Špatně naředěná antibiotika

139
27.5.11 10:03

Špatně naředěná antibiotika

Holky, podařilo se mi špatně naředit antibiotika :(. Malý má zánět ucha, dostali jsme ospamox s tím, že je mám doma naředit po rysku vodou. Tak já se soustředila tak moc, aby to bylo přesně, až se mi to nakonec podařilo přelít. Tak cca o 1cm výš než je ryska. Myslíte, že to vadí moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
27.5.11 10:09

Tak je nalij zpátky…dala bych fakt přesně centák už je dost…jako nic drama by se nestalo ale je to zbytecny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.5.11 10:16

Jak nalít zpět? Je to lahvička s práškem, která se akorát doleje vodou, protřepe se a pak se dávkuje dávkovačem co 12 hodin jednotlivá dávka :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
27.5.11 10:27

no já bych se poradila s lékařem, protože cm je dost..možná si zajeď pro nový recept :wink: můj muž měl jednou na starosti malýho sám a naředil atb také špatně-místo po rysku to zředil jen do půlky, takže kluk dostával ze začátku silnější koncentraci :roll: ale nic se nestalo..zavolej si dr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.5.11 10:28

A pred protrepanim to bylo taky nad rysku nebo az potom??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.5.11 10:34

Před protřepáním už to bylo nad tu rysku :(..prostě mi to uletělo…až pak mě napadlo, že jsem tu vodu měla normálně odlít…nicméně jsem volala do lékárný, pač dr má pořád obsazený tel a lékárnice tvrdila, že 1 cm až tak nevadí..že horší by to bylo, kdybych je naředila málo…tak snad to bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.5.11 10:38

No tak snad jo, ale nam blbe naredili atb v lekarne, ale v horsim pomeru a po trch dnech se mu kasel zase zacal zhorsovat a nejak me to napadlo, tak nam dr dala novy a pak to bral snad 14 dni. Ale to bylo fakt hur naredeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
27.5.11 11:29

To je divný, že ti to nanamíchali v lékárně. My ho dostali v pondělí a obě lahvičky mi namíchala lékárnice. A to nemluvím jen o těchhle ATB. Už jsme měli několikery a vždycky nám je míchali v lékárně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
27.5.11 11:36

Nám je ředí v lékárně automaticky (ve všech, kde jsem byla), nikdy jsem nedostala atb tak, abych si je naředila doma sama :-( .

Jinak s tím asi nejde udělat nic, prostě je tam špatný poměr těch látek. Zavolala bych dětské a nechala si napsat nový recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.5.11 17:27

Pro klid své duše jsem si raději skočila pro nový recept a do jiné lékárny, kde mi ATB opravdu už namíchali sami…ale i tak děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí