Nejí a nepřibírá

Run
20807
2.3.13 16:02

@tatranka1 podle podpisu je jí rok? Pije mlíko? Nabízej jí častěji, na nějakých pevných dobách jídla bych nelpěla.. Malý teď rostou zuby, tak se skoro jen kojí - a to je jí už šestnáct měsíců.. Ono kolem toho roka už nemusí moc přibírat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
2.3.13 16:03

Pokud je dítě nemocné nebo třeba právě rostou zoubky, tak mi úbytek nepřijde nějak patologický. I když mělo mimino obyčejnou rýmu, tak naše doktorka říkala, že pokud by nepřibral, ale zhubnul, tak by to bylo normální a že to zase dožene.
Navíc roční děti už nepřibírají tak strmě jako ty menší a často se může stát, že nepřiberou i při normálním stravování, protože se v tomto věku začnou hodně hýbat, některé už chodí, tak všechno spálí. Až se vyhrabete z nemoci, tak bych počkala, až bude dítě úplně fit, minimálně tak měsíc, pak bych šla na převážení. Důležuté je, aby dítě nebylo apatické, celkově jak vypadá, jaký z toho máš pocit ty.
Jinak obecně v tomhle věku děti přestávají být dobrými jedlíky, i když dřív snědli všechno.

Pokud je nemocná, tak bych nabízela jídlo častěji, nabízela bych spíš oblíbená jídla, pokud má dítě rádo mléko, tak klidně ať ho pije podle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.3.13 16:56

Pokud je nemocná a rostou jí zuby, tak je normální, že nejí. Syn je „popelnice“ = sní na co přijde, ale teď má rýmu, kašel, průjem a do toho mu roste 5 zubů a jí tak třetinu toho, co normálně a velkou část věcí ani nechce. Teď nám i přestal večeřet a pít.
Zatím to řeším tak, že dostává věci, co mu chutnají - chleba s máslem, kupované skleničky (ovocné i masozeleninové), piškoty (normálně je nedávám, teď jimi dochucuju ovoce), sladké pití.
Souhlasím s Gladys, počkej, až jí bude lépe. Ty určitě taky moc nejíš, když ti není dobře (osobně to tak mám, chytla jsem od prcka kašel a rýmu a taky jídlu moc nedám). Zkus jí dávat všechno, co má ráda.

Nabízela bych častěji. Tak to dělám já. Pokud nic nesní, nabídnu třeba za hodinu znovu. Pokud sní málo, dám za 2 hodiny (místo 3). Teď jí 6× denně menší porce místo dřívějších 5 porcí.

PS: Pokud má kašel, tak na mléko pozor. Zahleňuje.

• Citovat
  • Upravit
13774
2.3.13 17:39

@tatranka1 syn měl při narození 2900 a v roce 7900… od půl roku do roku přibral kilo, přitom jedl normálně. Pak začal přibírat trochu víc, ale nijak moc to taky není. Je pořád na cca 3. percentilu.

Nenech se dr. vystrašit, protože co jako může ona (a ty) udělat, aby dcera přibírala? Budete jí cpát jídlo do krku? Nebo bude vyrůstat v nemocnici na kapačkách? Asi ne… Pokud je zdravá, čilá, kaká a čůrá, tak jí prostě nic není. Max. bych jí nechala udělat odběr krve, jestli jí třebo něco nechybí nebo nemá nějaké alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
2.3.13 19:58

Taky mam stejny problem a nevim co s tim, doktorka mi rrekla ze je to v poradku…mam dceru 3,5 mesice a porodni vaha byla 2400g, po sestinedeli mela 3400g pak ve 2m mela3600g a ve 3 mesich jen 3950g…normalne maji deti jejiho veku pred 5kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí