Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o zkusenosti co na kasel a jak dlouho podavat. Maly má uz 14dni kasel,bez rymy, ale jen rano po probuzeni,pak po ulehuti a nekdy v noci. Ve dne nic, jen si mozna 1× za den odkasle. Rano jak se vzbudi ma plnejsi nos,ale vysmrka a je vse ok. Davam mu neco na odhleneni cca 5den a porad je to stejne. Nevim co uz dal, bo me to unavuje, jak kasle hlavne rano, vcera teda i v noci. Nemocny mi nepripada, spis jestli v tom nehraje roli alergie, ktera u nas je a neni potvrzena. DMyslite ze takhle muze kaslat treba mesic, nez se to uklidni?
No s tím já bych už šla k doktorovi, my jsme na něco podobného dostali sirup na roztažení průdušek. Ale je jasný, že tvůj syn už má průdušky větší než naše K., ale nám doktor říkal, že se vším co trvá déle jak týden a domácí léčba nezabírá radši k němu.
Taky záleží jestli je ten kašel suchý nebo vlhký!
No kašel je to vlhky, nekdy vyblinka hleny. Na pruduskach to nema jiste, jde slyset ze to co odkaslava je v krku.
Jo tak to jsme meli to uplne same, ale byl to sirup Spiropan nebo tak nějak a na predpis. Jinak čaj na kašel, tymiánovou mast na průdušky mazat, sirup Prospan (břečťanový extrakt 2× denně) a Sinecod podle letáku. A hlavně na spaní zvýšená poloha a vlhčit vzduch!! Ať je brzy líp ![]()
Já bych taky raději zašla k dr.
Dcera odkašlavala stejně jak popisuješ ty a přesto měla zánět prudůšek.
Katy2 píše:
Já bych taky raději zašla k dr.
Dcera odkašlavala stejně jak popisuješ ty a přesto měla zánět prudůšek.
Souhlas ![]()
Věrko, vždyť tohle už je několikátá diskuse na prakticky stejné téma, kterou tu zakládáš…
Tvůj syn má evidentně nějaký dlouhodobější problém, řešíte to i na alergologii, není to asi jen občasný kašlík, který tu a tam postihne každého. Takže ptát se tu pořád dokola na takové ty univerzální rady, to Ti přece nemůže k ničemu být ![]()
Jestli má syn nějaký chronický problém nebo jestli je k tomuhle prostě náchylný, tak jasně že ano, může takhle kašlat měsíc. I dva, tři a déle. Myslím, že bys to měla asi důsledněji řešit s alergologem a dětskou…
MOzna se ptam po nekolikate,ale pokazde na neco jineho
Me jde o to co na kasel davat a jak dlouho, vim ze to jednou odezni,ale me pripadne ze mu nic nepomaha. S alergologem to probiram, rikal davat klasicke kaslavky, coz davam. Mluvila jsem s nim v pondeli, ,testy nam delal v zime, bylo to hranici. Berem leky na alergie a nic nepomaha, proto se ptam co a jak dlouho davat, mam strach ze bude vuci lekum imuni, bere je dost casto.Jo a alergolog vzdy rika, ze je to nachlazeni, ze alergie neni 100%, ja proste nevim proc porad kasle, doktori nic noveho nerikaji, proto me zajima i nazor jinych, jestli je mozna takhle se projevujici se alergie atd.
No, já bych řekla, že alergie se tak klidně projevovat může - dráždí ho prach, pyl, cokoli… Jestli je alergický na roztoče, může mít kašel celý rok, protože mu třeba vadí záclony u Vás na oknech, koberce, matrace (pokud není v „antialergickém“ obalu), prostě cokoli.
Já bych se toho dlouhodobého užívání léků taky bála - a upřímně, kdybych byla na Tvém místě, zašla bych s ním ke kvalitnímu homeopatovi a zahájila konstituční homeopatickou léčbu - ta by ho mohla hodně srovnat.
Věrko, přesně to co popisuješ má dcera neustále dokola a taky si s tím nevím rady, ve finále nám z toho vždy vyleze zánět průdušek, teď už kašle dobrý měsíc, hodně nám pomáhají tvarohové prsní zábaly(roztahuje bronchy),koupele nohou v horké vodě(uvolňuje hleny),čaj z kořene lotusu,tymiánová prsní mast,Eucasol od Justu,bylinné čaje na kašel,cibulová štáva s medem,myslím, že kdybych s ní nedělala všechny tyhle procedury, tak jsmesnad pořád na ATB ![]()