Nejsem moc chytrá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
V te olympiade byli ale asi vzorek lidi jako ty, pocitam, ze ne cela skala bezne populace. Takze pravdepodobne jsi nadprumerna v nadprumerne socialni bubline a to neni vubec spatne, ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
té jsem se sice nezučastnila, ale několik let moje děti. A ze zkušenosti můžu říct, že třeba jeden rok se dostal do první stovky a druhý skončil třeba na 400. místě..prostě se zrovna málo soustředil. Navíc je to opravdu hodně na logiku, ne na vědomosti, a můžeš mít logické myšlení slabší. Nic si z toho nedělej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak možná jsi průměr, ale mezi těmi nejlepšími (na logické olympiádě není reprezentativní vzorek, ale spíše se tam hlásí ti „chytřejší“). Já mám VŠ a celkem prestižní povolání a dost otázek na víceleté gymply mě přivádělo k šílenství. Taky je to otázka cviku, ty úlohy se opakují. Nemám to ráda, nebaví mě to.
- Citovat
- Upravit
No, podle Gausse by tvůj výsledek v populaci byl (velmi pravděpodobně) výrazně lepší, klidně za 2SD.
ALE: soutěž pořádaná Mensou asi přiláká trochu jinou část „spektra“. Sama Mensa má pro vstup tuším IQ 130+.
Když někdo půjde do soutěže „géniů“, tak nedopadne dobře, i když bude „nadprůměrně“ inteligentní, ale třeba ne přes IQ 140.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpovědi. Ano, asi se tam hlásili podobni lidé, ten vzorek nebude úplně reprezentativní, to je fakt. Já jsem právě chtěla zjistit, jak zhruba si stojím, a pak třeba zkusit ty testy pro vstup do Mensy. Mají super program, akce, přednášky, líbí se mi to, ale nechtěla jsem jít na testy a úplně pohoret, chtěla jsem si to takto jakoby vyzkoušet nanečisto. A teď vůbec nevím. No nevadí, nechám to uležet, díky za podporu.
- Citovat
- Upravit
Jestli si chceš vylepšit výsledek IQ, tak si trénuj ty testy. Nějakou knížku nebo karty s IQ úlohami seženeš v knihkupectví/ v knihovně.
Netuším, kolik ti to přidá, ale něco asi ano…
A jinak srovnání s tvou situací:
Náš syn byl ve 3. třídě v logické olympiádě někde u konce, v 5. třídě se umístil někde kolem poloviny, tak jsem si říkala, že zas tak chytrý nebude. V 5. třídě se teda taky začal učit na přijímačky na 8G a projížděl nějaké testy na IQ. Následně si, stále v 5. třídě, nechal změřit IQ, a vyšlo mu dost přes 130…
Takže myslím, že ani ty na tom nebudeš tak špatně. Do logické olympiády se nehlásí kdekdo, ale lidi, kterým tahle oblast jde.
Příspěvek upraven 17.06.24 v 12:23
- Citovat
- Upravit
Tak logickou olympiádu od Mensy nedělají průměrní lidé, umístila ses opravdu velmi dobře!
- Citovat
- Upravit
No já se tam raději ani nehlásila, abych nezjistila, že jsem hloupá (mám také těžkou VŠ s červeným diplomem, tak jsem si říkala, že si nebudu kazit statistiky
). Kolem mě se tam hlásili samí lidé s IQ kolem 140-150, jeden takový mě tam také zval, tak jsem radši nešla ![]()
- Citovat
- Upravit
Ty ale nejsi průměrná, máš minimálně vůli dokončit už druhou VŠ a to není časté, netrapila bych se něčím, kde je koncentrace vysoce konkurenčního prostředí, to je pak prostě loterie ten výsledek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím. Potrebuju se vykecat. Je to úplná blbost, ale nějak mě to tíží. Zúčastnila jsem se logické olympiády pro dospělé, kterou pořádala Mensa. Tak nějak jsem si vždy myslela, ze nejsem úplně blbá. Od základky po VŠ jsem byla mezi nejlepšími, na VŠ (ne úplně jednoduchý obor) jsem měla červený diplom, byla jsem vyslána na několik zahraničních stáží. Po letech jsem se bez problémů dostala na druhou VŠ, tu dělám teď, i zde jsem mezi nejlepšími. Nechci se chlubit, jen vysvetluju, proc jsem z různých okolností během života naznala, ze asi budu možná chytrá, bystrá, nevím, jak to popsat. Génius rozhodně nejsem, ale jsou prostě lidi, kterým to myslí hůř. No a tak jsem chtěla zkusit nějaké porovnání ve větším měřítku. Teď dorazily výsledky a já jsem dost zklamaná. 688. místo z 1701. Je to v první půlce, nejsem na konci, super, ale čekala jsem lepší výsledek. Tak nějak mi spadl hřebínek, mínění, které jsem o sobě celý život měla, je úplně pryč. Jsem zcela průměrná. Jo, není na tom nic špatného, ale trochu mě to mrzí. Nikdy jsem se nechlubila, nepovysovala, nijak nedavala najevo, ze bych si o sobe neco myslela, naopak jsem malomluvna a nereknu ani to, co vim, natoztak abych se jeste chlubila, ze toho vim vic…, ani jsem nikomu neřekla, že na tu olympiádu jdu, výsledek taky nikomu sdělovat nehodlám, je to všechno čistě o mých pocitech.
díky. za přečtení, hned je mi líp.
Stalo se vám taky někdy někomu, že jste narazili? Že jste si řekli AHA, tak je to jinak? Je to fakt blbost, velký. zivotni problém