Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuji za číslo, už jsem tam volala, jsme objednané na 15. 10., tak pak dám vědět, jak jsme u pana doktora dopadly. ![]()
ahojky,
mám 4.měs holčičku a taky máme hemangiom, objevil se tak měsíc po porodu…má to na hlavičce pod vlásky tak doufám že to částečně zakryjí.Naše dr. to vůbec neřešila až po tom co jsem upozorńovala že to roste nás poslala na kožní, tam nám řekli že si myslí že to do roka zmizí, tak doufám, že bude mít pravdu. Jinak jsem četla že to řeší laserem ,ale prý u větších dětí, tak uvidíme. Tak držim palce at to všem co mají stejný problém dobře dopadne ![]()
Dobrý den, tak jak jsem slíbila… navštívili jsme pana doktora v ČT, dal nám homeopatika, která jsou již v diskusi popsaná, jen mě mrzí, že byl se vším hotový během kratičké chviličky, konstantoval, že je to hemangiom a že zmizne a dal mi homeopatika, nic k tomu nevysvětlil a šel k jiným pacientům, musela jsem se ptát sestry. Jen teď doufám, že doopravdy hemangiom zmizne a budeme mít pak už klid
. Ještě jednou děkuji za rady ![]()
Dobrý den,
jsem ráda, že jste tam zajeli…teď je třeba jenom vytrvat
je pravda, že pan doktor je občas trochu strohý, ale musíme brát v úvahu, že mu tam chodí opravdu hooodně lidí, např. v našem okolí není skoro nikdo, kdo by ho neznal
na nás taky nemá vždycky čas, většinu věcí řeším se sestřičkama, které jsou opravdu neskutečně ochotné a hodné
byli jsme tam včera a to jsme se s doktorem ani neviděli…no rozhodně nám ale držím palce, aby se to těm našim zlatíčkům už ztrácelo ![]()
Ahoj,
po přečtení této diskuze jsem zase o kousek klidnější ![]()
Malá má 3 měsíce, a už od narození má hemangiom na noze, stále se zvětšující, dnes 2,5 cm x 1,5 cm a vystouplý. Na krku se jí dělá druhý, má ho tam tak měsíc a je zatím malinký.
Dnes jsme byli na kožním, Dr. mě uklidnila že to není opravdu vážné (ale věřte doktorům, že?).
Do tří let s tím nebudeme dělat nic, jenom sledovat, a pokud to nezmizí tak nás prý čeká operace laserem. Byli jste některá na operaci s tak malým dítětem? Na té noze mi to ani tak nevadí, spíše když se to zvětší na tom krku ![]()
Krvácelo to? Jak jste to případně ošetřovali?
Ahoj,
my jsme na operaci nebyli, ptali jsme se na to, ale prý tak malým dětem se operace nedělají, kvůli narkoze a nám ještě řekli, že by laser stejně neodstranil tak velký hemangiom, co má naše Danielka, tak nevím…spíš mi přišlo, že se tím nechtějí zabývat, když to mizí samo…
No a co se týká krvácení, tak nám to už párkrát krvácelo
jednou víc, jednou míň…když to krvácí víc, je na to dobrý GELASPON (želatinová houba, zastavuje krvácení) a když to krvácí málo, tak to vždy potřu SANGRE DE DRAGO (zastavuje krvácení, už jsem tu o tom psala)
Moc vám přeju, aby se to malé na tom krčku nezvětšovalo
nám se to zastavilo na tom hrudníčku tak v 9 měsíci, teď už mám pocit, že se to konečně pomalinku začíná zmenšovat
uvidíme ![]()
Erikama, zdravím, psala jsem Vám již SZ. Teď jsem koukala na ten Drags Imun - nedoporučuje se pro děti a přesto Vám je pan doktor doporučil? Máme podobný problém, hemangiom nám hnisá - máme ho v plenkové oblasti, kam se dostane stolice a moč a nejde nám to vyléčit:-( jezdíme na cévní laser, ale zanícení se nám nedaří vyléčit:-( díky!
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu, mám 7 měs.dcerku, narodila se s velikým plochým hemangiomem na vnitřní straně stehýnka,zasahuje až ke kolínku a na bok, lékařka mi říkala, že to časem snad vymizí, že budeme doufat,ale je opravdu veliký a nechci, aby z toho měla v životě trauma, přeci je to jen holčička, která bude nosit sukýnky a plavky.Ve měste máme laser.centrum, které hemang.odstraňuje už v kojeneckém věku, myslíte, že bychom měli laserovou terapii podstoupit?
mámkamarádku a její syn to měl také.oni to laserem odstranili,tak já bych do toho šla ![]()
Gregini - nám kožní Dr řekla že se to sice dá odstranit ale že se to často vrací. A taky že nejdřív to odstranění doporučuje až někdy kolem 3 let. A po odstranění tam tuším stejně bude mít jizvu.
Já bych počkala co to udělá - naše to má na noze o velikosti asi 1,5×1,5 a na výšku, nemá to ploché a v některých místech se mi už dá že jí to světlá a trošku mizí.
Třeba Vám to taky časem vymizí. Vím že to je těžké, taky mám holku co snad bude nosit sukně
- já zatím doufám že to vymizí a když ne tak to budu řešit až bude starší.
Teď chci začít chodit s malou plavat a už teď se děsím reakcí ![]()
Já bych to taky nechala, zatím není spěch a třeba zmizí ![]()
My plavat chodíme, malý ho má na temeni a ještě na tom uzlinku, takže to shlédli všichni, teď mu to začalo zarůstat, ale stejně o tom vědí, nikdo z toho nic nedělal, někteří se zeptali, ale nijak soucitně - jako to je hrůza - spíš ze zvědavosti ![]()
Každý rozumný doktor by ti řekl, že je ideální počkat, především u takhle malých dětí a to proto, že většina podobných hemangiomů časem jednoduše „mizí“ sama, je to jen estetická vada. Pochopitelně, pokud by i po několika letech hemangiom přetrvával, je na zvážení jeho odstranění.
Dávejte jen pozor na případné krvácení po škrábnutí nebo zatrhnutí, protože hemangiom jako takový je velmi křehký a defacto tvořený shlukem „poblázněných“ cév.
I my se potýkali u dcerky s hemangiomem, ale jiného kalibru, na játrech.
Founik - a jak jste prosím přišli na to že to má malá na játrech?
Já jsem si o tom dost přečetla a vím že pokud to někde na těle je, tak že to může být i vevnitř těla (třeba právě na nějakých orgánech). Tak mě zajímá jak jste to odhalili. Dík za případnou odpověď.
Já jsem toto téma kdysi zakládala,to měla naše malá na hlavičce ještě nic proti tomu,co tam má dnes. Už jsem toho oběhali hodně,ale každý reagoval stejně-to časem zmizí. Já sama mám hemang. na tom samém místě jako dcera,jen rapidně menší. Je mi 31 a mám ho tam pořád. Nemluvě o spoustě malinkých po celém těle,ty jsou velikosti pihy. Nevzdala jsem to a teď,když je malé rok se toho konečně zbavíme. V únoru nás čeká operace a pak už snad klid. Našla jsem si lékaře,který se touto problematikou zabývá. Ten řekl,že toto by jí nikdy nezmizelo,max. by to změnilo barvu a trochu splasklo. To vše ale v řádu let,nejspíš kol 15 roku. Nechci domyslet,jak by to do té doby dorostlo. Malá začíná chodit,objevovat a tím pádem i bourat. Má ho přesně tam,kde se děti nejčastěji uhodí. Operace se nebojíme. Ano,vyholí jí kus hlavy a bude mít pak jizvu,ale to vše časem spraví vlásky. Bojujte maminy a nenechte si zbytečně hyzdit děti.
petka.konecna píše:
Founik - a jak jste prosím přišli na to že to má malá na játrech?Já jsem si o tom dost přečetla a vím že pokud to někde na těle je, tak že to může být i vevnitř těla (třeba právě na nějakých orgánech). Tak mě zajímá jak jste to odhalili. Dík za případnou odpověď.
Peto, mala ma taky hemangiom na krku a v porodnici ji okamzite delali UTZ jater.. u nas nastesti v poradku.