Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, náš maly vic jak 14dni kasle, ale jen rano a obcas v noci, sla jsem s nim dnes k alergologovi, bo se u nej lecime a rikal ze neco malo slysi, ta nám dal na preleceni atb sumamed, mame davat 3dny pak pauza a pristi pondeli zas zacit dalsi 3dny.Ptala jsem se zda dat do skolky , rikal ze by bylo mozna lepsi nechat doma,ale ze nemusim. Maly je ve dne uplne ok, ani ve skolce nekasle, jsem se ptala.Co myslite, muzu mu nejak uskodit, atb ma brat jen jednou denne vecer.
Ahoj,
dite samo o sobe bude oslabene ti,ze bere ATB.Asi bych se bala,ze neco chytne-a navic,mate brat DVOJE PO SOBE
![]()
já myslim, že bys ho měla nechat doma,mysli i na ostatní děti, někdo se slabší imunitou to hned dostane ![]()
To ze bere 2× nic neznamena, to mi rikal ze je to takova udrzvaci kura.Normalne se berou atb co 12h vetsinou 7-10dni on bude brat 1× denne po 3dnech.
jarkapospisil píše:
já myslim, že bys ho měla nechat doma,mysli i na ostatní děti, někdo se slabší imunitou to hned dostane
Ja na ostatni deti myslela do dnesniho dne, kdyz mi maly marodil od zari temer v kuse a nechavala jsem ho porad doma, narozdil od jinych maminek,ale to ted resit nebudu. Ve skolce kasle kazdy druhy, maly je jen zahleneny, nebyl nemocny, je to prave divne ma alergii spojenou s necim,ale proste nema rymu, nic jen pokaslava, ale rikam jen rano a obcas v noci, pres den nic,ani ve skolce.
Věrka.. píše:
To ze bere 2× nic neznamena, to mi rikal ze je to takova udrzvaci kura.Normalne se berou atb co 12h vetsinou 7-10dni on bude brat 1× denne po 3dnech.
CHces radu?
Zmen doktora ![]()
Tato atb jsou stejne silna,jako jakekoliv ostatni atb-s tim rozdilem,ze ucinnost trva jeste 4 dny pote,co se to 3 den vybere.
Udrzovaci lecba atb je ta,kdy se bere napriklad osminova davka mesice a roky /meli jsme u opakujicich se zanetu ledvin a vrozeneho problemu/
Věrka.. píše:jarkapospisil píše:Ja na ostatni deti myslela do dnesniho dne, kdyz mi maly marodil od zari temer v kuse a nechavala jsem ho porad doma, narozdil od jinych maminek,ale to ted resit nebudu. Ve skolce kasle kazdy druhy, maly je jen zahleneny, nebyl nemocny, je to prave divne ma alergii spojenou s necim,ale proste nema rymu, nic jen pokaslava, ale rikam jen rano a obcas v noci, pres den nic,ani ve skolce.
já myslim, že bys ho měla nechat doma,mysli i na ostatní děti, někdo se slabší imunitou to hned dostane
Ja nerikam,ze by nekoho nakazil,myslim ale,ze ON SAM TO ODNESE VIC
farska píše:Věrka.. píše:Ja nerikam,ze by nekoho nakazil,myslim ale,ze ON SAM TO ODNESE VICjarkapospisil píše:Ja na ostatni deti myslela do dnesniho dne, kdyz mi maly marodil od zari temer v kuse a nechavala jsem ho porad doma, narozdil od jinych maminek,ale to ted resit nebudu. Ve skolce kasle kazdy druhy, maly je jen zahleneny, nebyl nemocny, je to prave divne ma alergii spojenou s necim,ale proste nema rymu, nic jen pokaslava, ale rikam jen rano a obcas v noci, pres den nic,ani ve skolce.
Jako ze bude unaveny? Ja prave nevim, je to tezke, je uplne normalni, doma radi tak jako ve skolce ![]()
A doktora nebudu menit ![]()
nedávala bych ho s atb do školky, aby sám nelapil ještě něco horšího. sama píšeš, že tam děti permanentně kuckají…
je oslabeny a Sumamed je takova darda ATB, ze i ja s nim mam problem a nechci ho predem.
prvne bych zmenila doktora, nebo spis prvne by mne vubec nenapadlo dat dite do skolky s antibiotikama
![]()
Hanka1 píše:
je oslabeny a Sumamed je takova darda ATB, ze i ja s nim mam problem a nechci ho predem.prvne bych zmenila doktora, nebo spis prvne by mne vubec nenapadlo dat dite do skolky s antibiotikama![]()
![]()
jak darda? je silny? ja nechapu proc bych mela menit doktora?
Věrka.. píše:Hanka1 píše:jak darda? je silny? ja nechapu proc bych mela menit doktora?
je oslabeny a Sumamed je takova darda ATB, ze i ja s nim mam problem a nechci ho predem.prvne bych zmenila doktora, nebo spis prvne by mne vubec nenapadlo dat dite do skolky s antibiotikama![]()
![]()
presne je silny i pro dospeleho a to i ten nejnizsi a vetsinou se nedava na preleceni, ale na akutni atak choroby nebo na prechozenou chorobu - alespon mi to rikala moje ORL doktorka, ktere je docela kapacita a sama rikala, ze ho lidem nedava - pouze vyjimecne.
Ja po nem s*ala jak amina i pres probiotika a lactobacily jeste tri dny po a totalne mi rozhodil strevni floru - mesic jsem se davala po nem dohromady…
do skolky teda bych v zadnem pripade nedala a nejsem tu jedina s takovym nazorem… ![]()
Věrko, naše dr. dnes stále zahleněné naší malé taky „něco“ na průduškách slyšela - udělala CRP, vyšlo malé, ATB nedala, zatím jen sirup a za pár dní na poslech..
Raději nás poslala na ORL vyšetření, jestli její potíže nezpůsobuje zvětšená nosní mandle..
Já nejsem proti ATB, ale v oddůvodněných případech. Jsem ráda, že je naše dr. nestřílí „na slepo“. Tím ale neříkám, že tomu tak je u vás.
Kamarádky syn má taky permanentní potíže, kašel, rýmy bez teploty a našli mu na RTG plic nález, který byl potřeba přeléčit..