Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.Zítra stejně nejspíš skončíme u lékaře ale chci tak trochu uklidnit a nebo trochu vědět co to muže být..
Malému včera praskla žilka v oku.Dnes se mu tam utvořil bílej utvar cca mm na mm mezi koutkem oka a panenkou .Na bolest si nestěžuje,vidí normálně,oči si nijak extra nešmudlá.
Myslíte že to muže být ječné zrno?Myslela sem že spíš se dělá na včku nebo v koutku oka.
Co by to mohlo být netušíte?
K panence s vnitřního koutku(teda od nosu ) to m zakrvavěné od té prasklé žilky(né moc ani málo) a zbytek oka je v pořádku.
Moc děkuji
Kamčo nemáš náhodou fotku?Barče taky jednou zrudlo oko od koutku směrem k panence,nejdřiv to vypadalo jako od prasklé žilky,ale druhý den to bylo horší a taky tam měla takovej podivnej utvar,ono se to strašně blbě popisuje jak to vypadalo,prostě kousek za koutkem,jeli jsme na oční a nejdřiv jí lečili zánět,nakonec z toho byla alergie páč jí ATB nezabírali,vubec jí to ale nesvědilo.
cauky ![]()
jj,fotka by se hodila.ja trpim na jecna zrna dost casto,ale priznam se, ze je mam pokazde jen na vicku,tak asi neporadim ![]()
ale kazdopadne by to chtelo kontrolu u ocniho dr.
drzim palce at je vse ok ![]()
Ahoj, mne se jednou udelalo jecny zrno uprostred oka, bylo to po telocviku v kvetnu na hristi s okolim absolutne neposekanym a plnym ruznych pylu (jsem alergik). Smrdlala jsem si porad oci a po nejaky dobe jsem citila, ze tam neco mam, pak jsem i hur videla (jak se mi to rozsirovalo), bylo to bily, trochu na dotek rosolovity. Dostala jsem na to nejaky kapky, zacalo to mizet vlastne jeste nez jsem se dostala k doktorce.. Takze by to jecny zrno klidne byt mohlo, podle me…
Fotečku bohužel nemám.Vypadá to prostě jen jako vystouplá bílá rohovka trochu jako tvar kapky ![]()
má to skoro takovéhttp://jecnezrno.cz/…iption_L.jpg + tu bílou kapku
foto sem našla na internetu není to mé dítě
Kamča.dalmatinka píše:
má to skoro takovéhttp://jecnezrno.cz/…iption_L.jpg + tu bílou kapkufoto sem našla na internetu není to mé dítě
tyyy jo, tak to ti neporadim, ja trpim na klasicky jecnaky na vicku ![]()
no kazdopadne zitra k mudr.at se na to nekdo mrkne.
Ahoj,
jednu dobu jsem to mívala docela často. Většinou jsem měla tzv. suché oko, jindy se mi udělal zánět bělimy. Ten útvar jsem na oku mívala taky, někdy to k tomu patří.
Většinou se mi to zahojilo do týdne samo (ale mě to oko i bolelo - ne ten útvar, ale celé to rudé v oku). Na oční jsem šla jen jednou se zánětem bělimy (útvar tam byl taky, ale nebolel, bolelo to okolo) - dostala jsem nějaké kapky a po týdnu bylo zas všechno v pořádku.
Taky si myslím že malej má trochu problém s vlhkostí oka.4asto sem ho viděla jak si nalízne ruku a vloží do oka.No stejně nás návštěva nemine,ale moc díky
Zítra písnu o co jde
Dala jsem oční mast co jsem koupila na pohotovosti a ráno moudřejší večera
Asi uz spis, ale Domca mel toto asi pred pul rokem a sla jsem k doktorce a byl to zanet spojivek ![]()
Take jsem myslela na jecne zrno a prdlajs, prvni den trochu cervene, druhy den vice zilek a treti den se udelal bily utvar, presne jak popisujes..
Po kapani a uzavreni doma to zmizelo ![]()
TAk jsem zvedava co to bylo…
Jo a neteklo mu z toho, nemel hnis, moc si to ani nemnul.. to jsem docela koukala…