Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Baba píše:
Co zkusit kolíbku v dvojitém kříži? Ta se utahuje pěkně.
Jojo, já se třeba nejdřív naučila dvojitej kříž a až když jsem ho uměla a šátek zajela, zvládla jsem kolíbku.
Když by sis ho dala jen tak na sebe (na břicho), roztáhne nožky, nebo taky ne?
spis nerozahne - nebo se to v ty pline tak nepozna, ony mu z ni koukaj litka kousek nad povrchem jak tuleni ploutvicky ![]()
Vysoko ho mam tak, abych mu mohla dat tu pusinku na celicko, ale on je jeste kratkej, ze jo, tak to pak vychazi vysoko…
Příspěvek upraven 30.07.11 v 15:48
My normalne uz vicemene umime kriz s kapsou uvnitr na svislo, ted jsem chtela prave zkusit tu kolibku (a ve vysledku to vypadalo, ze by se mu i libila) ale byl v ni stejne dost svisle (se mi taky moc nepovedlo mu zklubickovat nozicky - on to nerad, tak je mel spis natazeny)a hlavne okraje neutazeny (drzel celkove pevne, jenom mi to po stranach uplne plandalo…)
Tak dej nožičky jakoby před něj na žabučku. Nemusí koukat ven.
A jak je na tom šátek? Je měkký, poddajný (zanošený)?
Obávám se, že vypráním by sis moc nepomohla, většinou je pak šátek ještě víc tužší a hůř se s ním váže ![]()
Pokud ti nejde pořádně dotáhnout ani ten lem na prsou, tak je něco špatně už hned na začátku, zřejmě už v křížení šátku na zádech.
Když ho na zádech křížíš děláš to hezky jeden po druhém?
Já když jsem chtěla ušetřit čas, udělala jsem na zádech chvat, šátek překřížila a zároveň oba cípy vedla na ramena, docílila jsem tak akorát toho, že to nešlo ani za nic dotáhnout ![]()
Prostě mi tam ten jeden cíp „skřípnul“ ten druhý.
Pro ostatní čitatele - uvázat šátek je otázkou cviku, po pár týdnech už to člověk dělá automaticky, aniž by nad tím musel nějak zvlášť přemýšlet.
Pro vazače i pro dítě se to časem stane rituálem.
Zabere to jen chviličku a stojí to za to ![]()
holky věřím, že je to prostě o cviku a docela mě mrzí.. že jsme nešátkovali! ale vojtík byl už ten nejmladší mazánek… další nebude.. už to nezkusím!
![]()
Alpaka píše:
U toho deesne rve, ale ja myslim, ze je to tou plenou, vazne ji ma ke kolenum, jako uplne a kolinka tak 20 cisel od sebe…
Cappy píše:
A jak je na tom šátek? Je měkký, poddajný (zanošený)?Když ho na zádech křížíš děláš to hezky jeden po druhém?
Je mekky a zanoseny a snazim se ho preazovat peclive jedno rameno, pak druhe, ale stejne se mi casto trochu zglunda. Ten lem na prsou utahnu, ale drzi utazeny jen dokud ho pridrzuju, jak zacnu soukat dite, tak se vytahne…
Jaguska píše:Alpaka píše:U toho deesne rve, ale ja myslim, ze je to tou plenou, vazne ji ma ke kolenum, jako uplne a kolinka tak 20 cisel od sebe…
Tak tu Disanu míň vycpi.
Ono dítě v šátku stejně moc nečurá.
Alpaka píše:Jaguska píše:Tak tu Disanu míň vycpi.Alpaka píše:U toho deesne rve, ale ja myslim, ze je to tou plenou, vazne ji ma ke kolenum, jako uplne a kolinka tak 20 cisel od sebe…
Tak dej nožičky jakoby před něj na žabučku. Nemusí koukat ven.Ono dítě v šátku stejně moc nečurá.
Zkusim - ono taky az bude vetsi, tak stejny vycpani bude sahat vejs
ted je mu 8tejdnu, takze i kdyz je velkej, tak je mu stejne dost velika…