Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, chci se zeptat, davaly jste detem po zkonceni antibiotik nejake vitaminy ci preparaty na posileni imunity. Mam 4 leteho prdolu a dnes jsme dobrali posledni davku ATB, mam ale strach z toho, ze ted po nich bude mit oslabenou imunitu, dojde do skolky a tim opet onemocni… ![]()
Dávám i v průběhu braní ATB i nějakou dobu po dobrání Nutrolin B - to jsou laktobacily s vitamíny sk. B. Pomáhá to obnovit střevní mikroflóru a tím to vlastně i posiluje obranyschopnost. Jiné vitamíny nedávám nikdy, na umělé nevěřím, spíš víc zeleniny a ovoce.
Ahoj,
přesně tak, už v průbehu podávání ATB dáváme Nutrolin (menším dětem) a větším dávám obyč. B-komplex ![]()
probiotika vzdy doporucuje od malicka i pani doktorka ,,,,,, ja tedy davam probiotika i normalne
Ahojky holky
Malej (7 měsíců) dostal prvně ATB Ospamox. no a chtěla bych mu dát nějaký probiotiky ale nevím kdy a jaký? Asi jsem se měla zeptat dr. ale byla jsem z toho docela vedle tak jsem si na to nevzpoměla
Díky za rady ![]()
wendulko, buď bych dala ten Nutrolin nebo laktobacilky http://www.lekarna.cz/…baby-cps-30/ Jsou to kapsličky, které se vysypou do pití ![]()
Jinak mezi podáním ATB a laktobacily by měl být časový rozestup 3 hod ![]()