Hemangiomy – nezhoubné nádory

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
21.1.11 23:57

macimaci : Jistě .. je to vždycky o pohledu na věc. Pro mě je to kosmetická záležitost, která může obtěžovat, ale to je tak celé. Proto mi váš výrok přijde nemístný.
Ale je vlastně fajn, že to tak je a že nemusíte řešit nic, co by vaše dítě ohrožovalo. Vlastně máte štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
25.3.11 19:05

Mám dotaz :)

Malá si začala šahat na nohy a sem tam si zmáčkne místo kde má ten hemangiom. Mám docela strach aby si to nerozškrábala (to samé když kope holýma nožičkama, tak mám strach aby si to nehtem nerozškrábala). Mám jí to nějak zalepovat? Náplastí nebo tak?

To samé v létě, když bude mít kraťásky, tak bych to měla nějak ošetřit ne?

Zalepujete to svým dětem?

• Citovat
  • Upravit
Any11
25.3.11 19:08
petka.konecna píše:
Mám dotaz :)

Malá si začala šahat na nohy a sem tam si zmáčkne místo kde má ten hemangiom. Mám docela strach aby si to nerozškrábala (to samé když kope holýma nožičkama, tak mám strach aby si to nehtem nerozškrábala). Mám jí to nějak zalepovat? Náplastí nebo tak?

To samé v létě, když bude mít kraťásky, tak bych to měla nějak ošetřit ne?

Zalepujete to svým dětem?

Nelepim, ale v pripade ze by si to rozskrabla, doktorka mi doporucila gelaspon, aby to nekrvacelo.

• Citovat
  • Upravit
anonymxx
27.3.11 17:16

ahoj,urcčitě je lepší to řešit.Nám se hned po narozeni udělal hemangiom na zadech a do 4týdnů na víčku. Ten začal bohužel rychle rust,takze maly přestaval na ocicko videt. Dokt.na ocnim nam rekl,ze ok,ze tohle resit nebude,v Motole,kam jsme se nakonec dostali, ale reag.velice rychle.Laser na toto uz nepomuze,aplikace kortikosteroidu,hemangiom se zastavil a zacal se zmensovat.Ted nas to ceka jeste jednou a pak snad uz jen v nejhorsim pripade plastika vicka,pokud by kuze zustala vytahana.Nechci si domyslet,jake by to melo dusledky,poslechnout rady naseho ocare :nevim: :cert:
A co se tyce lecby laserem,ten leci jen male,povrchove,ale pokud hemangiom prorusta dovnitr-muze vytlacovat oko,prorustat do mozku nebo byt an vnitr.organech,na to laser jiz nezabere.Je dobre nechat si na utz vysetr.i ledviny,tam byvaji take casto.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
11.4.11 16:34

Opět mám dotaz.

Může být ten hemangiom na dotek „teplejší“ než zbytek těla? :nevim:

Mě se v poslední době zdá, že to červené místo jako kdyby hoří, ale jinak je malá chladná. Může to něco znamenat?

• Citovat
  • Upravit
anonymxx
11.4.11 17:13

u nas jsou oba hemangiomy jakoby v jednom ohni,takze urcite jsou teplejsi,nez zbytek tela. hlavne-je to shluk cev,koluje tam pohromade viec krve,tak mozna to je ten duvod

• Citovat
  • Upravit
9351
11.4.11 18:27

Malé se taky krátce po narození začal dělat flek na zádech (stejnej jako je tu foto mimča, jak pase koníčky), jedno víčko bylo celé červené delší dobu a malej na čele. Ale bylo to jen malinko vystouplé a nerostlo to - jen víc červenalo. Dětská mi řekla, že to do roka zmizí - ten na zádech už postupně vyběluje, víčko zbělalo nejrychleji a ten na čele přestal růst, takže jak malá roste, už není skoro vidět. Doufám, že už to růst nemůže, když to postupně mizí :think:
Oproti vašim dětem to ale není nic (ale i tak to moje rodina řešila, jako kdyby to byla nějaká hrůza :-? :roll: )
Snad to vašim dětem taky brzo zmizí nebo se alspoň zmenší, musí to pro ně být nepříjemný :-(
Jestli to bylo teplejší, to jsem si nevšimla, teď už to není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
10.5.11 20:55

Ahoj holky,

stalo se u Vašich dítek, že by se po nějaké době objevil nový hemangiom?

