Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj Holky, můj starší syn 11let má na noze bradavice, máme na doma leptadlo používal ho delší dobu a nezabralo, pak jsme byli na vypálení dusíkem a taky nic ještě ho to dost bolelo. Prosím poradtě jak se jich zbavit už mu to vadí i při chůzi je cíti.
dík
moje holka měla bradavici na ruce,koupila jsem ji na radu kamrádky doktorky hlívu ústřičnou,a za dva měsíce bylo po bradavici ![]()
No, ja jsem na to jako mala taky trpela… mela jsem jednu hnusnou, ktera se taky porad vracela. Vypalovat jsem byla asi petkrat ![]()
Pak se tatka nastval, pevne me chytil a jakoby to manikurnima nuzkama vydloubl a poradne vydesinfikoval.
OD TE DOBY JSEM MELA KLID a opravdu se mi to nevratilo ![]()
Samozrejme nevim, jestli bych to na mem ditku opakovala
tak jsem ti ani moc neporadila, co? ![]()
http://www.prozdravi.cz/…a-50-10.html
nelekej se tý ceny,30kapslí stoji kolem 150kč
ahoj,
už jsem to tu v jedné diskuzi psala - taky jsem s tím měla asi před 10ti lety problém, měla jsem je na noze, a to víc jak 2 roky. Nic nepomáhalo, babské rady ani zákroky lékařů (vodičky, vypalování, řezání). Vždycky se to vrátilo.
Pak jsem na radu mé babči vyzkoušela Ichtyol (černou mast) - namazat a zavázat (zalepit), nechat tak a druhý den znova. Toto celé trvalo asi 2-3 týdny a celá plocha bradavic byla pryč. Bezbolestné a nevrátilo se to!
Jen to moc nevoní ![]()
my jsme použili tablety Hlívy ústřičné, pomáhá na imunitu a kombinovali jsme to s Duofilmem…jsou pryč. Ale chce to pravidelně a dlouhodobě používat, po Duofilmu malinko vystřihnout, ne do bolesti.Prostě rozrušit pokaždé bradavici povrch a pak aplikovat. Dcera měla osm, po vypálení se objevilo sedm, a ty jsme vymítili
Ahoj, já mám dobré zkušenosti s vlaštovičníkem. Pěstuju si ho v koutku na zahráce (no spíš ho nehcám růst je to plevel)právě pro tyto účely. Syn (6) měl před rokem jednu na palci (tu jsme zlikvidovali)teď se mu udělala druhá na patě, tak ji ničíme. Stačí jen utrhnout kus kytky a popatlat tou oranžovou šťávou. Za měsíc je to pryč. Nebolí to a je to zadarmo.
česnek
vyříznout plátek ve velikosti bradavice, přiložit přímo na bradavici, opatrně zavázat nebo zalepit aby se to neposunulo jinak a nechat přez noc. Bradavici to rozmokvá a ona vypadne, ale pozor ať to opravdu je jen na té bradavici, jinak to vypálí flek na kůži, známá jednoduše ufikla plátek a dodneška má plátek česneku na noze
![]()
Nám zabral Duofilm, já jsem je měla už hodně ošklivé a pomohl. Chce to trpělivost a hlavně každý den natírat, nejlépe na noc. Ze začátku se mi zdálo, že je to snad ještě horší, ale pak začaly rychle mizet.
Já měla hnusnou bradavici na malíčku pravé ruky, patlala jsem to Duofilmem, ale bylo to o ničem, tak mi máma poradila ocet a med. Bradavici jsem popatlala medem a přelepila náplastí, na kterou jsem kápla ocet. Za pár dní bradavice odpadla úplně celá a už se nevrátila.
ahojky, tak jsem bez podrobnejsich informaci pouzila cesnek a rano se nestacila v zrcadle divit
jak dlouuuho tam budu mit ten hnusny cerny flek a da se necim prosiiiiim odstranit???? …jen mi nerikejte,ze to nejde ![]()
lapis je na to dobry akurat se s nim musi opatrne a uz by se nemeli objevit
Obnovuji diskusi. Máte aktuální zkušenost s přípravky z lékárny? Procházela jsem starší diskuse, ale některé doporučované přípravky jsou už nedostupné, tak obnovuji téma pro čerstvé informace. Děkuji.
@XYZ1234 píše:
Obnovuji diskusi. Máte aktuální zkušenost s přípravky z lékárny? Procházela jsem starší diskuse, ale některé doporučované přípravky jsou už nedostupné, tak obnovuji téma pro čerstvé informace. Děkuji.
Ahoj z lekarny nam nic nepomohlo. Jak se psalo vyse, cesnek pres noc. Nejlepe kdyz je vylouhovany v octu. Malej mel strasnou bradavici a pomohlo nam toto. Ke konci jsne to kapali vlastovicnikem.
@mayunka píše:
Ahoj z lekarny nam nic nepomohlo. Jak se psalo vyse, cesnek pres noc. Nejlepe kdyz je vylouhovany v octu. Malej mel strasnou bradavici a pomohlo nam toto. Ke konci jsne to kapali vlastovicnikem.
Děkuji, zvažuji to vyzkoušet, ale bojím se, aby dcera nechodila do školy „voňavá“
. Má to na noze i na ruce. Té nohy se nebojím, i kdyby to šlo malinko cítit, tak snad přes ponožku to nepronikne, ale ta ruka… Když se to ráno omyje, tak to ten účinek nesníží? Ocet obyčejný, nebo jablečný?