Nejsem moc chytrá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nejsem moc chytrá
Moc jsem nevěděla kam tento dotaz zařadit, ale snad to tady nebude vadit.
Neustále mě zřírá pocit, že nejsem moc chytrá. Ve škole jsem nikdy neměla špatné známky. Spíš jsem vždy byla premiantkou třídy, ale to bylo vždycky tím, že jsem byla tichá (takže mě učitelé měli rádi) a učila jsem se. I když jsem látku nechápala, prostě jsem se to naučila nazpaměť a měla za 1. Jenže za pár dní ouha. Jak to neopakuji, zapomínám. A to i věci, které ostatní považují za základ. Problém mě, že komunikace mi nikdy nešla. Neumím věci okecat, neumím vysvětlovat ani ohromit svými znalostmi. Musím se to vždy nabušit nazpaměť do hlavy. Ráda bych byla v něčem dobrá, odborník na to co dělám. Letos končím vysokou školu a nic se nezměnilo. Prostě se naučím na zkoušky, ale většinu prostě zapomenu. Lidi okolo mě ale očekávají, že když něco studuju, tak jsem odborník a chtějí poradit. Já si ale připadám hloupě, protože prostě nevím
.
Přidám si hloupá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nic si z toho nedělej, takových lidí je…
Skuteční tupci si ale svou omezenost neuvědomují. Ale doporučil bych nějaké testy na zmapování silných a slabých stránek intelektu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdyžnejdeoživot… píše:
Moc jsem nevěděla kam tento dotaz zařadit, ale snad to tady nebude vadit.
Neustále mě zřírá pocit, že nejsem moc chytrá. Ve škole jsem nikdy neměla špatné známky. Spíš jsem vždy byla premiantkou třídy, ale to bylo vždycky tím, že jsem byla tichá (takže mě učitelé měli rádi) a učila jsem se. I když jsem látku nechápala, prostě jsem se to naučila nazpaměť a měla za 1. Jenže za pár dní ouha. Jak to neopakuji, zapomínám. A to i věci, které ostatní považují za základ. Problém mě, že komunikace mi nikdy nešla. Neumím věci okecat, neumím vysvětlovat ani ohromit svými znalostmi. Musím se to vždy nabušit nazpaměť do hlavy. Ráda bych byla v něčem dobrá, odborník na to co dělám. Letos končím vysokou školu a nic se nezměnilo. Prostě se naučím na zkoušky, ale většinu prostě zapomenu. Lidi okolo mě ale očekávají, že když něco studuju, tak jsem odborník a chtějí poradit. Já si ale připadám hloupě, protože prostě nevím.
Přidám si hloupá
Mno…moc nevím, na co se ptáš. Každý jsme nějaký a ten kdo si připadá chytrý
tak obvykle nebývá. Vystudovala jsi, máš už práci? Až si najdeš práci, budeš se pohybovat v nějakém rozmezí informací, se kterými budeš pracovat, případně zdokonalovat se praxí…budeš si stále jistější, když budeš chtít, budeš odborníkem ve své práci…já žádný problém nevidím???
Všichni nemají IQ 140 a i ti co mají, nemají nikde zaručeno, že oni zrovna budou použitelnější v běžné práci a životě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě takhle z psaného projevu hloupá nepřipadáš. Opravdu hloupý člověk je většinou takový, kterého by to, že je hloupý, nikdy nenapadlo. Jinak ohledně věcí ze školy, to snad zapomene po čase každý, ale pokud pak v tom oboru pracuješ a máš zkušenosti, tak pak se teprve stáváš odborníkem. Těsně po škole fakt nikdo odborník není. Podle mě jsi k sobě jen hodně kritická ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě nepracuji. Tento rok končím, tak doufám, že se to praxí zlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dokončuješ VŠ tak úplně blbá asi nebudeš, třeba jenom nejsi dost výřečná, to se dá natrénovat. Zase jsi (třeba) pracovitá, vytrvalá, cílevědomá…, to se taky cení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdyžnejdeoživot… V některých oblastech mám úplně stejný pocit - historie, geografie, jazyky…štve mě to, naštěstí mám trpělivého manžela, který ví, že to není o tom, že nechci, ale prostě se to tam neudrží a znovu a znovu mi vysvětluje základní věci z historie. Politická témata - černá můra pro mě. Opravdu se snažím, ale mozek mi to nepobírá. Na druhou stranu mi vždycky šla matika, mám dobré logické myšlení, mírně nadprůměrné IQ, je mi blízká sociální tématika. Nikdo zkrátka nejsme dokonalý a je třeba k tomu tak přistupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s tím, že jsi k sobě velmi kritická, máš malé sebevědomí. Takových lidí, co si málo pamatují, je plno, ale neznamená to vůbec, že jsou méně inteligentní.
Už jen to, že o tom přemýšlíš, dokazuje, že to tak není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdyžnejdeoživot… Ja si taky pripadam hloupa…po zakladce jsem sla na umeleckou skolu, kde bezne predmety a vseobecny rozhled nebyl a na vysku jsem nesla…dodnes si vycitam, ze jsem na nejakou umeleckou lezla… Neboj, az budes veci pouzivat v praxi, bude to zase jine ![]()
- Citovat
- Upravit
Myslim, ze se podcenujes. Byla jsi nekdy na IQ testech?
Nahodou myslim, ze jsi dobra, ze se to. naucis nazpamet ![]()
Jdi na testy, nevim odkud si,.ale v HK delaji testy kazdy mesic v Mestske knihovne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdyžnejdeoživot… píše: Jak to neopakuji, zapomínám. A to i věci, které ostatní považují za základ. Problém mě, že komunikace mi nikdy nešla. Neumím věci okecat, neumím vysvětlovat ani ohromit svými znalostmi. Musím se to vždy nabušit nazpaměť do hlavy.
Všeobecný rozhled se dá získat (kromě studia) čtením. Hodně číst a asi nejen od Danielle Steel…
Jinak je jasné, že každý má jiné předpoklady pro udržení informací v paměti. I paměť se dá trénovat.
Celkem bych předpokládal, že ne moc chytrý člověk takovýto problém vůbec nepozná, natož, aby ho řešil.
Jinak pozor na OXFORDSKÝ TEST SCHOPNOSTÍ, Dianetické centrum a pod. Tohle může být s úspěchem zaměřeno na osoby s podobným „problémem“ a oni dokáží takového člověka dobře podchytit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka co blbneš, studuješ vysokou tak blbá asi nebudeš. Já to mám ÚPLNĚ STEJNĚ. Mám bakaláře, všechno ale opravdu všechno jsem se drtila nazpaměť. Nic si z toho nepamatuju. Bohužel jsem vlezla na školu, která mi nic neříká, je to ekonomka. Ekonomie mě nebaví, nezajímá, šla jsem tam kvůli titulu. Nikdy jsem nepochopila nic z toho co jsme se tam učili. Budu dělat v kanclu nějakou asistentnu, sekretářku a na to opravdu znalosti mikroekonomie či statistiky nepotřebuju. Stačí ovládat počítač a mít nějaký ten základní přehled. Já se zase ráda zajímám o svět, myslím že mám dobrý všeobecný přehled o tom co se ve světě děje, vždycky mě spíš bavili předměty typy psychologie, sociologie a tak. Co mě štve že jsem teda zapomněla úplně gramatiku z ajiny, prostě to nepoužívám takže se to vykouřilo z hlavy. Jinak tě můžu uklidnit u nás na škole 90% studentů vůbec netušilo která bije. Pokud tam byl někdo kdo alespon trošičku chápal souvislosti například právě mikro a makro tak to opravdu byla veliká výjimka, jinak se všichni drtili nazpaměť. Radši anonym kvůli osobním informacím. Q
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:…Co mě štve že jsem teda zapomněla úplně gramatiku z ajiny, prostě to nepoužívám takže se to vykouřilo z hlavy.
Jen tak z legrace- nejen z ajiny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdyžnejdeoživot… je dost možné, že se to tou praxí zlepší. Budeš mít veliké znalosti konkrétních věcí, co při práci používáš, ty informace, se kterýma pracuješ. Zapomínání věcí, které běžně nepoužíváme a nepotřebujeme je celkem normální.
Jako zdravotní sestra, která zná své oddělení na zpaměť, umí na výbornou odběry, co provádí a zná léky, co vydává, ale kdyby měla říci všechny kosti člověka latinsky, tak to už bude horší, i když se to kdysi učila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit