Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, podařilo se mi špatně naředit antibiotika
. Malý má zánět ucha, dostali jsme ospamox s tím, že je mám doma naředit po rysku vodou. Tak já se soustředila tak moc, aby to bylo přesně, až se mi to nakonec podařilo přelít. Tak cca o 1cm výš než je ryska. Myslíte, že to vadí moc?
Tak je nalij zpátky…dala bych fakt přesně centák už je dost…jako nic drama by se nestalo ale je to zbytecny…
Jak nalít zpět? Je to lahvička s práškem, která se akorát doleje vodou, protřepe se a pak se dávkuje dávkovačem co 12 hodin jednotlivá dávka ![]()
no já bych se poradila s lékařem, protože cm je dost..možná si zajeď pro nový recept
můj muž měl jednou na starosti malýho sám a naředil atb také špatně-místo po rysku to zředil jen do půlky, takže kluk dostával ze začátku silnější koncentraci
ale nic se nestalo..zavolej si dr ![]()
Před protřepáním už to bylo nad tu rysku
..prostě mi to uletělo…až pak mě napadlo, že jsem tu vodu měla normálně odlít…nicméně jsem volala do lékárný, pač dr má pořád obsazený tel a lékárnice tvrdila, že 1 cm až tak nevadí..že horší by to bylo, kdybych je naředila málo…tak snad to bude ok
No tak snad jo, ale nam blbe naredili atb v lekarne, ale v horsim pomeru a po trch dnech se mu kasel zase zacal zhorsovat a nejak me to napadlo, tak nam dr dala novy a pak to bral snad 14 dni. Ale to bylo fakt hur naredeny.
To je divný, že ti to nanamíchali v lékárně. My ho dostali v pondělí a obě lahvičky mi namíchala lékárnice. A to nemluvím jen o těchhle ATB. Už jsme měli několikery a vždycky nám je míchali v lékárně ![]()
Nám je ředí v lékárně automaticky (ve všech, kde jsem byla), nikdy jsem nedostala atb tak, abych si je naředila doma sama
.
Jinak s tím asi nejde udělat nic, prostě je tam špatný poměr těch látek. Zavolala bych dětské a nechala si napsat nový recept.
Pro klid své duše jsem si raději skočila pro nový recept a do jiné lékárny, kde mi ATB opravdu už namíchali sami…ale i tak děkuju ![]()