3měsíční mimi a epilepsie

29
27.5.11 17:51

3 měsíční mimi a epilepsie

mám 3 měsíční holčičku, po prvním očkování na rotaviry se mi tak dva dny na to začala kroutit u jídla. sní tak 100 až 120 ml naráz a pak začne brečet, sklápět hlavičku k hrudníčku, jak kdyby dělala sklapovačky a je konec s jídlem. pak si odříhne, uklidní se a někdy vypije ještě 30 ml. krmím ji MM, ale z lahve. teď máme za sebou první očkování na hexavakcínu a kroucení pořád neustává. jinak se ještě často leká - a to tak, že ručky a nožky napne.když ji nosím v náručí, tak hlavičku taky tak krčí a ještě pořád vyplazuje jazyk. mate s tím někdo zkušenost? může jít o epilepsii. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
27.5.11 17:57

Já si myslím, že jsou to normální projevy kojence..Děti jsou někdy unavené, přetížené, hladové nebo mají větry, skutečně pláčí, vztekají se a propínají se jak špagát a potom zase zpět.
To druhé je „úlekový reflex“, jak roztáhne ručičky, mizí myslím kolem půl roku.
Pokud máš ale nějaké pochybnosti, poraď se s dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
27.5.11 18:04

My taky ještě doznívající Moroův (úlekový) reflex máme, toho se neboj :) Postupně to bude slábnout…
No a to vztekání u jídla je taky normoš, já u toho rostla. Dcera to dělala přesně tak kolem toho třetího měsíce, teď už je to lepší…Já kojila a ona mi u toho tak cvičila, že sem měla skoro zánět šlach na zápěstí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.5.11 18:04
natalousek píše:
mám 3 měsíční holčičku, po prvním očkování na rotaviry se mi tak dva dny na to začala kroutit u jídla. sní tak 100 až 120 ml naráz a pak začne brečet, sklápět hlavičku k hrudníčku, jak kdyby dělala sklapovačky a je konec s jídlem. pak si odříhne, uklidní se a někdy vypije ještě 30 ml. krmím ji MM, ale z lahve. teď máme za sebou první očkování na hexavakcínu a kroucení pořád neustává. jinak se ještě často leká - a to tak, že ručky a nožky napne.když ji nosím v náručí, tak hlavičku taky tak krčí a ještě pořád vyplazuje jazyk. mate s tím někdo zkušenost? může jít o epilepsii. děkuji

Může i nemusí, to tady nevyřešíš. Zajdi za doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
27.5.11 18:05

Jojo malej dělal uplně to samé:))Myslím že nemusíš mít strach :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
27.5.11 18:13

přijde mi to jako běžné chování miminka… ale za zeptání u doktora nic nedáš, budeš klidnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
27.5.11 18:30

Tohle je opravdu běžný projev kojence, my to máme podobně. Já bych to nedramatizovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
27.5.11 18:40

Pokud si nejsi jistá ,tak Ti můžu jedině doporučit zajít k dr. a nejlépe to natočit at vidí o co jde!!!
Ono je to totiž složité tyhle pohyby sklapovačky a pod. dělal malej ve 3.měsících a nám se epi potvrdila ,ale pediatr jako první řekl ,že to epi není :roll:
Takže nemusí to být nic ,ale taky může :wink:
Přeji at je mimi v pořádku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.5.11 18:43

snad to bude dobrý. v pondělí ale pro jistotu zajdu k doktorce. jen mě prostě zarazila ta náhlá změna chování u toho jídla. a když jsem si to zadala na netu tak mě vyjela epilepsie (westův syndrom). tak mě to vyděsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29321
27.5.11 18:56

ano my máme westův syndrom ...........
pro svůj klid raději zajdi za to nic nedáš ,když to nic nebude a já doufám že né.....dr. určo pochopí tvé obavy! A kdyby nedej bože,tak se aspon podchytí co nejdříve a následky nebudou tak velké :roll: držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
27.5.11 19:03

ahoj ty uleky muze myt na svedovi hypertonie nas stim strasila dr,ale nastesti ok.to se pak cvici vojtovka atd,deti jsou cilejsi a vseho se lekaj a maji zachvaty place ale to by vam potvrdil jen neurolog :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22614
27.5.11 21:34
natalousek píše:
mám 3 měsíční holčičku, po prvním očkování na rotaviry se mi tak dva dny na to začala kroutit u jídla. sní tak 100 až 120 ml naráz a pak začne brečet, sklápět hlavičku k hrudníčku, jak kdyby dělala sklapovačky a je konec s jídlem. pak si odříhne, uklidní se a někdy vypije ještě 30 ml. krmím ji MM, ale z lahve. teď máme za sebou první očkování na hexavakcínu a kroucení pořád neustává. jinak se ještě často leká - a to tak, že ručky a nožky napne.když ji nosím v náručí, tak hlavičku taky tak krčí a ještě pořád vyplazuje jazyk. mate s tím někdo zkušenost? může jít o epilepsii. děkuji

Tohle mi malá taky dělala, epilepsie by to být nemusela. Dětičky to dělávají, že když seleknou rozhodí ruce i nohy, to je myslím i nějakej reflex(jméno už nevím), který časem vymizí..... Jinak očkování na Rotaviry prý reakce často nevyvolává, tak tím to není - říkal náš MUDR© :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myska 00
15.8.11 21:49

Ahoj,mám čtyřměsíční holčičku a včera začala vyplazovat jazyk.Vypadá to jako když je nějaká postižená.Nedělá to pořád,jen občas.Nevíte čím by to mohlo být a je to normální? :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3798
23.9.11 20:45

Mám ten samí problém s moji malou,jazyk vyplazuje spíš když se na něco soustředí a co jsme začli teď s příkrmy,je to na prd,vše mi jazykem vytlačuje ven. Doufám,že jí to přejde,ale nelíbí se mi to vypadá to divně,já to jako malá nedělala tak jedině že by to měla po tátovi,po mě má jen ty dobré věci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
24.9.11 21:22

Taky si myslím, že to nejspíš nic nebude - ale pro jistotu, je dobré miminko nahrát na mobil, když bude mít takovou chvilku a ukázat to na kontrole doktorce. Tím se nic nezkazí a člověk se aspoň uklidní, že je všechno ok. Hodně maminkám to už pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí