Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše zas vypadá,jak když ji bijem
Ale fakt to dost mizí,snad to bude ok- u nás všech ![]()
macimaci Na lidi kašli, ti budou mít blbý kecy nebo pohledy vždycky. Nejdůležitější je, že je mimčo zdravé jak řípa a má ten hemangiom jen na kůži!
Macimaci - naše Šárka má hemangiom na temeni hlavy (nahoře) a vypadá úplně stejně, jako ten, který jsi ukazovala na fotce
Všimla jsem si jej už v porodnici, tam mi ale k tomu nic neřekli, že prý je to možná nějaké znamínko
Když byl Šárce asi týden, tak jsem u kojení listovala internetem a narazila jsem na článek o hemangiomech - do té doby jsem to slovo neznala… a jak jsem to četla, tak jsem si najednou uvědomila, že popisem to sedí na to, co má Šárinka
- v té době se jí to už začalo zvětšovat. Rostl jí do cca 6 měsíců. Teď je stále stejný. Chodíme do poradny k prof. Mihálovi do FN Olomouc, podle něj je to malá věc a nemá smysl to vůbec řešit - že se ztratí sám. Takže čekáme ![]()
Velchi-díky za radu ohledně toho Gelasponu,vůbec jsem netušila,že něco takového existuje. Hned koupíme a všude sebou. Mudra řekne-hlídat,při úrazu by z toho mohla vykrvácet- ,ale aby taky řekla,co dělat,když už se to stane,to už ne. Mudru změním,na to nemám. Malá začne za chvíli lozit,být akční,tak se úrazům nevyhneme.
Ahoj, Dominik ho mel na nartu nozicky a kolem nej i jako krvave/cervene tecky, mel tak 1cm v prumeru. Cca v roce a pul se mu ztratil. Zacal postupne blednout az uplne zmizel.
Rodila se mnou maminka, jejiz chlapecek ho mel na zadickach, ve vysi plinky, tak 2-3 cm, ale tam nevim, jak to dopadlo, jestli zmizel ![]()
Můj muž to měl od narození na čele, možná i větší a více uprostřed. Nejdříve to rostlo s ním a když byly kolem 3 roku objednaní na operaci najednou to samo zmizelo.
A naše mladší dcera má ploché znaménko - ty cévky- na tom místě jako vaše. Ale má již hodně vlásků a připadá mi, že to světlá.
Nevím, proč se někteří lidé diví, protože mě to přijde běžné a ani doktoři z toho většinou vědu nedělají.
Myslím, že i u vás vymizí..budu držet palce.
Ps. koukala jsem na fotoalbum a je to moc hezký holčička. ![]()
Díky za podporu i pochvalu naší princezny-je to anděl-papá,spinká,neodporuje:)
Také se přidávám. Máme ho tedy větší, ale vzadu na temínku - nad krčkem. Pořádně se vybarvil asi 20dní po porodu a udělala se mu tam i uzlinka. Valila jsem k mudře a ta nás poslala do nemocnice. 3 dny ho tam chodili prohlížet „stážisti“
, aby věděli jak to vypadá v reálu, udělali testy a šli jsme. Více to řešit nebudu - má to ve vláskách. Lidi jsou blbí
, takže jsem uvalila embargo a nikomu to neříkám. ![]()
„Náš“ pan profesor, který se hemangiomům věnuje a je republiková kapacita, mi říkal, že vykrvácení z hemangiomu je přehánění a strašení maminek
Šárce z něj jednou krev tekla - asi ve 3-4 měsících poté, co jsem jí mastila olejíčkem hlavičku a možná o hemangiom více zavadila prstýnkem. Všimla jsem si toho tak, že se na plence, na které jsem ji přenášela, objevila krvavá skvrna. Nejdřív jsem plašila, ale nic víc z toho nebylo
Pak jsem asi 2× zaznamenala zaschlou krvavou skvrnku na čepičce. Takže toho vykrvácení se fakt nebojte ![]()
Jako já s malým byla v nemocnici a o tom, že hemangiom může i krvácet se mi nikdo nezminíl, takže to asi vážně nebude tak horké. ![]()
Ono taky ale není hemangiom každý stejný. Vesměs je buď plochý a tudíž v podstatě neškodný a nebo vystouplý-jako má naše malá. Na té hlavičce je kor tenounká kůže,ona ho má z milionu uzlíků,sytě prokrvený,takže kdyby náhodou k něčemu došlo,věřím,že ta ztráta krve by u nás byla značná.
Kdyby to začalo krvácet asi nějak moc, tak by jsi stejně vyrazila k doktorovi, ne? Tak snad by to vykrvácení fakt nehrozilo. Je fakt, že tyhle podkožní potvůrky krvácí docela dost.
Fakt se přede mnou nikdo ani nezmínil a to jsem dostala docela dost přednášek. Také být v nemocnici 3dny kvůli hemangiomu. ![]()
macimaci -ale naše Šárka ho má taky vystouplý
(na můj vkus až moc)
Jen tak pro upřesnění - ten „náš“ se nazývá INFANTILNÍ HEMANGIOM.
Holky, hemangiomy jsou opravdu krvácivé (je to přečce jen shluk „poblázněných cév“). Ale záleží na tom, jak je velký a kde je. Z těch malý na kůži ale není potřeba mít extra strach, může se zaškrábnout a začít z něj téct krev, ale nehrozí rozhodně žádný vykrvácení.
Nebezpečné jsou hemangiomy na vnitřních orgánech, které např. po nárazu mohou začít krvácet, nebo ty, které samy o sobě způsobují zkrat v krevním toku a hrozí kolaps srdce. Takže fakt, buďte v klidu .. jen to holt blbě vypadá.
Ahoj,
moje 11 měsíční dcerka má taky hemangiomek nad levým okem, má to už od narození, tak jsem s ní asi ve 3 měsících vyrazila k doktorce, páč jsem se bála, co to tam má za bouličku a ta mě poslala na oční, kde mě uklidnili, že je to u těch dětí běžný a že to do tří let zmizí buď samo a nebo by jí do tý bulky injekcí stříkli kortikoidy a tím by se to vyléčilo. Ale žádné řezání ani operace… A myslím si, že jí to pomalu, ale jistě mizí, už to není tak nápadné. Snad jsem aspoň trošku pomohla
Užívejte si léto a nestrachujte se ![]()