Vysoká s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Maffianka vysoká s miminkem se dá zvládnout. Studuji dálkově, začínala jsem těhotná a teď čekáme druhé mimi a mě čeká diplomka a státnice. Ve škole, kde studuji, je možné si v době mateřské dovolené zažádat o individuál. Ale u mě ani nebyl potřeba, většinou jsem se s každým domluvila. Škola nezapočítává rodičovství do doby studia, tudíž se neplatí případné poplatky za studium a je pak možné studovat bezplatně třeba další studium. Jinak u nás na fakultě je dětská místnost na hraní, krmení, přebalování, kde může dítě s někým být.
Příspěvek upraven 04.01.16 v 21:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tou antiko to taky nechápu.
My používáme globule Pharmatex, a chrání nás už roky.
Vytáhnout ven dřív by ho přítel/ manžel taky nemohl?
Kamarádi to praktikovali úspěšně 15 let. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi sem se špatně vyjádřila..přítel už dávno dostudoval, chodí do práce. Tady se jedná o mé studium…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maffianka píše:
Asi sem se špatně vyjádřila..přítel už dávno dostudoval, chodí do práce. Tady se jedná o mé studium…
No a jak ta ochrana? je možná alespon nějaká?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maffianka Jdi do studia. Neřeš, jak se budete chránit. Mimčo se může povést hned, nebo si taky můžete počkat. Tohle je ve hvězdách. Tahle diskuze není přece o ochraně, ale o tom, jestli se to s miminkem dá zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maffianka jak řikam když se chce všechno jde…možná může být vše jinak..pokud mas hlidani a podporu nechala bych tomu volno…koneckoncu…dostudovat muzes az bude vetsi, nebo taky nemusis otehotnet…co je dnes mladych paru v CARu…tim tě nechci strašit…ale někdy člověk řeši zbytečně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 No a bráno do extrému (tedy důsledně) je jakákoliv forma antikoncepce nepřípustná. I přerušovaný styk. Takže si myslím, že buď je někdo vážně důsledný křesťan (klobouk dolů před nimi - to chce opravdu obrovskou víru v Boha) a z každého milování může být dítě, nebo prostě musí abstinovat. Takže bych spíše položila otázku tomu příteli, kolik si myslí že je schopný uživit dětí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studuji VŠ a mám doma 16 měsíčního kluka.. Zvládnout to jde..pokud je malý vzhůru a manžel v práci, jsem máma na plný úvazek, pokud malý spí, tak se věnuju učení a když je doma manžel, tak ho nechám chvíli hlídat a věnuji se učení, občas chce malého babička, tak mám další čas na školu..učení střídám s péčí o domácnost, ale snažím se dělat co nejvíce s malým..Jinak syn je šikulka, už hezky začíná mluvit, umí docela dost slov i větiček na svůj věk, jí sám, zkouší si malovat, staví kostky a stavebnice, atd a já s ním..to jen aby mě někdo nenařknul, že se věnuji škole na úkor syna..studuji teda v kombinované formě..A manžel zjistil, že má dostatek volného času, tak hodlá jít taky DÁLKOVĚ studovat. Ano, i tato možnost existuje, takže né všichni studující rodiče musí nutně být nezodpovědní příživníci státu, ale můžou to být i lidé, kteří si chtějí při práci a mateřské doplnit vzdělání!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivulee14 @miskakr Naprosto souhlasím. Manžel taky studuje. Je o rok níž toho samého oboru. Teď je zkouškové a po večerech tady máme studijní kroužek.
Poslední rok je opravdu náročný. Bakalářka, zkoušky, zápočty. Pro mě je to relax. Aspoň vypnu od dětí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 píše:
Dají, jenže, křesťanství (a bavíme se opravdu o ortodoxních křesťanech) z jistých pohledů neuznává ani sexuální hrátky před svatbou. Cituji: Hranice předmanželských sexuálních hrátek je vnímána různými církevními učiteli různě. Většinou je na každém snoubeneckém páru, aby si stanovil hranice, kam až může zajít, tak aby žádný z dvojice neměl pocit, že hřeší a následně výčitky svědomí. Petting může být v určité míře tolerován, nejlépe přes bariéru oblečení. Bývá povoleno líbání a něžné doteky na různých částech těla s výjimkou pohlavních orgánů. Partneři by před sebou neměli odhalovat svou nahotu, neboť je to příliš velké pokušení. Obávám se, že zakladatelčin přítel, vzhledem k tomu jaký pohled má třeba i na antikoncepci bude stát za úplnou abstinencí.
to jsem nevěděla, děkuji za osvětlení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro ortodoxně věřící je prostě rovnice sex = prostředek k tomu mít dítě.
Neberou ho jako osobní potěšení, ale jako dar plození. Takže jakékoliv metody, které sex mění v potěšení místo plození potomstva, jsou nepřípustné.
V mnohých ortodoxních komunitách to je problém v pokročilejším věku, kdy už je organismus ženy vyčerpán, počet dětí může být velmi vysoký. Lékaři pak ze zdravotních důvodů doporučují sterilizaci, ale ortodoxní páry můžou být i proti tomu…
Jinak studovat se dá, asi je lepší zvolit obor, který existuje i v kombinované (dálkové) formě, v případě přerušení studia kvůli porodu a kojení, a následně dalšího otěhotnění, by se dalo navázat dálkově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Škola může počkat..no a nebo nemusí, jak se budeš cítit
Já začínala výšku, když bylo miminku 5 měsíců, teď je to velkej skoro dvouletej kluk, no a já druhým rokem studuju prezenčně matiku. Máš-li, kdo by ti dítko pohlídal, proč ne. Kombinace studia a mateřské je občas poměrně příjemný relax (nepočítám-li zkouškové, to je trošku hustší atmosféra). Do školy si pak chodím vlastně odpočinout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedina „nehrisna“ antikoncepce je metoda plodnych/neplodnych dnu. Kdyz jsme byli podepisovat papiry k svatbe, tak mi farar doporucoval schuzku s jednou pani, ze mi to vysvetli
a v nejake brozure, co mi dal, se psalo, ze HA ne, protoze je to bordel pro telo zeny, a kondom nebo prerusovana souloz ne, protoze to zenu ochudi o antioxidanty nebo jine blahodarne latky, co jsou ve spermatu. Jine metody si nevybavuju, ale urcite by se na nich neco naslo
Takze moznost jakesi „100% ok“ ochrany je, ale je ponekud rizikova.
- Citovat
- Upravit
@Maffianka píše:
Ahoj,
chtěla bych obrovskou radu:) Mám přítele, křesťana. Snažím se ho ve všem podporovat, tedy i v tom, že sex až po svatbě. On ani neuznává antikoncepci. Já chci studovat (pokud to vyjde, tak mě čeká ještě 5 let). Proto jsme se rozhodli mít svatbu až po vysoké, ale jde o to, že spolu nevydržíme bez pohlavního styku tak dlouho. A pokud vydržíme, tak se můžeme hodně odcizit za těch pět let. Proto zvažujeme, že by svatba byla dřív, tím pádem i pohlavní styk, jenže tak může lehce přijít na svět miminko. Nevím, jak bych zvládala studium a dítě naráz, i když dítě by jsme chtěli oba. Nemáte někdo nějaké zkušenosti buď co se týče dlouhého čekání na styk, nebo zkombinování mimča a školy.
Já si myslím, že vydrží. Pokud byste se náhodou vzali dříve, asi je lepší se nějak chránit. Vysoká s malým miminem, to je dost náročný. Kdo říká, že nemůžeš brát antikoncepci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, mám dotaz na ty z vás, které studujete s malými dětmi… Jaké typy škol popřípadě obory studujete? Ptám se proto, že já momentálně studuji VŠ technického směru a nějak si to momentálně a ani do budoucna nedovedu představit, že bych se měla učit formou samostudia a do školy chodit jen na zkoušky.
Děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit