Negativa indukce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3127
19.10.14 19:27

Tak my už máme uštíplej roh, vyletěla mi solnička z ruky. Naštěstí máme černou kuchyňskou desku, tak to není moc vidět, jen když se na to člověk víc zaměří. Takže pokud máš v rodině nějakýho gremlu, tak nepouštět :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
19.10.14 19:33
@saadet píše:
Zdravím, mám indukci od AEG typ z hlavy nevim, cca 3 roky a super. Opravdu hodně to šetří čas, např. brambory vařím o asi 5min kratší dobu. I využívám na ohrati vody/mleka (myšleno malé množství), je to stejne rychle jak v mikrovlnce a „zdravější“ ;). Jedina negativa asi je „pískání“ při plném výkonu u některého nádobí - způsobeno ne 100% hladkým dnem/povrchem nádobí, nelze se tomu vyhnout dle mého, dělá to i hrnec za pár tisíc. A pak jak se tvrdí, že indukce je hned po vypnutí stuená, tak není, je to samozřejmě o mnohem min nez na el., ale teplé to je. Tak asi tak, snad ti to k něčemu bude :palec:

Na jedné diskuzi jsem četla názor, že to elektromagnetické záření z indukce je horší než mikrovlnka. A pak dva lidi nezávisle na sobě tvrdili, že to není vhodné pro kardiaky a lidi s budíkem, prý názor dr. :nevim: Ale to neřeším. Já jsem s plynem byla spokojená, jen teď jak budu znovu zařizovat kuchyň, tak přemýšlím o indukci a fakt nevím :think:

@bimbama píše:
@petramrk Prý jsou nějaké podložky, aby to fungovalo i na jiné nádobí. Aby se třeba nemuselo hned kupovat všechno nové.

To je ale jen dočasné řešení, s podložkou se přichází o výhodu indukce - rychlé vaření a úsporu energií :nevim:

@Lama Lama píše:
Jo a u Pauluse jsme na kurzu vařili na indukci.

Jsou prý profesionální indukce a ty mají větší výkon.

A vidíte - děláte na indukci steaky? Ty musí mít vysokou teplotu a to je prý u indukce problém, že pánev tolik nevyhřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
19.10.14 19:34
@adriana24 píše:
Tak my už máme uštíplej roh, vyletěla mi solnička z ruky. Naštěstí máme černou kuchyňskou desku, tak to není moc vidět, jen když se na to člověk víc zaměří. Takže pokud máš v rodině nějakýho gremlu, tak nepouštět :P

Gremla jsem sama, proto se toho tak bojím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
19.10.14 19:47

@kadlina :mrgreen: ještě jsou s rámečkem, ale bez něj to vypadá líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
19.10.14 20:24

@bimbama jo prej jsou, ale údajně to není tak úplně ono - já nevím, já zas indukci nechci, mě nejvíc vyhovuje plyn, ale je to spíš o zvyku, dělám na něm už od dob, co jsem začala vařit poprvé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
20.10.14 04:51

@petramrk Jojo, prý to není ono, ale myslela jsem jako dočasné řešení, aby se nemuselo kupovat vše hned naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
20.10.14 05:41

Mam indukci rok, jsem spokojena. Predtim jsem varivala na sklokeramice a kdysi i na plynu.
Velkou vyhodou pro me je rychla udrzba, protoze kdyz neco na desku vykypi, nepripali se to, jen utru a je to.
Taky dost vyuzivam pridavne funkce, hlavne casovac, bez toho bych pri 2 malych detech pripalila snad i vodu. ;)
Indukce podle me i vypada lip nez plynove horaky a taky velke plus je bezpecnost: nemusim se bat nenechaveho ditka, ze by pustilo plyn a my se otravili atd.
My mame desku s rameckem, ale jen po bocnich stranach a ma asi jen 2 milimetry, takze skoro ani neni videt.
Znacka Siemens.

Jedinou nevyhodu vidim v tom, ze obcas mi jeden hrnec nechce hrat a pritom to neni o cene. Byl dost drahy, bohuzel jsem ho kupovala v Nemecku, takze moznost reklamace slozita. A taky jeden hrnec z Tescomy to delava taky. Proste nekdy se chytne, nekdy se mu nechce.
Holky, co mate indukci, mate s tim take zkusenosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
20.10.14 09:59

@PID mam jednu panev, ktere se nechce fungovat, ale jen na jedne plotynce. Nekdy se tam chytne, spis ale ne. Ale na vsech ostatnich funguje bez problemu… (panev Tefal, stejna rada jako ostatni, co mam doma…) Na te dane plotynce jinak vsechny ostatni hrnce fungujou bez problemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
20.10.14 10:42

Já bych neviděla nevýhodu v tom, že se musí měnit všechny hrnce, protože to není pravda. Moje mamka, když si pořizovala indukci, musela vyhodit jen jeden rendlík, jinak celá její sada hrnců stará asi 15 let na indukci funguje. Když jsem se já stěhovala do nového bytu s indukcí, tak jsem do začátku dostala hrnce, které používala moje babička možná tak před 30 lety. Stačí zkusit, zda mají hrnce magnetické dno. A jinak i já vidím v indukci jen samé plusy. Už nedokážu vařit na normální plotýnce, nevydržím čekat, až se mi začne vařit voda…s indukcí je to v mžiku. Na indukci vařím i vodu na čaj/kafe v té klasické pískací konvici. Nevím, jak to vyjde finančně, ale po změření času se mi litr vody na indukci uvařil rychleji než v rychlovarné konvici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
20.10.14 11:11

@Kajuska89
Je nás víc. Od té doby co máme indukci tak jsme rychlovarnou dali na půdu a používáme klasickou konvici a je to o hodně rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí