Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý večer chci se vás zeptat co si myslíte o téhle ochraně. Bude mi 17 let a mám skoro 2 roky vztah a hledám nejbezpečnější ochranu proti otěhotnění. Kondom + přeruška+ pharmatex. Bavila jsem se o tom s přítelem, nevadí mu to a je rád že jsem takhle pozorna a nemám to na háku. Přerušku děláme s kondomem už dlouho a je mu to prej příjemnější, když se pak udělá rukou. Brala jsem antikoncepci ale už ji nikdy nechci.
Někde jsem četla, že paní otěhotněla prstěním když si její přítel otrel ruku o penis[neudelal se v tobu jeste],ale to moc čtu internet a vlastně nevím jestli je to možné.
Co si o tom tedy myslíte?
Děkuji a přeji pěkný večer
Chraňte se jak uznáš za vhodné. Za mě je to zbytečný. S kondomem jsem nikdy žádnou nehodu neměli. Na nějaký otření moc nevěřím a když už tak na to stačí dávat pozor.
Za mě už dost přehnané… Pokud bych chtěla mít asi tak 200% jistotu, volila bych HAK a kondom. Ten mi ale nevyhovuje a za 14 let užívání HAK bez přídatné metody jsem neotěhotněla. Až po vysazení.
Takhle - jediná 100% ochrana je nesouložit (a nevyvádět jiné vylomeniny, které by umožnily spermiím vstup do pochvy). Jinak samozřejmě kombinace více metod je větší jistota (opět, pokud neděláte blbiny, při kterých by se spermie mohla dostat dovnitř před/ po) a ta vaše kombinace je při správném provedení téměř neprůstřelná. Otázka jenom je, jestli si to takhle fakt užijete? Jestli ano a jste tak víc v klidu, tak zas proč ne, nikdo jinej vám do toho nemá co kecat. Byť pro mě osobně je takovýhle sex trošku noční můra. Tak zas zodpovědnější a pečlivější přístup je, zvlášť v tomhle věku, mnohem chvályhodnější než třeba jen přerušovat a věřit, že to bude stačit.
20 let pouzivam kondomy a vsechno v pohode. Takze pokud to chces mit extra pojistene, myslim, ze prerusovani + kondom bohate staci.
@ugluk já osobně strkání prstů do pochvy nemám moc ráda a když už jo nesmí to být po tom co se přítel udělal. Jsem asi hodně paranoidní ale i když se přítel neudělal a třeba se jen dotkl toho penisu. Jako špičky a tak..mam pocit, že by se i tak mohlo něco dostat. Ale jsem prostě taková moje kamarádka ve stejným věku praktikuje prerusovanou souloz už asi 2 roky a s každým jiným partnerem, ona tomu věří. Ale já ne ja jsem na tohle dost opatrna
@Anonymní píše:
Dobrý večer chci se vás zeptat co si myslíte o téhle ochraně. Bude mi 17 let a mám skoro 2 roky vztah a hledám nejbezpečnější ochranu proti otěhotnění. Kondom + přeruška+ pharmatex. Bavila jsem se o tom s přítelem, nevadí mu to a je rád že jsem takhle pozorna a nemám to na háku. Přerušku děláme s kondomem už dlouho a je mu to prej příjemnější, když se pak udělá rukou. Brala jsem antikoncepci ale už ji nikdy nechci.
Někde jsem četla, že paní otěhotněla prstěním když si její přítel otrel ruku o penis[neudelal se v tobu jeste],ale to moc čtu internet a vlastně nevím jestli je to možné.
Praktikovat sex, až budeš připravena otěhotnět.
Budeš se bát s každou antikoncepcí, ještě na sex evidentně nejsi zralá.
@Takco píše:
Praktikovat sex, až budeš připravena otěhotnět.
To jako myslíš vážně?
@xkoup21 píše:
To jako myslíš vážně?
Ano. A nemusí to být jenom v mládí. Jsou situace v lidském životě nebo při opravdu těžkých podmínkách, že člověk odsune sex, vzdá se ho v době, kdy by přivést na svět dítě znamenalo velký problém.