Nejhorší profese. Úplně fér nebyl ani jeden. Něco jako vekslaci za totáče. Prostě takový přeprodáváči bez základních znalostí a informací. 2 kamarádky kupovaly nemovitost před 2 lety a teď teda už aspoň mají základní parametry těch nabízených nemovitostí, ale podle všeho i tak jsou vychcanci na entou…
@Janli píše:Žalovat? A makléř řekne, že jsme vyšší nabídku ve skutečnosti nedali, že jsme si to vymysleli až teď, když už je nemovitost prodaná. To by asi neprošlo
Jestli tam bylo něco nefér, tak je to věcí prodávajícího a makléře, ne vaše. Vy se tak maximálně můžetespojit s majitelem nemovitosti a žalovat, jinak nic. Do budoucna tomu nepředejdeš, každý může prodat co chce a komu chce…
@Anonymní píše:
Neměli, jenom mi poslal koncept do mailu a že prý teď bude mít dovolenou. Tak že to dořešíme potom a já se zatím můžu s tím konceptem seznámit.
Hmm tak bohužel, nezmůžete nic. Realitky jsou jedna velka pakáž. Zadarmo drazí. Můžete mu max udělat skaredou recenzi na netu.
@DanielaD píše:
Peníze vám vrátil?
Ta rezervační smlouva nebyla podepsaná, byl to jenom koncept, se kterým se máme seznámit. Žádné peníze jsme mu nedali.
@Magical-eyes píše:
Nijak.
Cca před 10 lety jsme hodně řešili nákup nemovitostí, takže jsme jednali s cca 20-25 různými makléři. Nejhorší profese. Úplně fér nebyl ani jeden. Něco jako vekslaci za totáče. Prostě takový přeprodáváči bez základních znalostí a informací. 2 kamarádky kupovaly nemovitost před 2 lety a teď teda už aspoň mají základní parametry těch nabízených nemovitostí, ale podle všeho i tak jsou vychcanci na entou…
Chce to dobre vybirat.My meli maklerky celkem v poradku, dost nam poradily a pomohly.
REalitaci jsou takiva specialni sorta, pokud to jde, vyhybam se jim. Strasni pozeri, co berou velky prachy za uplny prdlajs. Ferove jednani se od nich mic cekat neda. Muzes max zavokat majetelum, pokud vis, kdo ti je, a rict jim, ze vade nabidka byla vysoka tak a onak a ze vam jde hen o to se informovat, zda k nim ta vase nabidka doputovaka
. Pokud jeste beni podepsana smlouva s temi jinymi zajemci, tak samozrejme stale sanci mate.
Edit. V katasrtu samozrejme majitele najdes.
Prodávala se nemovitost formou „dražby“ (po telefonu - makléř obvolával zájemce). Nemovitost jsme chtěli, tak jsme přeplatili nejvyšší nabídku. Makléř nám poslal rezervační smlouvu a že prý teď bude mít dovolenou. Po týdnu se ozval, že nemovitost je už prodaná, prý dal prodávající přednost zájemci, který sice nabídl méně, ale na kterého dostal osobní doporučení. Mimochodem, od sekretářky realitní kanceláře jsem se později dozvěděla, že makléř v té době dovolenou vůbec neměl.
Mám podezření, že vybraní zájemci dali makléři úplatek, aby naši vyšší nabídku prodávajícímu zatajil.
Máme ještě šanci něco s tím udělat?
A co jsme měli udělat jinak, aby se toto nestalo? Nerada bych takovouto zkušenost opakovala, až budeme chtít koupit něco jiného.