Malá má od narození na noze (teď asi 3×2cm a hodně vypouklý), druhý jí narostl na krku v 6týdnech (teď velikost zrnka rýže) a dneska mám podezření že se jí dělá další na uchu. Už jsem zoufala, protože místo aby to mizelo jí rostou další :( Kde se objeví další? Kdy? Jak zjistit jestli to nemá i uvnitř? :cry: :cry:

Myslíte si že může jít malá na nastřelení náušnic? Vypadá to že to má na konci - jakoby jak já mám dírku na náušnici, tak směrem dolů. To asi na náušnice můžeme zapomenout. :cry:

• Citovat
  • Upravit
2803
11.5.11 07:21

Zdravím všechny tady v této diskuzi! Celou ji číst nebudu! My jsme se narodili bez hemangiomu a do 14 dní se Nám udělal, takže si myslím, že to možné je! Mudra mě ale zlepšila náladu po prvotním vyděšení, co to tam má! Nikdy jsem se s tím nesetkala! Do roka zesvětlá a je to jenom znaménko!!!!!
Dá se to i odstranit, ale čeká se do jaké míry se znaménko vytratí a řeší se to později!
Máme ho na pravém bočku!
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.11 16:02

Ou. Tak to jsem nevěděla, že se to může rozrůstat. Malá má taky hemangiom a na očních víčkách, ale hodně malý a docela světlý a nevysoutplý takže asi prkotina proti ostatním. Ale docela jsem se lekla jak čtu tuhle diskuzi. Jinak doktorka mi řekla, že ji to může zmizet do dvou let a nebo taky vubec. Tak doufám, že se to nerozšíří. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
13.5.11 12:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
2.9.11 11:32

Nebyli jste někdo z dítkem na vyšetření u dr. Fáberové v Brně na Dětské klinice?

• Citovat
  • Upravit
106
2.9.11 13:17

Dobry den,mam syna skoro 3 roky,a po narozeni asi ve 2.mesici se mu udelal hemangion na dolnim rtiku,asi 2cm a hodne červeny.. :-? a řikali,že ted s tim nelze nic delat,až tak po 3 roku-na laser..a že taky častečne vymizi..a mužu řict,že opravdu mizi,,už neni červeny,natekly,ma tam už jen jemne natekly puchyřek-skoro neviditelny..přiložim foto jak to vypadalo před tim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
2.9.11 13:22

A ted… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.8.12 10:49

Ahojky holky, myslím si, že je to opravdu individuální u každého je to jinak my ho máme od narození na levém stehýnku cca jak padesátikoruna chodíme v Brně do dětské k mladé paní doktorce podotýkám je ůžasná po narození ho měl opravdu vyst ouplý a když plakal tak ještě víc po pul roce začal ustupovat paní doktorka říkala, že zmizí vubec jsem ji nevěřila bylo to jako na houpačce vapadal líp a pak zase huř to se opakovalo další tečka mu naskočila na břichu, ale to je jen opravdu tečka tak snad tak zustane. Vubec nic jsme s tím nedělali a čekali jen mažeme 50 uv v letě tento měsíc nastal obrovský zvrat teď je malýmu 15měsíců a uplně se ztráci tak doufám, že zase nenaběhne na ko jdeme až za pul roku tak snad to bude lepší. Fakt jsem si myslela, že se nikdy nevytratí vím, že se to týká asi jen těch menších, že se ty větší musí rěšit nějakým zákrokem, ale jen pro maminky co jsou na tom jako my .Jen nevím co je příčina pořád někde zkoumám z čeho se to tvoří .Ale jak tady někdo píše, že je to rodové taky asi jo od švagrové dvojčata to taky měla a ohodně větší než my a ve 13 letech jim to zmizelo tak nevím jestli to teda máme v rodině. Vím, že je to nepříjemný hlavně to okolí se pořád ptalo a co to mate to bylo taky neohleduplný no jo to je náš národ bezpáteřní. Všem moc moc držíme pěstičky :potlesk: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí