Hemangiom u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
668
28.5.11 15:49

Hemangiom u miminka

Máte někdo také miminko, které má, či v lepším případě mělo, červený - purpurový Hemangiom?
Náš syn jej má na hrudníku, velikost 5-ti koruny a stále roste do šířky. Nyní je i mírně vystouplý a mám strach, že o něj zavadím a rozškrábnu.
Jak se to dá řešit, léčit, ODSTRANIT?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18551
28.5.11 15:51

hemangiom by se měl do určité doby sám vstřebat, ale pokud dělá obtíže že se zvětšuje a ještě roste do výšky, nechala bych to raději zkontrolovat dětským lékařem nebo na kožním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
28.5.11 15:58

Dětská lékařka tvrdí totéž, že to zizí. Mně se to jeví naopak, že místo aby zmizel, tak roste.
Zajímají mě způsoby léčby, prý i laser připadá v úvahu. Na kožní jsme objednaní, ale až za 14 dní, tak čekáme a zvažujeme, co s tím.
Máte někdo zkušenosti i s laserem u miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
28.5.11 16:05

Hemangiom dle naší kožní do roka roste a pak teprve začne mizet. Většinou do tří let.

Nevím, jak staré máš miminko.

Dcera ho má (takovou změť cévek) a už se začal zmenšovat. Je tu na to hodně diskuzí, stačí je pročíst. Třeba tady: https://www.emimino.cz/…giomy-45622/

• Citovat
  • Upravit
668
28.5.11 16:09

Mám 3-měsíční miminko, a Hemangliom má hodně široký - 5 ti koruna a i vystouplý. Přijde mi, že i malý - syn, si jej může postupně rozškrábnout, jak poroste - syn.
Je někde něco o tom laseru? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
28.5.11 16:47
Ivana_xxx píše:
Mám 3-měsíční miminko, a Hemangliom má hodně široký - 5 ti koruna a i vystouplý. Přijde mi, že i malý - syn, si jej může postupně rozškrábnout, jak poroste - syn.
Je někde něco o tom laseru? Děkuji.

Ano, v te diskuzi, co jsem sem linkovala, hned na zacatku to tam resi.

• Citovat
  • Upravit
3730
28.5.11 16:58

Ivano,vím že kamarádka to u malé řešila taky,dětská lékařka tvrdila že se vstřebá.Když ji náhodou viděl DR co dělá s laserem,tak ji hned objednal.Nevím kolik návštěv měli,ale pomohlo to a vcelku rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
28.5.11 17:45

Ahoj, děkuji, mohla by jsi se mi zeptat, kolik to stálo a jak velikoé to měli?
A kde jim to dr. dělal? Zda v Praze, Brně, či jinde?
Moc děkuji.

Přivítám i soukr. zprávu s kontakty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
28.5.11 17:48

Vím že jezdili někam do zlína a 1 návštěva stála nějak kolem 800Kč a mám pocit že tam byly 5krát.Td od ní nic nezjistím,je mimo republiku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
28.5.11 18:38

Syn měl na hrudníku, taky byl trochu vystouplý, měla jsem strach, aby se neškrábl - a nic :-) V roce mu to začalo mizet a teď už to skoro není poznat. Opravdu by se to mělo vstřebat samo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
28.5.11 21:15

Přesně, jak už tu padlo v několika předchozích diskuzích, hemangiomy mají spontánní tendenci mizet - nejdřív se rozrostou a pak ustupují a vstřebávají se. Samozřejmě až na výjimky.
Je fakt, že jsou křehké a je možné o něj zavadit, zaškrábnout, ale to se dá řešit.
Důležitý je, aby nebyl na nějakým rizikovým místě, případně v těle a neohrožoval normální funkce.

Většinou jde jen o kosmetickou záležitost a za mě bych na laser určitě nespěchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
28.5.11 21:21

A jak může být Hemangiom v těle, jak se to pozná? Taky jsem někde četla, že snad může prorůst dovnitř?Je na to nějaké spec.vyšetření od kožaře, zda jse jedná pouze o povrchovou záležitost nebo je to i hloubkové??Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
28.5.11 21:21

A jak může být Hemangiom v těle, jak se to pozná? Taky jsem někde četla, že snad může prorůst dovnitř?Je na to nějaké spec.vyšetření od kožaře, zda jse jedná pouze o povrchovou záležitost nebo je to i hloubkové??Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
28.5.11 22:03

Pozná se to pomocí ultrazvuku, případně na to upozorní jiné změny v těle (ale nemusí).
Neprorůstá dovnitř, hemangiom je shluk cév. Prostě se v jednom místě, ať už na povrchu nebo uvnitř, cévy zblázní a udělají tumor.
Dcerka měla velký jaterní hemangiom na který upozornily změny na srdíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
28.5.11 23:22

Naše starší má hemangiom cca 2 cm velký. Dr. nás poslala do Motola na kožní, tam udělali kontrolní UTZ, aby zkoukli, jestli ho nemá i na vnitřních orgánech a když po nějaké době začal blednout, tak nás předala zpět dětské. Je jí 3,5, ještě se nerozpadl, ale stále mizí… Má to na dobrém místě, tak s tím nic dělat nebudeme a necháme to přírodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí