Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny maminky!
Chtěla bych poprosit o radu, na začátku července čekáme miminko a já sháním trojkombinaci, která by byla vhodná do města, ale i do terénu, ideálně s nafukovacími koly. Chci, aby měl korbu, sportovní sedačku a autosedačku, ne jen vložnou tašku. Pokud budeme mít holčičku, já myslím, že ano, moc bych si přála kočárek růžovo bílý. Nechci trojkolku, ale taková ta přední otočná kola, aby byl dost stabilní, vydržel a byl snadno ovladatelný. Mám už dvě děti a vyzkoušela jsem kočárků opravdu hodně, na syna používám ABC design Viper 4S, který je super, ale má dost nepraktický košík a hlavně velmi málo barevných variant. S cenou bych se potřebovala pohybovat okolo 10 tis. Díky za všechny tipy, rady a zkušenosti.
Příspěvek upraven 06.01.15 v 11:45
Moc se mi líbí kočárek depemo Alpiron a Apollon, ale moc zkušeností s nimi jsem nenašla, navíc mi ta sportovní verze přijde hodně malá ![]()
@hellcirtatko píše:
Zdravím všechny maminky!Chtěla bych poprosit o radu, na začátku července čekáme miminko a já sháním trojkombinaci, která by byla vhodná do města, ale i do terénu, ideálně s nafukovacími koly. Chci, aby měl korbu, sportovní sedačku a autosedačku, ne jen vložnou tašku. Pokud budeme mít holčičku, já myslím, že ano, moc bych si přála kočárek růžovo bílý. Nechci trojkolku, ale taková ta přední otočná kola, aby byl dost stabilní, vydržel a byl snadno ovladatelný. Mám už dvě děti a vyzkoušela jsem kočárků opravdu hodně, na syna používám ABC design Viper 4S, který je super, ale má dost nepraktický košík a hlavně velmi málo barevných variant. S cenou bych se potřebovala pohybovat okolo 10 tis. Díky za všechny tipy, rady a zkušenosti.
Příspěvek upraven 06.01.15 v 11:45
Já mám RIKO NANO FLOWER z Polska i se sedačkou za 10.000,–
http://www.kifik.cz/…no-flower-13
tento i s tou hnědou barvou ![]()
je nádherný, kola má nafukovací, v Polsku stojí méně než na webu.
Ty polské kočárky mají všechny krásný design, ale co jsem tak četla, tak kvalita nic moc. Jak jste spokojená přímo s tímto?
Ja si nemohu vynachvalit x lander xa, ja mam 2012 europe. Za me 100 % spokojenost
Trojkombinaci za desítku? To opravdu nebude velká kvalita… Upřímně, abych v ceně do deseti litrů koupila i autosedačku, tak to bych se teda bála - jen kvůli barvě ![]()
My máme tako baby heaven line trojkombinaci a vážně super. Hluboká korba je dost velká, co bylo na zimu super, měli jsme mrně od začátku září. Je fakt, že u sportovní verze je trochu málo místa mezi korbičkou a košíkem, ale celkově klady to převáží
Používáme od září 2013 a super, žádná závada apod. ťukám ![]()
@Slečna Ferka píše:
Trojkombinaci za desítku? To opravdu nebude velká kvalita… Upřímně, abych v ceně do deseti litrů koupila i autosedačku, tak to bych se teda bála - jen kvůli barvě
Tak u většina kočárku typu X-lander, Jané,apod.se platí za značku, ale jsou taky poruchové. A sedačku klidně dokoupím zvlášť třeba z druhé ruky. Každá prostě nemá 20 tis.na nový kočárek
@hellcirtatko Nerozumím. Pokud nemám moc peněz, tak nechám kočár po synovi a neřeším, jestli je růžovobílý nebo jaký. Pokud Ti nevadí sedačka z druhé ruky (a to bych myslela, že je trochu risk, pokud není „z rodiny“, tedy že víš, v jakém je stavu), tak navíc nechápu, že sháníš trojkombinaci - nevím, jaký by to musel být kočár, aby měl ve trojkombinaci za desítku slušnou sedačku.
PS: X-lander teda podle mě není taky nic moc značka. Pokud bys hledala „nejlepší trojkombinaci“, tak se pohybuješ ve špatných relacích. (A to si rozhodně nemyslím, že co je dobré, to musí být nejdražší.)
To, že nemám na kočárek 20 tis. neznamená, že na něj nemám peníze, jen mi to prostě přijde zbytečné, dát za něj tolik a to, že chci nový kočárek je, myslím si, čistě moje osobní věc. Já se jen zeptala na zkušenosti maminek, které tyto levnější kočárky mají.
Za mě opět nejlepší hl. korba zvlášť, nejlíp se pevnými koly, já mám Maritu a potom sporťák, ten mám Jané.
Teď třeba hodně letí to Camarelo, ten se mi třeba líbí, ale jak se s ním jezdí
Já těm otočným čtyřkolkám moc neholduju. ![]()
@RadkaCh Zrovna Camarelo kamarádi mají a jsou s ním spokojení, že je lehký atd. Ale nemám šajnu, co stojí ![]()
@hellcirtatko Jasně, že je to Tvoje osobní věc. Já si jen dovoluju upozornit, že dávat dítě do autosedačky z trojkombinace za deset tisíc není zrovna bezpečné, i když samozřejmě i to je Tvoje osobní věc.
Jen pokud chceš relevantní reakce, doporučuju dát do titulku „Nejlepší (růžovo-bílá) trojkombinace do 10 tisíc“, a ne „nejlepší trojkombinace“, protože Ti sem pak nepolezou lidi, co při výběru kočárku řeší víc bezpečí dítěte než barvu kočárku.
Mě právě pevná kola nevyhovují kvůli manipulaci. Když byl syn malý, vozila jsem ho v Libertě, co máma schovala po mě a kočárek je to sice nádherný, ale ta manipulace je pro mě složitá, když mám vést ještě dvě děti.
@Slečna Ferka píše:
@RadkaCh Zrovna Camarelo kamarádi mají a jsou s ním spokojení, že je lehký atd. Ale nemám šajnu, co stojí![]()
@hellcirtatko Jasně, že je to Tvoje osobní věc. Já si jen dovoluju upozornit, že dávat dítě do autosedačky z trojkombinace za deset tisíc není zrovna bezpečné, i když samozřejmě i to je Tvoje osobní věc.
Jen pokud chceš relevantní reakce, doporučuju dát do titulku „Nejlepší (růžovo-bílá) trojkombinace do 10 tisíc“, a ne „nejlepší trojkombinace“, protože Ti sem pak nepolezou lidi, co při výběru kočárku řeší víc bezpečí dítěte než barvu kočárku.
Možná by neškodilo si přečíst můj příspěvek celý a zauvažovat na svými reakcemi, které jsou celkem dost nevhodné. Psala jsem, že pokud to bude holka, tak bych chtěla kočárek růžovo bílý a bezpečnost samozřejmě řeším. Crash testy sedaček také nevyhrávají ty nejdražší.