Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, mám 21m starého syna. Teď se mu objevily koutky. Mám mu to něčím mazat? A nevíte z čeho by to mohl mít? Asi něco někde olizal, že? Děkuji moc k.
Mno, mi na koutky zabírá dopovat se B-komplexem…
U prcka ale nevím ![]()
Mazání čímkoli nikdy moc nepomohlo totiž.
Ahoj, kup si v lékárně mastičku Kosmín. Je to taková malá žlutá tubička a přesně se to jmenuje Kosmín - regenerační mast na rty. Je to přímo i na koutky a mně to hodně pomáhá. Mažu několikrát za den a pak hlavně na noc větší vrstvu. Tak do dvou, tří dnů mi to vždycky zmizí.
já tim trpim odně a mažu si to po maxi vrstvách hodně mastnym jelenim lojem
m za týden to přejde,ale u prcka taky nevim
noren píše:
Ahoj, kup si v lékárně mastičku Kosmín. Je to taková malá žlutá tubička a přesně se to jmenuje Kosmín - regenerační mast na rty. Je to přímo i na koutky a mně to hodně pomáhá. Mažu několikrát za den a pak hlavně na noc větší vrstvu. Tak do dvou, tří dnů mi to vždycky zmizí.
jojo, ten taky používám ![]()
Pipet píše:
Mno, mi na koutky zabírá dopovat se B-komplexem…
U prcka ale nevímMazání čímkoli nikdy moc nepomohlo totiž.
Je to nedostatek vitamínů skupiny B. Zeptej se v lékárně, co se může dávat dětem. Dospělí berou B-komlex. ![]()
HOlky, děkuji moc! tolik rad! ![]()
Já právě moc nechci volat naší dr. - protože ony jsou tak moc pečlivé,že mi beztak sestřička zas řekne,že se máme přijít ukázat…
V něčem mi jejich superpreciznost fakt nevyhovuje…
Zítra se mi právě moc nehodí návštěva dr… ![]()
Já na koutky občas trpím a naposledy jsem je vyhojila medem( už jsem nevěděla co, tak jsem to zkusila - a není to chemie, je lesní od táty
). Na noc jsem si na to naplácla vrstvičku a ráno to bylo o dost lepší. Vyhojeno tak za 2-3 dny.
Mně se to zhoršilo natolik, že se mi udělala boule pod čelistí - mazala jsem framykoinem, ale nevím, jestli to můžeš namazat i prckovi
![]()
Jinak taky jelení lůj, hodně mastný krém a na noc velkou vrstvu. Med bych asi nedávala, stejně to malej slíže a do 3 let by se neměl dávat, protože je to silný alergen…
Na koutky jsem brala za dob mladšího školního věku b-komplex - bez výsledku, nosila si vlastní skleničku na pití do školní jídelny - bez výsledku, až v dospělosti se mi osvědčila měsíčková pomáda na rty tuším od astridu. ani už nevím, kdy se tenhle problém ztratil…
no med zní dobře, ale je to zároveň atopik, takže vyrazuji.nechám si to pro sebe. Jdu mu to namatlat vazelinou…