Nehormonalní tělískoo

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.12.22 22:48

Nehormonalní tělískoo

Ahoj holky, máte některá zkušenost s nehormonalním tělískem? Jsem pár měsíců po porodu a uvažuju nad ním..Ale teď jsem se dočetla, že působí zánět a hlavně pokud se podaří oplodnit vajíčko, tak se nebude mít kde uchytit a zahyne? Jedno dítě by jsme ještě chtěli časem a tohle mi přijde dost krutý..já vím že o tom ani vědět nebudu, jestli se to vajíčko oplodnilo nebo ne, ale žít s tím? Já právě myslela že tohle je jen u hormonálních tělísek, že se vajíčko neuchytí.. 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
13.12.22 22:57

Nehormonalni telisko:
Základní mechanismus účinku nitroděložních tělísek spočívá v tom, že v děloze působí jako cizí těleso, čímž přitahují množství bílých krvinek a ty se vrhají na spermie. Tento efekt je ještě zvýšen měděným drátkem; uvolňovaná měď má toxický vliv na spermie a brání jim v cestě pohlavním ústrojím. Nitroděložní tělíska tedy nevyvolávají časný potrat, pouze brání spermiím, aby se dostaly k vajíčku, čímž zamezí oplodnění.
Hormonalni telisko:
Mechanismus účinku kombinuje působení gestagenní antikoncepce a nitroděložního tělíska, které působí v děloze jako cizí těleso a brání pohybu spermií. To ovšem platí jen pro spermie, které překonají bariéru v hrdle děložním (což je naprosté minimum spermií). Hormon obsažený v tělísku zahušťuje hlen hrdla děložního, který se stává vazkým a pro spermie neprostupným. Hormonální nitroděložní systém také brání nárůstu děložní sliznice. Všechny tyto skutečnosti mají za výsledek jedno jediné - velmi vysokou spolehlivost hormonálního nitroděložního tělíska. V žádném případě však nitroděložní hormonální systém nezpůsobuje potrat – spermie se k vajíčku vůbec nedostanou. Protože hormonální nitroděložní systémy kombinují dvojí antikoncepční účinek a navíc vylučují chybu při užívání, patří k nejspolehlivějším metodám vůbec.

Zdroj www.antikoncepce.cz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.22 23:23

Moc děkuji za upřesnění, já právě narazila na tohle..ale už mi bylo divné že píšou že nehormonalní je dražší, což je blbost…

• Citovat
  • Upravit
162
13.12.22 23:31

Tělísko jsem měla nehormonalni a dělalo mi to v těle neplechu. :pocitac: lepší je antikoncepce, nebo si počítej plodné a neplodné dny, stejně časem plánujete další :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 23:38
@Midliva píše:
Tělísko jsem měla nehormonalni a dělalo mi to v těle neplechu. :pocitac: lepší je antikoncepce, nebo si počítej plodné a neplodné dny, stejně časem plánujete další :mrgreen:

Po pilulkách jsem vždy přibrala jak prase :D počítání plodných dní moc nevěřím a hlavně další chceme až tak za 2-3 roky, dřív nee :D tak já to nehormonalni tělísko zkusím a při nejhorším se vyndá.. stojí prý 1000,– tak uvidíme

• Citovat
  • Upravit
30300
14.12.22 06:09

Já jsem měla nehormonální, vydržela jsem 4 roky a pak muselo ven. Záněty atd jsem neměla, ale měla jsem silnou a dlouhou MS. Tak jako stylem, že kalíšek a vložka mě to pokryly tak na dvě hodiny. To byl masakr. Pak jsem šla do hormonálního. Sice se mi vrátili v době MS migrény, ale ms skoro nemám. Většinou jen slabé špinění, které není třeba řešit asi vložkou, jen ho vidím na papíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
14.12.22 08:14

Ano, měla sem nehormonální tělísko, dávané na 5 let. Za celou dobu žádné zdravotní potíže, MS hezky pravidelná (jeden den vždy silnější). Po 4 letech sem s ním otěhotněla, vytáhlo se. Teď má dítě 2,5 roku a čekám na MS, abych si mohla nechat dát zase tělísko. Při kojení sem brala Lamyu a teďka mám zatím Mistru :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.22 08:19
@Stará známá píše:
Nehormonalni telisko:
Základní mechanismus účinku nitroděložních tělísek spočívá v tom, že v děloze působí jako cizí těleso, čímž přitahují množství bílých krvinek a ty se vrhají na spermie. Tento efekt je ještě zvýšen měděným drátkem; uvolňovaná měď má toxický vliv na spermie a brání jim v cestě pohlavním ústrojím. Nitroděložní tělíska tedy nevyvolávají časný potrat, pouze brání spermiím, aby se dostaly k vajíčku, čímž zamezí oplodnění.
Hormonalni telisko:
Mechanismus účinku kombinuje působení gestagenní antikoncepce a nitroděložního tělíska, které působí v děloze jako cizí těleso a brání pohybu spermií. To ovšem platí jen pro spermie, které překonají bariéru v hrdle děložním (což je naprosté minimum spermií). Hormon obsažený v tělísku zahušťuje hlen hrdla děložního, který se stává vazkým a pro spermie neprostupným. Hormonální nitroděložní systém také brání nárůstu děložní sliznice. Všechny tyto skutečnosti mají za výsledek jedno jediné - velmi vysokou spolehlivost hormonálního nitroděložního tělíska. V žádném případě však nitroděložní hormonální systém nezpůsobuje potrat – spermie se k vajíčku vůbec nedostanou. Protože hormonální nitroděložní systémy kombinují dvojí antikoncepční účinek a navíc vylučují chybu při užívání, patří k nejspolehlivějším metodám vůbec.Zdroj www.antikoncepce.cz

Můžu se ještě prosím zeptat kde v tom článku to je napsaný? Já ráno klikla na ten odkaz a našla tam tohle, tak já nevím, každý říká něco jiného :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2282
14.12.22 08:48

Mela jsem nehormonalni telisko a zadny problem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
14.12.22 14:41
@Anonymní píše:
Můžu se ještě prosím zeptat kde v tom článku to je napsaný? Já ráno klikla na ten odkaz a našla tam tohle, tak já nevím, každý říká něco jiného :nevim:

https://www.antikoncepce.cz/…ozni-telisko

https://www.antikoncepce.cz/…-bez-hormonu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.22 17:31
@Stará známá píše:
https://www.antikoncepce.cz/…ozni-teliskohttps://www.antikoncepce.cz/…-bez-hormonu

Děkuji :) ale fakt na každé stránce píšou něco jiného, čert aby se v tom vyznal :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit
396
28.12.22 19:38

Já mám nehormonální tělísko 2 roky, první půl rok jsem měla fakt silnou menstruaci to bylo otravný z tohoto důvodu uvažuji jestli za 3 roky budu v tom pokračovat nebo ne (pokud při zavedení dalšího - nového, nastoupí zase tak silná menstruace tak už nechci, ještě jsem se na gynde neptala zda má mudr zkušenosti, že bych byla s tím jako na začátku). Jinak nemám žádný problém, těhotenství nebylo, žádné jiné problémy také ne a při sexu nevadí, ani jeden z nás o něm nevíme, ale nechávala jsem si teda rovnou zkrátit drátek na minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí