Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, chtěla jsem se zeptat, máte některá z vás zkušenosti se sirupem Lonterminem? Ve čtvrtek jsem byla s malým (19m) u dr, kde nám oznámila, že má zánět levého ucha, nasadila nám antibiotika ospamox a kapat Otipax. V sobotu se k tomu přidal dost hnusný kašel, nejprve suchý, tak jsem nasadila Stoptussin sirup a včera už se změnil ve vlhký, ale takový dávivý. Malý se včera v noci při kašlání 2× pozvracel, tak jsme letěli dnes opět k dr. Nasadila nám teda Lontermin a 3× kapat Fenistil. Máme ho brát 2× denně…Já jen, že jsem si četla, že je to na roztáhnutí průdušek, aby se mu lépe vykašlával hlen, ale co k tomu mám dát za sirup? To už mi neřekla, spíš mě nenapadlo se zeptat, protože jsem si myslela, že Lontermin je přímo nějaký sirup a né sirup na roztáhnutí průdušek…Nebo se mýlím? Proto bych byla vděčná za jakoukoliv radu ![]()
Ahoj,
Lontermin je opravdu na roztažení průdušek, našim dětem dává MUDr. Spiropent (má stejný účinek jako Lontermin) nebo právě zmiňovaný Lontermin + nějaké „odkašlávadlo“
Nám se osvědčil Prospan. Nebo můžeš zkusit třeba Mucosolvan, Ambrobene, Hedelix, Halixol apod.
Ať je malý brzo fit ![]()
My ho máme teď poprvé, ten Lontermin, začali jsme včera
Mucosolvan je u nás naprd, tak jedu ACC sirup, uvidíme
Spiropent mi malá šavluje, to bohužel.. ten Lontermin je docela chuťově v pohodě ![]()
Hedelix taky nic moc účinek, ale aspoň to není horší jako po Mucosolvanu
Ambrobene taky
,děs…
Doufám, že ten ACC sirup pomůže
Jinak pak prubnu ten Prospan, jak píše Fragola. Bude další na řadě
Tohle se nám vleče už 12 dní, už mi to neskutečně vyčerpává ![]()
Fragola - děkuji, mi právě přišlo divný, že mi předepsala jen tohle a že mi neřekla jaké odkašlávadlo mu mám dát případně jak dávkovat, tak jsem si řekla, že se musím pozeptat tady
Fragola: Jeeeee, teď jsem si zapla podpisy, abych si oživila, jak máš staré děti a ty čekáš Sedmu!!
Tak hodně štěstí
![]()
Sorry, že OT, to mě tak překvapilo, že to nešlo jinak
![]()
emocuc.polymorf píše:
Fragola: Jeeeee, teď jsem si zapla podpisy, abych si oživila, jak máš staré děti a ty čekáš Sedmu!!![]()
![]()
Tak hodně štěstí
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Díky ![]()
@fragola hledám tu o lonterminu a koukám že sedm vám nestačilo
devět dětí to je mazec, a gratuluju a pohodový porod a pohodová dvojčátka přeju ![]()