Hemangiomy – nezhoubné nádory

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
42
14.7.10 22:41

Hemangiomy

Ahoj holky,docela mě zajímá,jestli máte některá prcka s hemangiomem. Mě mudra tvrdí,že je to u mimin docela normální jev,ale já neznám nikoho,kdo by to u mimča měl. Poprvé řekla,že kol půl roka se to ztratí, podruhé už jsme byli na roce a teď,při poslední kontrole mi sdělila,že kolem tří let. Co si má člověk myslet? Naše malá má teď půl roku. Někdy kolem pátého týdne se jí udělaly na těle tři hemangiomy. Jeden dost velký,prokrvený a hlavně vystouplý na hlavičce v linii vlasů,takže to nejde nevidět,navíc vlásků zrovna moc nemá. Jeden malý má na ruce a jeden větší,ale zato plochý pod prdelkou. Nejhorší to je,když začne plakat,to jí naběhne,zrudne,člověk by řekl,že musí prasknout. Štěstí máme v tom,že už ani jeden neroste a že nemá žádný na vnitřnostech.
Když jsem se tomu na netu věnovala a viděla fotky jiných dětí,přišla jsem si směšná. Naše malá má ten na hlavě cca 1×1cm. Ty děti na fotkách je měli velikost desetikoruny a větší, většinou přes celou tvář, v očním koutku, u pusinky,takže žádné maskování nemohlo být. Já dávám čepičku i do stínu a to už jen proto,že tam ta kůže je dost napnutá a citlivá.
Rádá bych jí od toho pomohla,prý se to dá odstranit laserem,ale to až od tří let a v celkové anestezii. Což se mi vůbec nechce.
Budu ráda,když se některá ozvete,jak s tímto bojujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
14.7.10 22:57

A co bys potřebovala vědět? Můj prcek sice nemá, ale známé ano, a to docela velký (dokonce mu trochu zkřivil tvářičku, jak rostl). Ale pomohl laser, resp. opakované laserové terapie a nakonec lehká plastická, aby mu ten ubíhající nosík a ret srovnali. Jo, před laserem si ještě prošel stereoidovou terapií, aby zastavili růst, ta zabrala. Dnes po tom skoro není památky, jen 2 menší a bílé jizvičky. Prali se s tím asi 5 let. V porovnání s tím, co měl on, to vaše ani opravdu nic nebude… A co zkusit právě ten laser?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.7.10 23:00

Právě-ten laser jsem chtěla podstoupit,ale prý to jde jen v celkové narkóze a do toho se mi u takhle malýho dítěte ozhodně nechce.
Přikládám fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
14.7.10 23:08

My máme jen hemangiom na zádech. Po narození byl krvavě rudý, velikost cca tak 2×1cm. Postupně od prostředka světlá, respektive střed už je úplně bílý. Ale je teda plochý a teďka už není ani taky výrazný. Mudra říkala, že o nic nejde, že by měl úplně zmizet a pokud ne, dá se odstranit, ale v našem případě je to fakt jenom kosmetická vada. Četla jsem, že může být nebezpečný, kdyby se do toho prcci škrábli, jinak to ničemu nevadí. Vadilo by to na vnitřních orgánech a jiných místech. Akorát teďka malej chodí bez trička, jak je vedro a už opravdu dost lidí se mě zeptalo - ježišmarjá, co to tam má za znamínko… přitom mi fakt nepřijde, že by to bylo nějaký šílený… každopádně ten na hlavičce bych asi nechala časem odstranit, pokud sám nezmizí. Ale není kam spěchat. Taky jsem teda na fotkách viděla šílený případy, takže buďme rády jen za takový malinký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
14.7.10 23:12

Asi jediný foto cca z šesti týdnů… takže u nás opravdu prkotina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421

Ahoj,
moje dcera ho taky má. Má ho na celkem šikovném místě na boku. Cca 9 měsíců rosl a od té doby se začal rozpadat. Teď (jsou jí necelé 3 roky)je poloviční, bledší. Tím, že to jde takhle pěkně (cca 1,5cm x 1,5cm), tak dám na radu kožařky, ke keré jsme chodili (už tam chodit nemusíme, sleduje nás jen praktická) a nebudu s tím nic dělat. Prej to 90% dětí zmízí do 9-ti let…
Při hospitalizaci s mladší jsem náhodně potkala další malé 2 děti, které to měly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24

Tady je možná jedna užiteční diskuze. Vy tam oproti kamarádčině prckovi nic nemáte :-).

http://www.plasticka-chirurgie.info/…tatka-i60703

ALE:

NA TÉTO DISKUZI JSOU DVA ZAJÍMAVÉ PŘÍSPĚVKY:

1. Lenča 28 15.12. 18:24 1% + -

Ahoj tak jsem se snažila sehnat co nejvíce informací o hemangiomech,až dnes se mi podařilo zjistit od mého výborného lékaře,že HEMANGIOM se dá odstranit i u miminek (čím dříve tím lépe).Dělá se to laserem typ „LYRA“.Dle mého lékaře je to nebolestivý 10vteřinový zákrok.My jdeme s naší Nelinkou po novém roce.Pak napíši,jak jsme dopadly.Nebezpečí u těch hemangiomů je,že si to miminko rozškrábne a otevře se.Po laseru to prý zešedne a začne splaskávat.Pak napíši jak jsme spokojeni.Rozhodně do toho jdeme a nebojíme se.Svému lékaři totiž 100%věřím.Napíši podrobnosti zákroku až ho podstoupíme.Držte nám palečky.Mějte se mamky.Musíme s tou škaredou potvorou bojovat.Kdyby někdo pak chtěl kontakt tady je můj mail:lencachalupova@seznam.cz.Taky mě hodně trápil a ještě zatím trápí hemangiom na hlavičce Nelinky.Jsem ráda,že jsem našla řešení.Lenka

2. Petra a Violka 12.6. 22:59 1% + -

Dobrý den,
mám tříměsíční holčičku a má hemangiom přímo mezi očima na nose. Spousta doktorů je zbytečně konzervativních a nechce hemangiom u malých dětí vůbec řešit. Není to jen estetická záležitost, ale tak jak rychle roste, může vyvolat šilhání a vůbec posměch dětí ve starším věku. Už mě nebavilo odpovídat na otázky typu: Co to proboha to dítko má za krvavou věc na nose? Hemangiom se odstraňuje velice jednoduše laserem už od 6 týdnů. Jen najít správné pracoviště. V Praze je to Asklepion, v Olomouci Laserové centrum na Železniční poliklinice a v Ostravě Laserové centrum na Poliklinice v Hrabůvce. Je to skoro bezbolestné a zanechá to nanejvýš bílé místo. Nemusíme stresovat a roky čekat jestli zmizí nebo nezmizí. DÁ SE DNES UŽ ODSTRANIT I U MIMINEK!

DISKUZI NAJDEŠ TADY: http://diskuse.dama.cz/d.php?…

Pokud se týče celkové anestezie, tak u dospělých se nedělá, u dětí je možno si ji zvolit. Je to asi na domluvě s lékařem. Zkus se s někým spojit a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.7.10 23:14

Kaji, u Vás je to opravdu jen drobnůstka, takové malé nic, pokud se nezvětšuje, vůbec to nemá smysl řešit… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
14.7.10 23:21

Tak trochu se zvětšil, jak se zvětšil Vojta :lol: Ale jak říkám, už ztrácí barvu, takže předpokládám, že zmizí úplně. A pokud ne, tak s tím stejně nikam nepůjdeme. Kdyby to měl na hlavičce, asi bych mu to časem odstranit nechala, aby se mu nesmáli, ale jinde na těle, kde to není moc vidět, to asi nemá cenu řešit, pokud to neroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
14.7.10 23:23

Hemangiom se kterým se potýkáte, je jen drobná, kosmetická záležitost, buďte klidná.

Hemangiomy (které jsou poměrně častým jevem) mají tu vlastnost, že se objevují zpravidla na začátku života a postupem času rostou, pak přestanou růst a nakonec se vytratí (obvykle se ale uvádí do 5, max. do 10 let věku). Takových je drtivá většina. Další se mohou léčit např. kortikoidy nebo laserem.

Takže bych na vašem místě určitě počkala a až teprve po pár letech se rozhodla, jestli je nutné podstupovat nějakou terapii. Řekla bych spíš, že se problém vyřeší sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
14.7.10 23:34

ahojky, malicka ho ma na brisku, podle nasi dr. by se to cca do 1 roku melo zvetsovat a pak postupne vytracet :nevim: nijak jsem pak uz nepatrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6955
14.7.10 23:53

Zdravím,

naše malá se narodila dokonce se 4řmi hemangiomy ;)
má jeden malinký na špičce jazyka, jeden má na zádech okolo levé lopatky, jeden na vnitřním stehně - ten je největší, a jeden na oušku.
Obvodní mne zprvu velmi vyděsila, tím tebe děsit nebudu ;)
největší hemangiom se zatahuje, šedne, nezvětšuje, ani ostatní nijak výrazně nevyrostly, rostou pomalu, jen na ně musíme být velmi opatrní. jakékoliv škrábnutí je nebezpečné, takže u sebe nosím tkaovou „náplast“ gelaspon, co by měla zastavit krvácení.
Jinak bych to taky malé nechala, zatím je jí to jedno a pokud to neporoste, tak se nemáte čeho bát ;)
hodně dobrých dní přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
14.7.10 23:56

My ho máme v roce přes očíčka a kefalhematom na hlavě(těžký porod)a taky tvrdí,že vše zmizí- docela mi přijde,že mizí,ty oči(víčka) jí hodně zčervenají,jen když se rozčílí nebo plaká :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
15.7.10 06:41

Dan ho měl na bříšku, velikost asi pětikoruny, už se mu hodně ztrácí :-) Ale někde jsem četla, že může být až do šesti let. Kamarádčini oba kluci měli hemangiomy a taky se jim ztratily samy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.7.10 07:08

Tak jsem ráda,že v tom opravdu nelítám jen já. Díky.
Snad nejhorší jsou reakce lidí. Co jim má asi povídat,když se na malou dívají s odporem. Jako na kazové zboží. Nechápu,vždyť jde o prd. Kdyby byla postižená nebo měla nějakou těžkou deformaci,ale takhle. Jóó,jóó,lidé jsou různí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí