Sumamed ATB - dát do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1452
30.5.11 18:50

ty atb jsou širokospektrální a opravdu silná, ja je brala při borelióze, a jak tu někdo psal, jsou agresivní hlavně na střevní mikroflóru. Asi měla Mudr. udělat rozbor, co vlastně malýmu je než mu cpát takové atb :nevim:

já je brala 3měsíce a byly tam pauzy mezi tím, tušim 4 dny, ale to bych fakt kecala, už si to (raději) nepamatuji

Příspěvek upraven 30.05.11 v 18:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
30.5.11 18:51

Ahoj,
co já vím, tak SUmmamed jsou silná atb, která se dávají tři dny, a pak ještě nějakou dobu působí. ROzhodně by se neměli dávat další za týden, to mi přijde divné. A ještě stejné, to fakt nechápu.
A do školky bych ho ten týden určitě nedávala, může něco chytit nebo něco chytí jiné děti. Když má atb, tak je přece nemocný, tak by měl být doma. Nebo ne?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.17 20:15

Sumamed forte sirup

Dobrý večer, chci se zeptat malý dostal atb sumamed chci se zeptat jestli malej může ven na sluníčko když je tak krásně? Máte stím zkušenosti četla jsem že by mohl mít alergickou reakci. Děkuju za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
18.5.17 20:59

Radši si zavolej ráno lékařce. Ale upřímně, mě samotnou antibiotika vždy odrovnají na několik dní. Neriskovala bych velkou námahu a kor v teple, které má zítra být, u malého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
5.6.17 12:28

Muze..my letime k mori a dostl tuhle rychlovku prave..samozrejme ne na ostre, ale nemusi se nikde schovavat @Aneta 732014

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.2.20 08:56

Zdravím, mám rovnou 2 dotazy.

1. Syn dostal Summamed v úterý, takže ho jedl do čtvrtka. Dle doktorky může v pondělí do školky. Ale mně se to nezdá, prý jsou to ATB, co se sice jí jen 3 dny, ale další týden v těle děti hladinu, takže je to vlastně stejně, jako u klasických ATB na 10 dní, ne?

2. Nebojte, nebudu místo dr poslouchat rady anonymních lidí z netu, syn do školky stejně nepůjde, protože, ač byl ve čtvrtek kompletně bez jakýchkoliv příznaků, v pátek znovu rýma a dnes hnusně kašle. Druhý syn měl pamycon a je na tom stejně, ve čtvrtek ukazkove zdravej, v pátek rýma a dnes kašle. O toho mimino s hnisem v ocich. Nevím, co si to tu předávají…

Nemáte někdo zkušenost s opětovným onemocněním hned po dobrani léků? Jsme už 14 dni doma, nemají kde co chytit. Zacina mi z toho už poněkud hrabat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
22.2.20 09:01

@chaela my si to se synama predavame od rijna. Skoro nikam nechodime a furt nejaka nemoc. Minuly tyden starsi dobral panycon a za dva dny zase zelena ryma. Je to uz na palici. Oba teda maji ve vyteru v nose moraxelu, starsi i hemofil, takze u nas to zrejme bude temahle potvorama. U vas vyter nedelali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.2.20 09:08

@Zdeni86 v listopadu oba měli hemofila, to snad úspěšně preleceno. Teď vyter nebyl, zatím moc nebyl důvod, týden se jim zhoršovalo nachlazení, tak jsme šli k dr, dostali léky a vypadalo to, že vše ok. A teď celé znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.2.20 09:12

Tyto antibiotika měla dcera a doktorka mi doporučila být ještě 2 týdny doma, jsou to silné léky a dítě má po nemoci oslabenou imunitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.2.20 09:26

@Dunkey díky, já jsem z té naší dr vykolejena. Ona je super, ATB rozhodně nedává jen tak, vždy dobře poradí. Ale tentokrát šla úplně proti tomu, co si myslím. Doma budou oba, ale stejně i když je dam do školky úplně zdravý až za víc jak týden tak tam.na ne hned v šatně někdo něco naprska zase… dávám probiotika, tak snad budou mít nějaký efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.2.20 09:58

@chaela chápu. Já jsem nechala dceru doma téměř měsíc ( ale měla jsem možnost), vystřídala troje antibiotika, poslední ty, co máte teď vy jí zabraly, jinak též jsem dávala probiotika celý měsíc a ještě necelé dva týdny po antibiotikách byla hodně unavená :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
22.2.20 10:28

@Dunkey to synovi nic není, mám velký problém ho udržet klidu, je mu úplně dobře, doma už se nudí, chce ven. Jak se přes den neunavi, večer má problém usnout, ráno vstává brzo, v noci se budi… teď zase nekasle, nesmrka, tak uvidím, jestli z toho něco bude nebo ne… ze školky ho radši nechám doma, kvůli oslabene imunite, ale teda asi se tu zabijem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
22.2.20 21:32

Tato ATB by se správně ani neměla předepisovat. Existují vhodnější ATB. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie