Nehody v noci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
6.3.13 22:04

Nehody v noci

Ahojky všem,

chtěla bych znát nějaké triky, tipy na nehody v noci. Syn už je přes půl roku bez plen přes den, po obědě na spaní ji už stejnou dobu (půl roku) nemá. A dneska v noci to byl asi 3. den, co neměl počůranou plenu v noci. Tak jsem si říkala, že se odhodlám a zkusím ho dát na noc spát bez pleny.
ALE ZAJÍMÁ MĚ, JESTLI DÁVÁTE POD PROSTĚRADLO NĚJAKÝ IGELIT, NA PROSTĚRADLO OSUŠKU?!? Nebo??
A jen tak mimo otázku - jaké máte názory na to, dát dítko třeba 1× nebo 2× v noci v polospánku na nočník???

Díky za všechny odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5548
6.3.13 22:09

Ahoj.
a nemůže být nastydlí? Já vždycky když sem dala malého v polospánku na nočník tak pak už nechtěl spinkat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.3.13 22:12

Pod prostěradlem mám poskládanou flísovou deku v místech, kde se vyskytuje zadek. Zezačátku jsem měla připravenou náhradní povlečenou přikrývku a prostěradlo, aby byla případná výměna rychlá. Čurat jsme v noci dávali, ale my začínali s plínou durch, tak pokud má suchou plínu, tak by třeba dítě zvládlo rovnou celou noc - dávali jsme čurat kolem 11, když jsme šli spát. Asi týden.
Večer od 6 dostal už jen čistou vodu, čímž se přirozeně omezil příjem tekutin. Těsně před spaním dostal do flašky s pítkem maximálně deci vody a rychle jsme pítko odbourali úplně. K večeři nedávám polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
6.3.13 22:14

My měli paradoxně lepší noci než dny…s tím jsme bojovali dýl :roll: V noci jsme to ze začátku dělali tak, že jsme ho dali vyčůrat když šel spát a pak jsme ho probrali ještě v těch 11, když jsme šli my…nočník jsme dali k postýlce a on se v polospánku vyčůral…cca po měsíci jsme uznali, že je to blbost, že stejně neví co dělá, zkusili jsme bez a je v pohodě. Vydrží až do rána, max. se v noci vzbudí a zavolá že chce čůrat (hlavně rozsvítit na záchodě :lol: ) :palec:
Pod prostěradlo jsem dávala malé prostěradlo, co jsem měla koupené v Ikea s nepromokavou vrstvou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
6.3.13 22:19

Ahoj, dcera teď taky už začíná zvládat spaní bez počůrání, plenu jí teda radši zatím pořád dávám, protože spí v dětském pokoji, tak kdybych ji třeba neslyšela… pod prostěradlem má prodyšný nepromokavý chránič matrace, ten si myslím rozhodně stojí za to ;) nejen kvůli případné noční nehodě, ale třeba i když je dítě nemocné a např. zvrací, prostě jistota je jistota :)

co se týče dávání na nočník v polospánku - zkusila jsem to párkrát, akorát jsem ji tím hrozně naštvala :nevim: vřískala, zlomit na nočník se nenechala a jediný výsledek byl ten, že pak nechtěla spát :roll:
teď už se sama vzbudí a řekne si, když potřebuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
6.3.13 22:20

Ahoj, dávala jsem dětem pod prostěradlo igelit. Než jsem šla spát, po 22hod. jsem je vždycky vzala z postýlky a dala je v polospánku vyčůrat, jak píše Loffda. Do rána bylo sucho. :) Někdy se stává, když děti prodělávají nějaké vývojové změny, mají stres nebo jsou nachlazené, že se počůrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
6.3.13 22:23

Pod prostěradlem máme nepromokavou podložku (prodyšnou, aby se nezapařil).

Začali jsme tak, že jsem se ho zeptala, jestli chce spát bez plinky. Asi třetí den řekl, že jo. (Plínku měl ráno většinou suchou, proto jsem se rozhodla, že to zkusím.) První tři týdny sucho, pak se třikrát počural, protože se prostě večer moc napil. Postupně nehod ubývalo a dnes (půl roku spí bez plen) se už bez problémů budí, když potřebuje na nočník. My jsme ho nikdy nebudili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.3.13 22:33

Davala jsem az kdyz mela plinu suchou nebo sama rano hlasila ze musi hned curat. Nehody byly. Hlavne kdyz prochladla, nebo pri velkem vycerpani. To je normalni. Igelit nedavam, obvykle se tim vzbudila sama. Ale spi na takove tenke zmekcovaci vlozce a vecer stejne vyleze na perinu, takze kdyz uz to uteklo, nasalo se to do perinky a tu jsem hned preprala. Ze spani nebudte, to je zbytecne, vycurat pred spanim, omezit piti v noci a pred spanim.
Jeslti ji mel suchou tri krat tak jeste pockejte. Nespechala bych. Rano chvalte a zduraznujte ze se to povedlo. Mala si i pak rekla ze uz ji nechce sama a chce do nocniku. Sama hlidejte jestlipred spanim moc nepil a vycural se dostatecne, Jako mama to mate urcite v oku.
Jo to spani jsme vlastne trenovali bez pliny nejdriv po obede, kdy jsem ji mohla hlidat. Na vecer jsem ji nechavala urcite dele, ikdyz ji mela suchou.
Nocnik ma hned pod postylkou takze kdyz se vecer vzbudila a rekla curat, sundala se plina, nechala vycurat a zase nandala. Oni di to musi sami uvedomit. Jinak byla pres dena porad bez plin.

Příspěvek upraven 06.03.13 v 22:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
6.3.13 22:34

Holky a jak mate stare deti??u nas je to na prd i pres den :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.3.13 22:41

@Brambůrka10
na nocnik curat jsem ucila od roka, s holym zadkem po byte je to nejlepsi. Jenze mala je od narozeni prosiraci, takze jsme cekali az se nastartuje traveni. COz bylo v cca 2 letech. To uz ale umela curat a rict si sama. Cekalo se jen na ten bobek. Pak se sundala plina ve dvou letech, idelane pres leto, zase behala s holym zadkem po zahrade. Obcas byla nehoda, tak se vysvetlilo, postupne se nechavala plina jen do autosedacky na delsi cesty. POrad se pripominalo ze se chce a ma curat a rict si a do mesice bylo hotovo. Nicmene rika se, ze holcicky jsou sikovnejsi. Nespechejte. Kazde ditko ma svuj cas.
kamaradka naucila v roce, ale od roka do dvou meli porad pokadeno, protoze deti maji v te dobe hodne zahul do hlavicky a na to resit kadeni neni cas. Pokud nemusite do dvou let spis ucte mit rad nocnik, a chvalit kdyz se zadari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
6.3.13 22:45
@krupkobrani píše:
@Brambůrka10
na nocnik curat jsem ucila od roka, s holym zadkem po byte je to nejlepsi. Jenze mala je od narozeni prosiraci, takze jsme cekali az se nastartuje traveni. COz bylo v cca 2 letech. To uz ale umela curat a rict si sam. Cekalo se jen na ten bobek. Pak se sundala plina, idelane pres leto, zase behala s holym zadkem po zahrade. Obcas byla nehoda, tak se vysvetlilo, postupne se nechavala plina jen do autosedacky na delsi cesty. POrad se pripominalo ze se chce a do mesice bylo hotovo. Nicmene rika se, ze holcicky jsou sikovnejsi. Nespechejte. Kazde ditko ma svuj cas.
kamaradka naucila v roce, ale od roka do dvou meli proad nakadeno, protoze deti maji v te dobe hodne zahul do hlavicky a na to resit kadeni neni cas. Pokud nemusite do dvou let spis ucte mit rad nocnik, a chvalit kdyz se zadari.

tak to jste sikulky, maly budou v srpnu tri a je to katastrofa, krasne mluvi, umi basnicky, pisnicky ale na curani si proste nerekne, pocura se a ani ji nevadi v tom byt, jeste ze nemusi do skolky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.3.13 23:00

@Brambůrka10
no jo uz je asi chytra a je ji to sumak. Hodne ji cepuj az bude lepsi pocasi, ty nehody, kdyz je zima jsou na nic jak pro tebe tak pro ni. Tezko rict, jestli nechce nebo neumi. Nase uz je ve trech pekny fistron, uz dela hodne veci naschval. Ale ona nesnasi kdyz ji neco nejde, takze i curani brala vazne. Uvidis. Ono to chce odhodlani. Ja to dle rad kamaradek nechala na leto, odjeli jsme k babi kde je zahrada a proste se trenovalo. Nocniky vsude po byte. Drahe, levne, barevne. Ale ja ji od malicka ucim na zachod, vzdy jsem mela otevrene dvere a vysvetlovala ji co se dela. Doted at jsme kde jsme jak chce tak rve na cele kolo curat, curat a ja to doma delam stejne. :-))))) Hlasim ze se musi a kdyz se musi tak se musi :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.13 06:28

Dcerku vodím na záchod v noci v určený čas, pokud večer více pije, nebo pokud spíme v hotelu. A to je jí 7.

Ale většinou chodí sama v pravidelný čas, neprobuzená - chodí poslepu automaticky za světlem, takže ji k WC musím dovést z obýváku. ;)

• Citovat
  • Upravit
7182
7.3.13 09:11

Pod prostředkem má podložku s PUR zaterem. Pokud je dítě na odplenkovani zralé, není dle mého názoru třeba v noci dávat na nocnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.3.13 09:27

Synovi jsou 2 roky a 8 měsíců. Právě že se držím toho, že půl hodiny před spaním omezit pití (syn je dost zvyklý na vodu) a spí už celou noc. Takže litry pití v noci už nejsou :D Tak mě zajímalo, co dát pod prostěradlo, kdyby byla nehoda.. Igelit je docela hlučný v noci a musí se na něm spát špatně - tak jsem myslela nějaké podložky nebo jestli něco takového je..
A mimochodem - včera jsem sem napsala tento příspěvek (do včera se v noci nebudil a spal až do rána) a dnes v noci vstával 2× na pití, takže plena opět nacucaná :-) Že já to vždycky zakřiknu :mrgreen: :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí