Zánět středního ucha, bez teplot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
170
28.5.11 09:44

Zánět středního ucha, bez teplot

Prosím o radu. Syn 13 měsíců má zánět středního ucha, včera dostal druhé antibiotika. Je bez teplot, občas mrzutý, ale jinak je ok. Můžeme ven? A můžu mu nějak jinak pomoci tzv. nějaká babská rada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
28.5.11 09:48

Při ATB se chodit ven nemá, i když je bez teploty.
Ale babskou radu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
28.5.11 09:57

Aha, já jsem někde zaslechla, že nesmí jen na sluníčko. Tak proto se raději ptám. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
28.5.11 12:22

Ahoj, mě na ORL varovali jen před sluníčkem (a vodou do uší + prochladnutím kvůli rýmě, která ten zánět v oušku způsobuje).

Ven bych určitě šla - s dostatečně zakrývající čepičkou samozřejmě.

Mudra radila čistit nos a kapat do něj kapky na rýmu pro děti, na začátku léčby chladit obkladama a vykapávat ouška peroxidem (v lékárně volně prodejný do 20,–kč, takový to „šumění“), aby se zánět nerozšiřoval, později naopak střežit ouška v suchu (ani kapka!) a jen je vytírat tyčinkou. Říkala ne na sluníčko, neprochladnout, nepřehřívat, ne do průvanu. Ale proti běžný miminkovský aktivitě nebo procházkám nic neměla.

Myslím, že miminku spíš prospěje, když se venku kvalitně tvrdě prospí, než když by byl furt doma a mrzutej, otrávenej, neprospinkanej a ve finále unavenej, což při marození není OK.

Jestli se bojíš větru/průvanu, může pomoct pláštěnka přes kočárk, i kdyby nepršelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
28.5.11 12:56
Bersaba píše:
Ale babskou radu nemám.

Mohla bys mi prosím dát nějaký odkaz, kde toto píší? Nerýpu, opravdu mne to zajímá.

Naše doktorka říká něco jiného - a sice, že dítě s ATB může ven za předpokladu, že je minimálně tři dny bez teplot - nesmí na sluníčko a nesmí lítat. Pokud je to ještě „kočárkové dítě“, stejně se unaví obvykle venku v kočárku méně, než kdyby lítalo a lezlo doma po celém bytě. :nevim:

Podobný názor se objevuje třeba tady nebo tady:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
28.5.11 13:36
BohunkaP píše:
Bersaba píše:
Ale babskou radu nemám.
Mohla bys mi prosím dát nějaký odkaz, kde toto píší? Nerýpu, opravdu mne to zajímá.

Odkaz ti nedám, řídím se informací od naší dětské lékařky, která je jinak dost benevolentní. Moje dcera měla naposledy antibiotika ve stejném věku a řešila jsem tehdy stejnou otázku.
Ale možná to byl čistě individuální přístup naší pediatričky, když viděla, co za dryje malá v kočáře předvádí. Bylo to období, kdy se pokoušela chodit a sporťák z duše nenáviděla, v jejím případě by se tudíž procházka kočárkem bez fyzické námahy (boje) a následného zpocení (nás obou :-D) neobešla.
Zakladatelce se omlouvám za formulaci svého předchozího příspěvku - na začátku mělo být uvedeno „můj názor“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
28.5.11 13:48

Bersaba: díky, tím je to jasné - holt opět klasika, co doktor, to názor.

Jinými slovy, zakladatelko, pobavila bych se o tom s pediatrem, kterému důvěřuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
30.5.11 21:32

Děkuji za odpovědi. Zatím je venku sluníčko, tak jsme doma. Ale už se těším na středu, má se ochladit. Půjdeme na chvíli ven. A pak jsem na kontrolu, už aby byl zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí