Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám od soboty Covid a po celou dobu ucpaný nos, ale nemůžu vůbec smrkat. Vysmrkam se jen trochu po použití konvicky, to dělám 2-3× denně, ale za chvíli je nos ucpaný zpět. Jinak dělám vše možné na naredeni hlenu, ale nic nepomohlo. Dostatek tekutin, sinupret, erdomed, zvlhčení vzduchu, histaminika a pořád nic. Musím si dát Nasivin na noc a jednou i přes den, jinak prostě nemůžu dýchat a nedávám to. A to mě právě začíná dost znepokojat, ze se může používat jenom týden a to u mě bude zitra. Nechci si vytvořit zavislost. Používal jste nekdo Nasivin dyl jak tyden a v pohodě? Máte ještě tipy, jak tu rymu spustit nebo se jí zbavit? Nikdy jsem takhle dlouho zarazenou rymu neměla. Nevím jestli je divnej ten Covid nebo já. Díky
Jsi asi první člověk v republice, který dostane závislost na kapkách po tom co překročí o den dobu používání.
tak úplně jsem to nemyslela. Spíš kdyz je budu používat treba 10 nebo 14 dní. Omluva, jestli je to blbý dotaz, ale mám k těm kapkam docela respekt.
@Nikkiska píše:tak úplně jsem to nemyslela. Spíš kdyz je budu používat treba 10 nebo 14 dní. Omluva, jestli je to blbý dotaz, ale mám k těm kapkam docela respekt.
Jsou to kapky do nosu, ne heroin.
@Nikkiska píše:tak úplně jsem to nemyslela. Spíš kdyz je budu používat treba 10 nebo 14 dní. Omluva, jestli je to blbý dotaz, ale mám k těm kapkam docela respekt.
Jo v pohodě. Používám klidné 14 dnů když je nejhůř. Jen si pak musíš dát prostě pauzu, a počítat a s tim ze nos bude pár dní ucpanej.
@Tajemnadama píše:
Jo v pohodě. Používám klidné 14 dnů když je nejhůř. Jen si pak musíš dát prostě pauzu, a počítat a s tim ze nos bude pár dní ucpanej.
@Nikkiska inhalace horké páry se solí jsi zkoušela. Do hrnce bodu do ní sůl s jódem a přes hlavu osušku. Jen bacha na opaření
@Aduš8 zkoušela jsem jednou. Nedělalo mi to moc dobře a ani jsem se po tom vubec nevysmrkala. To uz se vysmrkam aspoň s tou konvickou. Jinak hlava ani dutiny mě neboli, jenom je to prostě ucpany a nejde ven
@Nikkiska píše:
@Aduš8 zkoušela jsem jednou. Nedělalo mi to moc dobře a ani jsem se po tom vubec nevysmrkala. To uz se vysmrkam aspoň s tou konvickou. Jinak hlava ani dutiny mě neboli, jenom je to prostě ucpany a nejde ven
no to covid dělává, a jsi si jistá, že máš v dutinách hlen nebo jsou jenom ucpané ty cesty (choány) v nose a hlen v dutinách vůbec není?
@Nikkiska ještě je babská rada - ponořit ruce po lokty do horké vody, kolik sneseš (neopařit se ovšem
) a chvíli vydržet, také by to mělo pomoci spustit rýmu
@Nikkiska píše:
Ahoj, mám od soboty Covid a po celou dobu ucpaný nos, ale nemůžu vůbec smrkat. Vysmrkam se jen trochu po použití konvicky, to dělám 2-3× denně, ale za chvíli je nos ucpaný zpět. Jinak dělám vše možné na naredeni hlenu, ale nic nepomohlo. Dostatek tekutin, sinupret, erdomed, zvlhčení vzduchu, histaminika a pořád nic. Musím si dát Nasivin na noc a jednou i přes den, jinak prostě nemůžu dýchat a nedávám to. A to mě právě začíná dost znepokojat, ze se může používat jenom týden a to u mě bude zitra. Nechci si vytvořit zavislost. Používal jste nekdo Nasivin dyl jak tyden a v pohodě? Máte ještě tipy, jak tu rymu spustit nebo se jí zbavit? Nikdy jsem takhle dlouho zarazenou rymu neměla. Nevím jestli je divnej ten Covid nebo já. Díky
Někdo tady někde v jiné diskusi psal, že mu v lékarně poradili protialergické kapky do nosu. Byly totiž nateklé ty sliznice, ne že by tam byl hlen.
@marin diky, ale ja tam hlen mit budu. Jsem zahlenena cela i odkašlávám.
@Nikkiska Ve svém životě jsem zkoušela všemožné babské rady a nezabírá nic. ![]()
Pokud se nechceš trápit s ucpaným nosem, tak si alespoň na noc stříkni kapky, jinak se nevyspíš. A bolest hlavy od ucpaného nosu a dutin taky není nic moc. Neboj, závislost si tak rychle nevybuduješ.