Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, potrebovala bych poradit, co se oteplilo pozoruji u sveho syna (4roky) nadmerne nocni poceni. Kdyz jde spinkat, ma pokojicek vyvetrany, ted uz nechavam i ventilacku otevrenou, na sobe slaboulinke bavlnene pyzamko a sotva usne, je durch mokry, hlavne na hlavicce a zadech - spi na boku…a licka ma hooodne teple. Pres den se nejak abnormalne nepoti. Ze zacatku jsem litala i s teplomerem, je nachlazeny (ryma, kasel), tak jsem myslela, ze ma teplotu, ale nic… Nesetkala jste se nektera s timhle? Dekuju za odpovedi.
Jeden exemplář mám doma. Jsem zvědavá, co kdo poradí. Přes den se mi Anežka nepotí, ale v posteli je to děs. Když jde po obědě ležet a nespí, je to v pohodě, jak usne je zpocená jak myš, peřiny musím dát vyvětrat a usušit na balkon. To samé v noci. Večer lehne do vyvětrané postele, v pokoji má kolem 18 stupňů a ráno můžu postel ždímat. Už jsme to řešili i ve školce, učitelka se ptala, jestli není A. nemocná.
A jake ma pyzamo? S dlouhymi rukavy i nohavicemi?
A na to perina? Ja bych se takhle potila taky, zkusila bych dat pyzamo s kratkymi rukavy a nebo misto periny tenkou deku a uvidis, jestli se bude porad potit.. ![]()
tak hlavně, jestli je nachlazený, viděla bych to jako boj organismu s infekcí. Počkala bych týden až nemoc odejde a pak bych to když tak řešila. ![]()
Neporadím, ale mám doma to samé. I když není nemocný. Já se v noci taky budím zpocená a když usnu znova a zase se vzbudím, už ne. Nějaké noční návaly. Asi to ty děti mají taky
![]()
kamiŠ píše:
Neporadím, ale mám doma to samé. I když není nemocný. Já se v noci taky budím zpocená a když usnu znova a zase se vzbudím, už ne. Nějaké noční návaly. Asi to ty děti mají taky![]()
jj, tak tak
Nevím, čím to je, mojí malý se potí hlavně kebule
Totál mokrý vlásky
Odpolední spaní, večerní spaní, přes den ne. A to na odpo spaní má jen body.
Večer má pýžo, ale je horká jen na začátku, když se jdu mrknout třeba po hodince, už je vystydlá, musím naopak přikrýt ![]()
Potvrzuji, syn se normalne nezpoti, ale behem odpoledniho spani se budi s uplne mokrou hlavou a polstarem na zdimani, vecer byva take spoceny, ale do rana to uschne. Ma to tak od dvou let takhle hodne, jinak mi prijde, ze se mu hlavicka pri spani potila od miminka. Je uplne jedno jestli ma kratke nebo delsi vlasy, spoti se proste pokazde, at je teplo nebo zima, cim to je fakt netusim.
ahoj, jo taky mám to samé, už když byl malej tak se mu najdenou začala potit hlava, uplně sálal a já tak poznala že se mu chce spát ![]()
Ted mu budou 3 a jakmile usíná tak se celej potí, ještě navíc se ted začal hodně přikrývat peřinou, až po krk, takže to řeším tak že hned jak usne tak jdu a do půl těla ho odkryju, nepřevlíkám, to bych ho musela budit furt dokola, za chvíli uschne, někdy mu trochu vytřu vlásky, a je zdravej jak řípa.
Muj synek se poti take, uplne stejne, jak popisujete. Taky nevim, cim to je, uz jsem si zvykla. Takze to neni nenormalni ![]()
Ladikacka píše:
Ahojte maminky, potrebovala bych poradit, co se oteplilo pozoruji u sveho syna (4roky) nadmerne nocni poceni. Kdyz jde spinkat, ma pokojicek vyvetrany, ted uz nechavam i ventilacku otevrenou, na sobe slaboulinke bavlnene pyzamko a sotva usne, je durch mokry, hlavne na hlavicce a zadech - spi na boku…a licka ma hooodne teple. Pres den se nejak abnormalne nepoti. Ze zacatku jsem litala i s teplomerem, je nachlazeny (ryma, kasel), tak jsem myslela, ze ma teplotu, ale nic… Nesetkala jste se nektera s timhle? Dekuju za odpovedi.
ahojky.. mám dvě dcerky.. ta starší se od mala potí jak to prasátko… trpěla na potničky, nesnášela teplo, stále se odkopává, hned má mokré vlásky, tečou jí po spánkách čůrky potu… stačí když usne i pod tenkou larysou… druhá nic.. i když se zachumlá do peřin tak z nich vyleze uplně suchá…
sousedka co má dítka čtyři řiká, že poslední syn (8let) to má stejně.. mamina říká, že i já byla totéž, doteď nesnáším roláky, svetry, raději chodím na lehko, jinak hned rudnu a valí se mi do tváří horkost…
netuším čím to je..to je asi otázka pro odborníka, kožního možná…
Ahoj,
starsi se poti s prominutim jak prase, ale fakt to nejde jinak napsat
Od malicka - v postylce i v autosedacce mokrej jak mys ![]()
Ted, co spi ve velke posteli, tak ma jen pyzamko kratasky/tricko a lehkou deku, obcas se i odkope, ale rano jak mys, po polednim spani jak mys, porad vetram, maji tam max 18 stupnu, polstar promoceny, deka taky, pyzamo smrdi po dvou pouzitich jak deset tchoru
![]()
S muzem jsme se bali, aby to nebyl takovej ten smradoch, jako jsou nekteri lide
![]()
Nekdy, ale fakt jen nekdy to nema… Ja jsem zase nekdy taky zpocena jak mys, nevim proc.. asi ty navaly ![]()
No a malej ted vstava taky s mokrou hlavickou, takze doufam, ze me to neceka dvakrat… ![]()
Takze na tvou otazku ano, asi je to normalni u nekterych deti ![]()
Náš synek se taky dost potí, jak v noci, tak přes den, když lítá, hned je celej zplavenej. Zrovna mi kamarádka říkala, že ho ani jinak nezná, než zpocenýho. Manžel se taky dost potí, hlavně v noci, takže mi to přijde normální.
Před pár lety se tady nic kloudného nezjistilo. Bude to teď jiné? Se synem mám potíže, které se popisují výše. Během spánku se potí, v noci asi do rána uschne, protože ráno s tím problém není. Když ale spí po o, tak se potí polštář promočený, vlasy jako by se osprchoval, pyžamko taky celé zvlhlé… Neříkejte mi, že to takhle někdo má a je to normální
Já se v noci budím v takovém stavu když jsem nemocná. U syna tohle ale pozoruji pár měsíců. Přičítala jsem to nejdříve topení, pak neustálým nemocem (začal chodit do školky a každou chvíli byl nemocný). Teď mi ale přijde už nějakou dobu zdravý a přitom se potí stále. Takové pocení přeci musí být reakce organismu na něco. Jenomže na co?
Malá to má odjakživa. Přes den je to nejhorší. Nikdy mě nenapadlo to řešit. Ona se teda nejvíc potí třeba i v koutku. Bývá zaručeně nejzmáčenější. Já to mám taky, celý život.
Moc neporadím, ale u nás se syn takto potí jen když je při spaní přikrytý peřinou. Standardně spí odkopaný a je v pohodě. Nemá moc silnou peřinu?