Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim vás o radu … Mám 7 měsíčního prcka,a včera jsme to nejspíš přehnali venku..i přesto že byl namazany, měl klobouček(chvilema ne).. přišli jsme domu a celej hořel..měl teplotu 38,5 a naprosto vodnatý průjem…Dala jsme mu čípek Paralen a teplota šla na noc dolů,ale je zase zpatky..Co dělat-je to upal nebo něco takovyho?A čim krmit? Snažim se ho pořád chladit a dávat mu často pití…ale taky nevim co víc pro něho udělat..navíc přebaluju skoro 2 krát za hodinu,je to samá voda a vtom kousky toho co snědl.Děkuju. ![]()
Já osobně bych nejspíš zavolala svému Dr. -naše dětská je fajn,poradí třeba i o víkendu.Ta horečka nemusí souviset s pobytem venku,může to být viroza…Radši zkus zkontaktovat nějakého lékaře,hlavu ti nikdo neutrhne.Držím palečky,ať to není nic vážného ![]()
nechci strašti, ale s takhle malým prckem bych jela na pohotovost. může být strašně rychle dehydratovaný… ![]()
jinak klasická dietná strava je rýže, mrkev, hodně kojit a doplňovat tekutiny. jo a na zastavení průjmu pomáhá smecta.
jinak vím, že doktoři dávají i nějkou ijekci, nevím čeho, a po té se průjem hodně rychle zastaví.
držím palce, ať je brzo fit.
No zkusime počkat na večer jestli se teplota nezklidní a na pohotovost bych jela ráno pokud by byl stav pořád stejny
![]()
jen počítej s tím, že ráno taky můžete skončit v nemocnici na kapačkách…
je důležité zastavit ten průjem. prckové ho zvládají podstatně hůř než dospělí.
Andyy22 píše:
A kde seženu smectu? co to je? pošlu pro to přítele radši..
Smecta je takový bílý prášek, dává se do vody jsou to nějaké rozemleté jíly, sežene se normálně v lékárně, jen nevím od kdy to mohou děti, ale upřímně já bych asi na nic nečekala a jela na pohotovost, průjem je pro malé dítě dost nebezpečný a taky v dnešní době nevíš co to může být, ale nechci strašit určitě bude v pořádku.
smectu prodávají v lékárně. je to takový prášek v sáčcích, který se přidává do jídla. jen ať se v lékárně poradí, jestli to může takhle malý prcek. a nebo doporučí něco jiného. já smectu dávala klárce poprvé ve 2 letech, takže jsem dřívější použití nezkoumala…
a nechceš si fakt zavolat svojí doktorce a nebo se telefonicky poradit na pohotovosti? tohle podle mě nebude z přehřátí, ale spíš nějaký vir…
Ted spí..odpoledne okolo 4 pojedu snim na pohotovost..snad bude v pořádku,mam strašnej strach:(
![]()
Nebo zkus ještě Enterol kapsle.Malá mi tu Smectu nechtěla,vždycky se z ní pozvracela.Myslím,že to můžou i tak malé děti a fakt zabírá
neboj, určitě to bude dobré. jen je potřeba konat včas a některé věci neodkládat. já se taky nekolikrát rozmýšlím, jestli jet na pohotovost nebo ne. ale v tomhle příadě určitě jeďte. rychle mu tam pomůžou. průjmy u dětí se fakt nemohou podceňovat.
Neboj se, jestli má jen průjem a nezvrací, tak to určitě tak vážný nebude, hlavně proto, že může normálně pít a nehrozí tolik dehydratace, ale lepší když ho prohlídne doktor už pro klid duše, raději ject zbytečně než něco zanedbat, držim palečky.
Mam ted cerstvou zkusenost, vsechny deti z nasi diskuze dostali rotaviry, nejake museli do nemocnice, nase pdiatra rika, ze se to da zvladnout i doma.. hlavne zavodnit, roztok Kulisek, HIPP ORS, dietu, mrkev, banan, ryzi, jablko, pripadne kureci maso, kdyz je lip.. delala jsem ruzne kombinace, aby to jedli, ryzovou kasi do vody, kojila jsem, holcicka nechce, davala jsem ji mliko, protoze si ho stejne vyrvala..
Enterol v prášku určo může, kup rovnou i laktobacily, já jsem doma taky zvládla útok campylbactera a že to byl mazec a byla jsem i u lékaře, fičelo to z ní co pár minut, po jednom enterolu to bylo okej, hlavně ty tekutiny, dostat do něj co nejvíc, aby se nedehydroval.