Nefunkční pračka?!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nefunkční pračka?!
Ahoj holky a kluci,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušnost se stejným problémem s pračkou, který mám já.
Mám 6let starou pračku Zannusi, voda se ohřívá když se pere, používám kvalitní prášky, ale i když to vyvařím, tak na prádle zůstanou stejné špinavé skvrny. Vetšinu oblečení peru na 60C, ale ani fleky od čokolády, melouna, krev…jakoukoliv špínu mi to zanechá na prádle i po vyprání, max. se mi to zapere. nenapadá mě, kde mi mohl být problém, ale zase si nemyslím, že bychom měli hned kupovat novou pračku jak radí přítel. Díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám pračku 5 let, prášků jsem za tu dobu použila několik a stejně skrvny např. od špenátu, krve, mrkve apod. se mi úplně vyprat nepodaří. Teda pokud jsem oblečení hned nenamočila. Tekže si myslím, že pračkou to nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám stejný problém. pračku máme měsíc novou, prášek používám tekutý ariel nebo persil a skvrny stále zůstavají. napadlo mě zkusit prát na 95'C, ale z toho mám zas obavy, aby se oblečení nezničilo, kór když u většiny oblečení je napsané, že se má prát na 40'C
a odstraňovače skvrn (vanish, ariel apod) též nepomáhají
taky nevím co s tím… hlavně že všude v reklamách ukazují, jak mají děti čisté oblečení, i když se vyválí v bahnu a trávě.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pračkou to není,je pravda,že žádná automatka nevypere prádlo kvalitně.Když se pralo ve výřivce,prádlo jsme předem namáčely,nejvíc do NAMA,nebo Žabky a prádlo bylo čisté.Skvrnu od krve je nutné vyprat v ruce a ve studené vodě.
Takže asi jediná rada je,prádlo předem namočit,my to dělaly přez noc.
- Citovat
- Upravit
Tak tak děvčata, pěkně do Nama a případně předepírat v ruce.
Mě docela pomáhá Vanish, mám ho v láhvi od rozprašovače a stříkám den předem na skvrnu a pak dám do pračky. V 99% se vypere. Případně přeprat v žlučovém mýdle. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kozisek píše:
Tak tak děvčata, pěkně do Nama a případně předepírat v ruce.![]()
Mě docela pomáhá Vanish, mám ho v láhvi od rozprašovače a stříkám den předem na skvrnu a pak dám do pračky. V 99% se vypere. Případně přeprat v žlučovém mýdle.
No tak myslím,že tady ta uštěpačnost není moc na místě,napsala jsem jen radu a to namo je určitě levnější než celej vanish,ale holt jedna mladá a chytrá,já napsala jak se to dá udělat a nejsem líná skvrnu od krve přečváchnout v ruce.
Jedno je jisté,prádlo jsme měly čisté a nezaprané.
- Citovat
- Upravit
Já si taky rýpnu. Devadesát procent vody v českých vodovodech se cestou ke spotřebiteli nasytí sloučeninami z pomalu rozpustných hornin. A tyto látky rozopuštěné ve vodě snižují účinnost pracích prášků. Takže kdo chce vyprat dočista dočista, měl by prát v dešťové vodě, uchovávané v plastových nádobách a stékané po plastových žlabech… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja peru v pracích tabletách od fy DEDRA.Skvrny,které nepustili při prvním přání,určitě pustí na podruhé.prádlo zaprané nemám.dokonce bych řekla,že barvy jsou jasnější.je lepší prášek dávat přímo k prádlu do bubnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JJ,Juro tys na to kápnul,ale ta dešťovka už taky není co bývala a mmj. NAMO změkčuje i Žabka,nebo soda.
- Citovat
- Upravit
Bamba ale já nejsem uštěpačná, já doma Namo fakt mám a chlapovi montérky namáčím
Prostě jsem přitakala. Ale v Namu nenamáčím všechno, že jo. V pračce značky Romo jsem se něco naprala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bambo, pokud nějaká látka ve vodě už je, tak jenom vyměňuješ jednu látku za jinou. O tom bych mohl psát romány, s tím se potýkám na pracích mašinách v práci.
Mimochodem, co spolehlivě přivede železo k rezavění? Zestárlý konzervační olej. A co zabrání rezavění po praní? Oplach v neupravené vápenáté vodě, maximálně 5 minut a hned ofoukat vzduchem o telotě 35 až 40 stupňů… Ale to už jsme jinde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NikolaM, nenaplňuješ třeba až moc pračku? ![]()
Já peru zásadně radši poloprázdnou, než aby byla narvaná k prasknutí. Jednak by mi asi proskočila stropem a taky pak se prádlo moc nevypere, když je buben až příliš naplněný.
Namáčení a předpírání - dělám to taky tak. Odolné skvrny přetřu žlučovým mýdlem a nechám přes noc namočené v kýblu s teplou vodou a trochou perkarbonátu.
Pracné to není vůbec, těch 5 minut denně, co u toho strávím, mě už nezabije.
Vanish a spol bych nechtěla doma ani zadarmo, větší hnus jsem snad ještě neviděla.
Jednak to docela ničí vlákna (teda aspoň mě ano, když jsem to jednou zkoušela) a taky pak je to plné rozjasňovačů
čili, když to nevypere, aspoň to skvrnu zakryje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacabus píše:
Ja peru v pracích tabletách od fy DEDRA.Skvrny,které nepustili při prvním přání,určitě pustí na podruhé.prádlo zaprané nemám.dokonce bych řekla,že barvy jsou jasnější.je lepší prášek dávat přímo k prádlu do bubnu.
Dají se koupit někde v obchodě?
Já tedy už dávno nenámáčím a občas mám mastné skvrny a utěrky taky nic moc.
- Citovat
- Upravit
kozisek píše:
Bamba ale já nejsem uštěpačná, já doma Namo fakt mám a chlapovi montérky namáčímProstě jsem přitakala. Ale v Namu nenamáčím všechno, že jo. V pračce značky Romo jsem se něco naprala.
Pak se teda omlouvám,jsem tě špatně pochopila.Jo a romo,to bylapračka,určitě bylo prádlo líp vypraný,ale vracet se mi k ní teda nechce,navíc bych neměla kde to prádlo máchat.
- Citovat
- Upravit
Cappy píše:
NikolaM, nenaplňuješ třeba až moc pračku?
Já peru zásadně radši poloprázdnou, než aby byla narvaná k prasknutí. Jednak by mi asi proskočila stropem a taky pak se prádlo moc nevypere, když je buben až příliš naplněný.Namáčení a předpírání - dělám to taky tak. Odolné skvrny přetřu žlučovým mýdlem a nechám přes noc namočené v kýblu s teplou vodou a trochou perkarbonátu.
Vanish a spol bych nechtěla doma ani zadarmo, větší hnus jsem snad ještě neviděla.
Pracné to není vůbec, těch 5 minut denně, co u toho strávím, mě už nezabije.
Jednak to docela ničí vlákna (teda aspoň mě ano, když jsem to jednou zkoušela) a taky pak je to plné rozjasňovačůčili, když to nevypere, aspoň to skvrnu zakryje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit