Hemangiom u miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5970
18.11.13 18:55

@kačka121 Díky za odpověď. Zajdeme na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
20.4.17 12:23

Bude to asi o názoru, já mám v hlavě hemangiom taky, nevím, zda jsem se s ním narodila, nebo se mi udělal až nějakou dobu po narození. Naši se mnou oběhali tehdy spoustu lékařů a ti taky říkali vyřezat, pak narazili na lékaře, který doporučil nechat tak, časem se zmenší. Nechali ho tedy tak a od cca 6 let se opravdu zmenšil a ted už o něm skoro nevím už několik let má cca 1×1cm.
Vím, že to bylo hodně nepříjemné hlavně pro rodiče, protože to každého u skoro holohlavého dítka zaujalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.4.17 13:19

Synovi se objevil hemangiom když mu bylo 14 dní a to na zádech. Lékař řekl, že by měl sám časem zmizet..trochu se ještě zvětšil a teď, když jsou mu dva roky pryč, už skoro není vidět..kamarádky holčička měla po narození flek o kořene nosu a už také není skoro patrný. Holčičce bude rok. Vyčkala bych :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
20.4.17 14:08

@Judithkaj vyhledej si uzavřenou skupinku na Facebooku Dětičky s flíčkem. Já tam taky jsem. Když se s ním malej narodil (4×4 cm kruh na zádickach), tak mi tahle skupinka hodně pomohla. My nelecime, má to na dobrém místě, ale ostatní maminky mají bohaté zkušenosti právě s hemangiomy v oblasti hlavy, obličeje, genitálií apod. Skupinka je uzavřena, tudíž fotky nikdo kromě schválených členů neuvidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
20.4.17 14:12

@dianadejna nás prcek se s ním již narodil…Kruh cca 4×4 cm. Rozhodně mu nemizi, zůstává stejný a už jsou mu dva a čtvrt roku. Ono záleží jestli se objeví časem (ty měl malej taky a už jsou částečně pryč) nebo už se s ním narodil. Ty nemizi… Navíc, pokud je v oblasti hlavy měla by se udělat i vyšetření mozku, zda není i uvnitř nebo zda nehrozí syndrom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
20.4.17 14:13

@dianadejna nás prcek se s ním již narodil…Kruh cca 4×4 cm. Rozhodně mu nemizi, zůstává stejný a už jsou mu dva a čtvrt roku. Ono záleží jestli se objeví časem (ty měl malej taky a už jsou částečně pryč) nebo už se s ním narodil. Ty nemizi… Navíc, pokud je v oblasti hlavy měla by se udělat i vyšetření mozku, zda není i uvnitř nebo zda nehrozí syndrom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
20.4.17 14:19

Moje dcera mela na tvari, pod kuzi, tzv. hluboky hemangiom, horka tvrda zvetsena tvar, nemohla se kojit, neovladala sval na tvari, navrch prosvitala modra masa a nejake zilky, Propranolol ji nasadili v peti mesicich za hospitalizace, prvni zlepseni bylo znat urcite uz po tydnu, ze zacatku se zmensil rychle, pak uz hodne pomalinku, v 15 mesicich ji ho vysadili, pohledem uz nebylo znat nic. Od te doby dochazime uz jen na kontroly utz, nejaky zbytecek na utz jeste videt je, ale ani se neda zmerit. Lecily jsme se v Brne, ale k Malisovi bych mela 100% duveru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
20.4.17 16:08

Synovi se udělal na čele zhruba ve dvou měsících hluboký hemangiom, je pod kůží a sem tam prosvítají modré žilky. Kožní nám bylo řečeno, že tento typ se nevstřebá a vypadá to na léčbu betablokátory. Z léčby mám strach, bojím se nežádoucích účinků, ale řešit musíme. Laser nám nebyl doporučen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí