Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, poradite mi prosím nejake kvalitni probiotika, ktere nejsou v kapslich? Mam problemy s polykanim prasku, vitaminu… tak hledam nejakou alternativu. Dekuji ![]()
Smidge jsou myslím prášková. Nebo kefiry a jiné kvašené potraviny. Prodávají se takové nápoje, které obsahují obrovské množství bakterií, vypadá to jak jogurtove mléko, ale užívá se toho třeba jen velký panák denně. Ale nemůžu to najít, třeba někdo jiný poradí, jak se to jmenuje.
Edit Je to značka wild&Coco.
Většina probiotik je v kapslích, které se dají vysypat do jídla nebo do pití.
@ProfZav píše: Více
přesně tak, probiotické nápoje, kvašená zelenina apod.
A pro ty bakterie ještě doplňuj prebiotika (potravu pro ty bakterie v trávicím ústrojí na jejich podporu), takže nějakou vlákninu, buď v prášku jsou rostlinné alternativy, co se dají přidat do čehokoliv nebo pak klasicky čerstvá zelenina, ovoce, kvalitní celozrnné pečivo
Movit probiotika extra strong, jsou v kapslích, ale dají se lehce vysypat, i na obalu je napsáno, že kdo má s kapslí problém, může vysypat. Jsou hodně silná, moc mi pomohla.
@Korela11 píše: Více
Tyhle taky kupuju.
Jsou tam asi dva kmeny, co mohou dělat problémy lidem s hist. intolerancí, ale já na sobě nic nepozoruju. Mám HIT ale slabou a hlavně na kvašené potraviny (a chlast).
Ještě je Hylak, to je roztok, ale je to eubiotikum, ne přímo probiotikum.