Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, tenhle měsíc jsem nebrala nejspíš tak jak jsem brát měla, nejsem si opravdu jistá a tudíž nevím, jestli jsem i 100 % chráněná, tak bych se chtěla zeptat, jestli stačí, když si ted udělám pauzu a pak začná brát
třeba 17 prášků a pak udělám druhou pauzu a začnu zase brát, jestli už budu po té druhé pauze zase normálně chráněná?
@Marfuša2323 Tak jednak při HA nejsi nikdy 100% chráněná a druhak jsem nepochopila, co sleduješ braním 17 prášků, když jich je v platíčku 21…
Taky nechápu těch 17 prášků. Prostě dober platíčko, udělej týden pauzu a začni brát další. A prvních 14 dní toho nového platíčka pro sichr jiný typ ochrany.
Tak bych to udělala já.
Co to je za hokusy pokusy? Proč 17dní a zase pauza? To bys naopak nebyla chráněná ani potom. Po dobrání tohoto platíčka bych udělala normální týdení pauzu a pak pokračovala klasicky dalším platíčkem. Pro jistotu se celý měsíc chraňte i jiným způsobem.
Kolik tbl. ti chybí k dobrání platíčka popř. v jakém týdnu (1.,2.,3.) jsi možná udělala chybu? Pokud si nejsi jistá, nejlepší je brát jak máš, ale k tomu teď po nějakou dobu (min. 10dní, podle toho v jakém týdnu) používat i jinou ochranu.