Nejde mi smrkat

144
15.12.23 19:15

Nejde mi smrkat

Ahoj, mám od soboty Covid a po celou dobu ucpaný nos, ale nemůžu vůbec smrkat. Vysmrkam se jen trochu po použití konvicky, to dělám 2-3× denně, ale za chvíli je nos ucpaný zpět. Jinak dělám vše možné na naredeni hlenu, ale nic nepomohlo. Dostatek tekutin, sinupret, erdomed, zvlhčení vzduchu, histaminika a pořád nic. Musím si dát Nasivin na noc a jednou i přes den, jinak prostě nemůžu dýchat a nedávám to. A to mě právě začíná dost znepokojat, ze se může používat jenom týden a to u mě bude zitra. Nechci si vytvořit zavislost. Používal jste nekdo Nasivin dyl jak tyden a v pohodě? Máte ještě tipy, jak tu rymu spustit nebo se jí zbavit? Nikdy jsem takhle dlouho zarazenou rymu neměla. Nevím jestli je divnej ten Covid nebo já. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20889
15.12.23 19:18

Jsi asi první člověk v republice, který dostane závislost na kapkách po tom co překročí o den dobu používání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
15.12.23 19:24

:D tak úplně jsem to nemyslela. Spíš kdyz je budu používat treba 10 nebo 14 dní. Omluva, jestli je to blbý dotaz, ale mám k těm kapkam docela respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
15.12.23 19:26
@Nikkiska píše: :D tak úplně jsem to nemyslela. Spíš kdyz je budu používat treba 10 nebo 14 dní. Omluva, jestli je to blbý dotaz, ale mám k těm kapkam docela respekt.

Jsou to kapky do nosu, ne heroin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
15.12.23 19:26
@Nikkiska píše: :D tak úplně jsem to nemyslela. Spíš kdyz je budu používat treba 10 nebo 14 dní. Omluva, jestli je to blbý dotaz, ale mám k těm kapkam docela respekt.

Jo v pohodě. Používám klidné 14 dnů když je nejhůř. Jen si pak musíš dát prostě pauzu, a počítat a s tim ze nos bude pár dní ucpanej.

• Citovat
  • Upravit
144
15.12.23 19:28
@Tajemnadama píše:
Jo v pohodě. Používám klidné 14 dnů když je nejhůř. Jen si pak musíš dát prostě pauzu, a počítat a s tim ze nos bude pár dní ucpanej.
:oops: @Tajemnadama diky moc za odpověď
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
15.12.23 19:29

Nebrala bych ho víc než 10 dní, týden je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.12.23 19:32

@Nikkiska inhalace horké páry se solí jsi zkoušela. Do hrnce bodu do ní sůl s jódem a přes hlavu osušku. Jen bacha na opaření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
15.12.23 19:34

@Aduš8 zkoušela jsem jednou. Nedělalo mi to moc dobře a ani jsem se po tom vubec nevysmrkala. To uz se vysmrkam aspoň s tou konvickou. Jinak hlava ani dutiny mě neboli, jenom je to prostě ucpany a nejde ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76481
15.12.23 19:51
@Nikkiska píše:
@Aduš8 zkoušela jsem jednou. Nedělalo mi to moc dobře a ani jsem se po tom vubec nevysmrkala. To uz se vysmrkam aspoň s tou konvickou. Jinak hlava ani dutiny mě neboli, jenom je to prostě ucpany a nejde ven

no to covid dělává, a jsi si jistá, že máš v dutinách hlen nebo jsou jenom ucpané ty cesty (choány) v nose a hlen v dutinách vůbec není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76481
15.12.23 19:52

@Nikkiska ještě je babská rada - ponořit ruce po lokty do horké vody, kolik sneseš (neopařit se ovšem ;) ) a chvíli vydržet, také by to mělo pomoci spustit rýmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
15.12.23 19:53

@stinga tak to vyzkouším dnes. Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29585
15.12.23 19:56
@Nikkiska píše:
Ahoj, mám od soboty Covid a po celou dobu ucpaný nos, ale nemůžu vůbec smrkat. Vysmrkam se jen trochu po použití konvicky, to dělám 2-3× denně, ale za chvíli je nos ucpaný zpět. Jinak dělám vše možné na naredeni hlenu, ale nic nepomohlo. Dostatek tekutin, sinupret, erdomed, zvlhčení vzduchu, histaminika a pořád nic. Musím si dát Nasivin na noc a jednou i přes den, jinak prostě nemůžu dýchat a nedávám to. A to mě právě začíná dost znepokojat, ze se může používat jenom týden a to u mě bude zitra. Nechci si vytvořit zavislost. Používal jste nekdo Nasivin dyl jak tyden a v pohodě? Máte ještě tipy, jak tu rymu spustit nebo se jí zbavit? Nikdy jsem takhle dlouho zarazenou rymu neměla. Nevím jestli je divnej ten Covid nebo já. Díky

Někdo tady někde v jiné diskusi psal, že mu v lékarně poradili protialergické kapky do nosu. Byly totiž nateklé ty sliznice, ne že by tam byl hlen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
15.12.23 20:03

@marin diky, ale ja tam hlen mit budu. Jsem zahlenena cela i odkašlávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
15.12.23 20:16

@Nikkiska Ve svém životě jsem zkoušela všemožné babské rady a nezabírá nic. :?
Pokud se nechceš trápit s ucpaným nosem, tak si alespoň na noc stříkni kapky, jinak se nevyspíš. A bolest hlavy od ucpaného nosu a dutin taky není nic moc. Neboj, závislost si tak rychle nevybuduješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí