Vysoká s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vysoká s miminkem
Ahoj,
chtěla bych obrovskou radu:) Mám přítele, křesťana. Snažím se ho ve všem podporovat, tedy i v tom, že sex až po svatbě. On ani neuznává antikoncepci. Já chci studovat (pokud to vyjde, tak mě čeká ještě 5 let). Proto jsme se rozhodli mít svatbu až po vysoké, ale jde o to, že spolu nevydržíme bez pohlavního styku tak dlouho. A pokud vydržíme, tak se můžeme hodně odcizit za těch pět let. Proto zvažujeme, že by svatba byla dřív, tím pádem i pohlavní styk, jenže tak může lehce přijít na svět miminko. Nevím, jak bych zvládala studium a dítě naráz, i když dítě by jsme chtěli oba. Nemáte někdo nějaké zkušenosti buď co se týče dlouhého čekání na styk, nebo zkombinování mimča a školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Maffianka já teda lidi jako ty obdivuju, já bych 5 let nevydžela…
ale dělám školu dálkově, přerušila jsem když byla dcera miminko a ted studuji dál…chce to mít zázemí a partnera co ti se vším pomůže a pohlida a obstará a pak to jde, i když je to náročné, zvlašt teď ve zkouškovem. Jinak obstarej antikoncepci a nemusíš řešit že hned otěhotníš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sama jsem věřící, ale těmihle názory děláte z křestanů nezodpovědné idioty. Oba ještě studujete a už přemýšlíte o svatbě a dětech? A jak jako? Jakože oba budete studovat a budete u toho vychovávat dítě? A kde na to budete brát finance?…Přijde mi to jako trošku špatný vtip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Joo pardon, on přítel nestuduje? Já to asi blbě pochopila, tak kolik Vám oběma je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miskakr píše:
@Maffianka já teda lidi jako ty obdivuju, já bych 5 let nevydžela…![]()
ale dělám školu dálkově, přerušila jsem když byla dcera miminko a ted studuji dál…chce to mít zázemí a partnera co ti se vším pomůže a pohlida a obstará a pak to jde, i když je to náročné, zvlašt teď ve zkouškovem. Jinak obstarej antikoncepci a nemusíš řešit že hned otěhotníš
Psala, že přítel neuznává antikoncepci. Jinak já mám názor asi takovej, že pokud se k sobě opravdu hodíte, tak se neodcizíte. Nevím jak to je mezi křesťany ale dají se snad provozovat jiné praktiky než pohlavní styk, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maffianka pritel neuznava vubec zadnou antikoncepci?
Muzete se vzit ted, ale nez dostudujes, tak tech deti muzes mit taky treba 5.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvládnout VŠ a do toho dítě, bude to hooooodně náročné. Spíše mě napadá jiná otázka…pokud byste se teda vzali a začali sexuálně žít (bez ochrany), je šance, že se vám narodí dítě, první jenže pak je taky šance že přijde druhé, třetí…rozumíš na co narážíš? Osobně, ok, beru víru a že sex až po svatbě, ale to s tou antikoncepcí mi přijde dost nerozumné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak VŠ bych už teď nestudovala prezenčně, protože se to nezapočítává do „odpracovaných“ let jako kdysi. (Ale to píšu za sebe - užít si ten univerzitní život je taky fajn). Takže možná kompromis - bakalářské prezenčně a dostudovat dálkově. Ideální je pokud u toho oboru jde přejít na kombinovanou formu (nebo ten obor je alespoň ve verzi kombinovaného studia).
A jinak dá se to. Určitě se dá s dítětem studovat VŠ. Teď jsou pro matky s dětmi i nějaké úlevy, že mohou studovat nadstandardní dobu studia a nezapočítává se to. Ani nemusí splnit určený počet kreditů. Nevím teda jakou konkrétní školu a obor máš na mysli. Ale jde studium i přerušit a pak zase pokračovat - opravdu velice flexibilní možnosti.
A jinak, že nechceš hormonální antikoncepci, tak to plně chápu a sama jí nedoporučuji. Ale kondom, nebo pharmatex používat můžete, nebo přítel je i proti tomu? V konečném důsledku tu antikoncepci musí nakonec řešit každý křešťaň (až má třeba 3-4 děti), pokud nespoléhá na výpočet plodných a neplodných dnů (ale i to je forma antikoncepce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaja00 píše:
Psala, že přítel neuznává antikoncepci. Jinak já mám názor asi takovej, že pokud se k sobě opravdu hodíte, tak se neodcizíte. Nevím jak to je mezi křesťany ale dají se snad provozovat jiné praktiky než pohlavní styk, ne?
Dají, jenže, křesťanství (a bavíme se opravdu o ortodoxních křesťanech) z jistých pohledů neuznává ani sexuální hrátky před svatbou. Cituji: Hranice předmanželských sexuálních hrátek je vnímána různými církevními učiteli různě. Většinou je na každém snoubeneckém páru, aby si stanovil hranice, kam až může zajít, tak aby žádný z dvojice neměl pocit, že hřeší a následně výčitky svědomí. Petting může být v určité míře tolerován, nejlépe přes bariéru oblečení. Bývá povoleno líbání a něžné doteky na různých částech těla s výjimkou pohlavních orgánů. Partneři by před sebou neměli odhalovat svou nahotu, neboť je to příliš velké pokušení. Obávám se, že zakladatelčin přítel, vzhledem k tomu jaký pohled má třeba i na antikoncepci bude stát za úplnou abstinencí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 Jo, zkráceně nemůžou dělat nic, co by jich vzrušilo… protože to je pak „pokušení“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maffianka
A to potom budeš žít s tím, že každý sex může být dítě? ![]()
Sex po svatbě pochopím, ale ta antikoncepce? Udělat nějaký kompromis, ne se cpát za jeho zády práškama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maffianka no a na co ti bude ve tvé situaci, s tímto exemplářem VŠ?
hlavně až ti udělá 5 dětí tak se modli, ať podpoří on tebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aquawoman píše:
@Kotatko03 Jo, zkráceně nemůžou dělat nic, co by jich vzrušilo… protože to je pak „pokušení“.
Osobně si myslím, že jde hlavně o to držet se v nějaké rovině, ale opět zdůrazňuji, už jdeme do nechci říct extrému, ale důsledně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maffianka Vysoká škola se dá v kombinované formě zvládnout. Já mám dvě malé děti necelé 3 a rok a čtvrt. Je to sice náročnější, ale dá se to. Takže bych klidně do mimča šla. S jedním dítětem, pokud máš na školu hlídání brnkačka. Mám na hlídání jen moji maminku a hlídá mi opravdu jen dny, kdá mám výuku. Zbytek je na mě. Se dvěma dětmi je to náročnější, ale pořád se to dá. Letos končím bakaláře a budu se hlásit na magistra.
Příspěvek upraven 04.01.16 v 21:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit