Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsem tu zase a už naprosto zoufalá…
mám 3a1/2 letého syna, který od narození nikdy moc jíst nechtěl a tak jsem ho nenutila. ale, poslední dobou si stěžuje že ho bolí břicho…tak jsem chtěla jít k dr. ale pak mi došlo, že toho za den moc nesní i když u toho slibuju, vyhrožuju, křičím atd. a tak že to je 100% z hladu. no a dnes to vyvrcholilo tím, že za celý den snědl jen k večeři kousíček suchého rohlíku…tudíž se ptám: má cenu to s ním ještě řešit sama nebo jít k dr. ať mi poradí nebo řekne čím zvýšit chuť k jídlu. možná by stálo i za to udělat mu rozbor krve a zjistit jak je na tom s živinama a popř. hospitalize…protože moje donucovací prostředky naprosto selhaly…není podvyživený, váží 15kg a měří 105cm, ale já už nemůžu. a to mám ještě problémové těhu, ach jo ![]()
Tak toto by som už riešila s odborníkom. Nepríde mi to v poriadku. Ešte ma trošku zarazila tá váha, nie je 15 kg na tak staré dieťa málo?
Naša holka v roce váži 10 kg.
silvik.sk píše:
Tak toto by som už riešila s odborníkom. Nepríde mi to v poriadku. Ešte ma trošku zarazila tá váha, nie je 15 kg na tak staré dieťa málo?Naša holka v roce váži 10 kg.
Syn vážil v roce 9,5kg, teď na 5ti leté prohlídce měl 113cm/20kg. Dle doktorky dobrý
. Váha zakladatelčina syna se mi tedy zdá OK ![]()
Pro zakladatelku: Taky bych řešila s pediatrem. Přinejmenším proto, aby udělal(a) krevní testy, jestli malému něco nechybí. A třeba poradí, jak zvýšit chuť k jídlu.
Držím palce, ať je malý v pořádku ![]()
tak váhu má zas dobrou…
ani bych do něj neřekla že nejí
jinak tě chápu,tež mám doma nežravce. a je to občas na hlavu.
ale je mu 3 a něco, má 13,5 kila, takže dobrý.
dneska jsem vůbec nesledovala kolik toho snědl, je horko, to není na nic chuť.
Mi dr., ač na sebe v jiném narážíme, řekla, že když má docela dobrou váhu, nemocně nevypadá, takže v pohodě.
silvik - to bych zas mohla říct, jestli tvoje dcerka nemá v roce nadváhu ![]()
s tím bříškem těžko říct- není to spíš „věta“ kterou oznamuje, že u nechce jíst?
syn mi to chvíli taky dělal, pak si oblíbil „už mám plný bříško“ a ted má „musím si jít odpočinout“ když prostě už chce jít od stolu a na jídlo se mi vybodnout ![]()
dr. to bříško zmíníš, a uvidí se, co poradí.
Příspěvek upraven 04.06.11 v 22:43
S pediatrem bych se určitě poradila, tohle už je opravdu málo, co sní. ![]()
Asi by bylo dobré vyloučit možné problémy či nemoci zažívacího ústrojí. Ale věřila bych i tomu, že prostě „jenom“ nechce.
Nedávno nám sestřička u dětské dr. dávala letáček - nějaký přípravek pro zvýšení chuti k jídlu, snad přímo pro děti. Nevím, jestli by vám to pomohlo, ale zkus se své dr. zeptat, nebo i v lékárně. Ve vaší situaci bych asi zkusila kde co.
Držím palce, musí to být náročné.
harpyje píše:silvik - to bych zas mohla říct, jestli tvoje dcerka nemá v roce nadváhu
to určite nemá
váha pri narodení 3600 g, v roku by sa váh amala stojnásobiť, takže 3600*3 je 10 800 g
Takže tabuľkovo žiadna nadváha a ani na to rozhodne dcéra nevypadá.
A to, že má syn zakladateľky málo kg som nekonštatovala, len sa spýtala ![]()
Diano- tak náš syn taky nejí. To že ho bolí bříško je z hladu, ale syn taky dopředu nedokáže říct, že by něco snědl, aby ho nebolelo
. My jsme třeba ve 2-3letech obědvali u televize
zkrátka aby nevěděl, že jí. Následky to nezanechalo, v současnosti jí už i bez televize. ![]()
my máme v 7letech 116/22, takže hubení nejste- záleží na stavbě každého těla, jak je stavěné.
Máte třeba nějaké jídla co má rád?? Ve vašem věku to byly u nás kaše, připadalo mi to zkrátka něco co se nemusí kousat.
více jedl, když jsme mu dávali pankreatické enzymy (+B) to je na podporu trávení. To více jedl. A taky když měl období růstu-ale to bývá méně, rosteme opravdu pomalu.
Jen nevím jestli bych to řešila s MUDr. Možná ti poradí ![]()
miluje meloun a suché rohlíky…což mi přijde dost málo na to, co by měl do sebe dostat…takže fakt zajdu k mudře a uvidíme..holt jsem ho začala nutit jíst dost pozdě ![]()
DianaAndílek píše:
miluje meloun a suché rohlíky…což mi přijde dost málo na to, co by měl do sebe dostat…takže fakt zajdu k mudře a uvidíme..holt jsem ho začala nutit jíst dost pozdě
Ahoj,
určitě k doktorce zajdi, měl by jíst víc rozmanitě. NEjspíš bych požádala o rozbor krve, jestli má všechno v normě.
Jinak nedávno jsem kupovala dětem Pediakid, na spaní, a je i na zvýšení chuti k jídlu. Tak se zkus poptat doktorky nebo v lékárně.
Dcéru od malička jedlo zdržuje … má 3,5 - a má 100 cm a asi 14kg. Doktorka jej berie raz do roka krv na krvný obraz a vždy to bolo v poriadku.
Tiež v poslednej dobe boli hlášky, že ju boli bruško - jasne že z hladu
. Ale zase je dosť samoobslužná a hrabe sa v chladničke, miluje jogurty…
Občas keď tvrdí, že nechce obedovať, tak to odnesiem preč a vtedy vačšinou vyštartuje, že chce papááť
.
Dcére ešte dosť pomohol kolektív, jasličky aj školka. Tým ako je tam jedlo určitý rituál, tak sa to hodne zlepšilo a nikdy tam s jedlom problém nemá.
S mudrou sa poraď, nech ho aspoń preklepne, či mu niečo nechýba, či nie je chudokrvný a tak.
A žiadne sladkosti, to tiež robí neplechu u takýchto nejedákov. Držím palce
tak holky, dnes jsem udělala ze sebe šaška a do polívky kreslila kečupem panáčky a maso s bramborama vykrajovala vykrajovátky na cukroví a světe div se…on jííííííí ![]()