Hemangiomy – nezhoubné nádory

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13672
15.7.10 07:32

Naše zas vypadá,jak když ji bijem :-? Ale fakt to dost mizí,snad to bude ok- u nás všech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
15.7.10 08:12

macimaci Na lidi kašli, ti budou mít blbý kecy nebo pohledy vždycky. Nejdůležitější je, že je mimčo zdravé jak řípa a má ten hemangiom jen na kůži!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.7.10 11:10

Macimaci - naše Šárka má hemangiom na temeni hlavy (nahoře) a vypadá úplně stejně, jako ten, který jsi ukazovala na fotce :wink: Všimla jsem si jej už v porodnici, tam mi ale k tomu nic neřekli, že prý je to možná nějaké znamínko :-? Když byl Šárce asi týden, tak jsem u kojení listovala internetem a narazila jsem na článek o hemangiomech - do té doby jsem to slovo neznala… a jak jsem to četla, tak jsem si najednou uvědomila, že popisem to sedí na to, co má Šárinka 8-o - v té době se jí to už začalo zvětšovat. Rostl jí do cca 6 měsíců. Teď je stále stejný. Chodíme do poradny k prof. Mihálovi do FN Olomouc, podle něj je to malá věc a nemá smysl to vůbec řešit - že se ztratí sám. Takže čekáme 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.7.10 12:52

Velchi-díky za radu ohledně toho Gelasponu,vůbec jsem netušila,že něco takového existuje. Hned koupíme a všude sebou. Mudra řekne-hlídat,při úrazu by z toho mohla vykrvácet- ,ale aby taky řekla,co dělat,když už se to stane,to už ne. Mudru změním,na to nemám. Malá začne za chvíli lozit,být akční,tak se úrazům nevyhneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
15.7.10 12:53

Ahoj, Dominik ho mel na nartu nozicky a kolem nej i jako krvave/cervene tecky, mel tak 1cm v prumeru. Cca v roce a pul se mu ztratil. Zacal postupne blednout az uplne zmizel.
Rodila se mnou maminka, jejiz chlapecek ho mel na zadickach, ve vysi plinky, tak 2-3 cm, ale tam nevim, jak to dopadlo, jestli zmizel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.7.10 14:17

Můj muž to měl od narození na čele, možná i větší a více uprostřed. Nejdříve to rostlo s ním a když byly kolem 3 roku objednaní na operaci najednou to samo zmizelo.
A naše mladší dcera má ploché znaménko - ty cévky- na tom místě jako vaše. Ale má již hodně vlásků a připadá mi, že to světlá.
Nevím, proč se někteří lidé diví, protože mě to přijde běžné a ani doktoři z toho většinou vědu nedělají.
Myslím, že i u vás vymizí..budu držet palce.
Ps. koukala jsem na fotoalbum a je to moc hezký holčička. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.7.10 14:22

Díky za podporu i pochvalu naší princezny-je to anděl-papá,spinká,neodporuje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.7.10 17:25

Také se přidávám. Máme ho tedy větší, ale vzadu na temínku - nad krčkem. Pořádně se vybarvil asi 20dní po porodu a udělala se mu tam i uzlinka. Valila jsem k mudře a ta nás poslala do nemocnice. 3 dny ho tam chodili prohlížet „stážisti“ :mrgreen: , aby věděli jak to vypadá v reálu, udělali testy a šli jsme. Více to řešit nebudu - má to ve vláskách. Lidi jsou blbí :cert: , takže jsem uvalila embargo a nikomu to neříkám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.7.10 18:08

„Náš“ pan profesor, který se hemangiomům věnuje a je republiková kapacita, mi říkal, že vykrvácení z hemangiomu je přehánění a strašení maminek :wink: Šárce z něj jednou krev tekla - asi ve 3-4 měsících poté, co jsem jí mastila olejíčkem hlavičku a možná o hemangiom více zavadila prstýnkem. Všimla jsem si toho tak, že se na plence, na které jsem ji přenášela, objevila krvavá skvrna. Nejdřív jsem plašila, ale nic víc z toho nebylo :wink: Pak jsem asi 2× zaznamenala zaschlou krvavou skvrnku na čepičce. Takže toho vykrvácení se fakt nebojte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.7.10 18:17

Jako já s malým byla v nemocnici a o tom, že hemangiom může i krvácet se mi nikdo nezminíl, takže to asi vážně nebude tak horké. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.7.10 19:29

Ono taky ale není hemangiom každý stejný. Vesměs je buď plochý a tudíž v podstatě neškodný a nebo vystouplý-jako má naše malá. Na té hlavičce je kor tenounká kůže,ona ho má z milionu uzlíků,sytě prokrvený,takže kdyby náhodou k něčemu došlo,věřím,že ta ztráta krve by u nás byla značná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.7.10 19:38

Kdyby to začalo krvácet asi nějak moc, tak by jsi stejně vyrazila k doktorovi, ne? Tak snad by to vykrvácení fakt nehrozilo. Je fakt, že tyhle podkožní potvůrky krvácí docela dost. :think: Fakt se přede mnou nikdo ani nezmínil a to jsem dostala docela dost přednášek. Také být v nemocnici 3dny kvůli hemangiomu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
16.7.10 08:59

macimaci -ale naše Šárka ho má taky vystouplý :wink: (na můj vkus až moc)
Jen tak pro upřesnění - ten „náš“ se nazývá INFANTILNÍ HEMANGIOM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
16.7.10 21:16

Holky, hemangiomy jsou opravdu krvácivé (je to přečce jen shluk „poblázněných cév“). Ale záleží na tom, jak je velký a kde je. Z těch malý na kůži ale není potřeba mít extra strach, může se zaškrábnout a začít z něj téct krev, ale nehrozí rozhodně žádný vykrvácení.

Nebezpečné jsou hemangiomy na vnitřních orgánech, které např. po nárazu mohou začít krvácet, nebo ty, které samy o sobě způsobují zkrat v krevním toku a hrozí kolaps srdce. Takže fakt, buďte v klidu .. jen to holt blbě vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
crazymisha
18.7.10 18:44

hemangiom

Ahoj,
moje 11 měsíční dcerka má taky hemangiomek nad levým okem, má to už od narození, tak jsem s ní asi ve 3 měsících vyrazila k doktorce, páč jsem se bála, co to tam má za bouličku a ta mě poslala na oční, kde mě uklidnili, že je to u těch dětí běžný a že to do tří let zmizí buď samo a nebo by jí do tý bulky injekcí stříkli kortikoidy a tím by se to vyléčilo. Ale žádné řezání ani operace… A myslím si, že jí to pomalu, ale jistě mizí, už to není tak nápadné. Snad jsem aspoň trošku pomohla :) Užívejte si léto a nestrachujte se :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure