Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá má taky, tři, dětská doktorka nás poslala pro klid v duši do Motola, tam ji při první prohlídce udělali ultrazvuky a vše o. k. Tak chodíme jen na pozorování. Jen jeden z nich má na chodidle tak doufám, že až se začne stavět na nohy, že nebude překážet. Jinak by se to muselo začít řešit. Ale není tak velký tak snad to problém nebude. Další má na prstíku levé ručičky a taky už jsem se setkala s otázkama co to tam má.
Ahoj, naše malá má hemangiom na nožičce, dr. nám řekla, že teď poroste ale že časem, někomu do deseti let, někomu do pěti, zmizí.. po narození to měla, jak kdyby se škrábla nebo měla otlačenou nožičku, teď už ho má docela veliký..přítel ho má na ruce celý život, takže předpokládám, že to má po něm..přikládám i foto..
My mámem 15 měsíců a krásně Nám bělá ![]()
Nikam nechodíme..
Na koupališti jsem viděla dospělého kluka a měl jich na břichu, hodně velikých, snad 20 ![]()
Jsou horší věci ![]()
Ahoj, já jsem byla u dr. Fáberové - respektivě, volala jsem jí a ta mě objednala k pí dr. Kocánové. Jeli jsme k nim přes půl republiky a jen mi po shlédnutí oznámili, že je to hemangiom, který zmizí, a že se zabývají jen těmi, které doopravdy ohrožují dítě. Nemám s tím nic dělat a laser na soukromé klinice mi rozmlouvali. Nakonec mi řekli, že to vadí jen mě a tomu dítěti ne… moc mi ta návštěva nepomohla, byla jsem z toho dost zdrcená. Dcera totiž má hemangiom pod nosem, velký vystouplý - již zesvětlal, ale jde stále dost vidět a je pořád vystouplý. Na zadačku plochý - zesvětlal a po těle má cca 3 tečky. Chtěla jsem v Brně řešit pouze ten pod nosem, protože je to holčička, ale nepomohli mi…
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem byla u dr. Fáberové - respektivě, volala jsem jí a ta mě objednala k pí dr. Kocánové. Jeli jsme k nim přes půl republiky a jen mi po shlédnutí oznámili, že je to hemangiom, který zmizí, a že se zabývají jen těmi, které doopravdy ohrožují dítě. Nemám s tím nic dělat a laser na soukromé klinice mi rozmlouvali. Nakonec mi řekli, že to vadí jen mě a tomu dítěti ne… moc mi ta návštěva nepomohla, byla jsem z toho dost zdrcená. Dcera totiž má hemangiom pod nosem, velký vystouplý - již zesvětlal, ale jde stále dost vidět a je pořád vystouplý. Na zadačku plochý - zesvětlal a po těle má cca 3 tečky. Chtěla jsem v Brně řešit pouze ten pod nosem, protože je to holčička, ale nepomohli mi…
Silně mi to připomíná naší návštěvu v Brně
![]()
Malá ho nemá, ale já jsem ho měla. Na břiše a ne moc velký. A pamatuju se, že ještě v první třídě tam trochu byl a pak se to postupně ztratilo.
Obnovuji diskuzi, chtěla sem se zeptat zda se da řešit hemangiom na víčku? mala má šest týdnů, chtěla bych ji toho zbavit, uz ted kazdemu vysvetluji cotoma ![]()
No, roste? Jedine betablokatory… lecba moderni, prohlasena za bezpecnou, ale i tak to neni bez rizika. Konzultovala bych na spacializovanym pracovisti, tam te posle kozni… a taky na ocnim.
@Zlobísek:)) dcera ma na ruce a hooodne pomalinku se ji zacina ztracet. Nas dr ma v peci holcicku co mela pres celou tvar a zmizelo to samo.
Jako i na te rucicce to budem resit pokud nezmizi, ale jeste tomu dame cas.
@Zlobísek:)) malá má rok a dr nás teď poslala na kožní, ale má to na nožičce a ztrácí se jí to. Prý je možné, že to ani nebudou odstraňovat laserem a časem to zmizí samo. Určitě bych řešila s kožní a oční, jak už tu bylo psáno. Měla to od narození a když byla hodně malinká, vypadalo to jak u vás, jen větší. Držím palce
Prosím o zachování anonymu, ať mě nepozná někdo z rodiny. Jinak raději smazat
Anonym R
@Zlobísek:)) syn měl na spánku a kolem očička, podstoupil léčbu léky a zmizelo.
1. dcera to měla, zmizelo to. 2. dcera (teď 3 týdny) to má, doktor tvrdí, že to s velkou pravděpodobností zase zmizí. Určitě jí minimálně do roka nebudu trápit nějakou léčbou a budu čekat. 2. dcera to má teda vzadu na hlavě, takže to moc vidět neni, ale i kdyby to měla na obličeji, tak řeči lidí jsou mi ukradený.
Moc děkuji všem za info, @achesa1 neber to zle, jen já to prostě řešit chci, kdyby to bylo jinde, tak to necham ale takhle ne e
Zdravím, ráda bych opět obnovila diskuzi. Dostali jste někdy na mazání hemangiomů mastičku? Dětská kožní nám předepsala Imacort, což jsou kortikoidy ![]()