Vysoká s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@aquawoman píše:
@Kotatko03 No a bráno do extrému (tedy důsledně) je jakákoliv forma antikoncepce nepřípustná. I přerušovaný styk. Takže si myslím, že buď je někdo vážně důsledný křesťan (klobouk dolů před nimi - to chce opravdu obrovskou víru v Boha) a z každého milování může být dítě, nebo prostě musí abstinovat. Takže bych spíše položila otázku tomu příteli, kolik si myslí že je schopný uživit dětí
naprostý souhlas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meluzi studuju veřejne zdravotnictvi a da se to. akorat je člověk ochuzenej o vic přednašek takze si neco musi dohledavat a tak.je to o zvyku asi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meluzi Já studuju Hospodářskou politiku a správu..ale máme 1× do měsíce 2 denní soustředění, kde se nám alespoň v rychlosti snaží vyučující sdělit nějaký základ a taky máme možnost pustit si záznam přednášek prezenčního studia, takže jediné co nemáme jsou cvičení..Ale dá se to zvládnout. Studovala jsem i technický obor na ČVUT, který mi navazoval na obor ze SŠ, ale nějak na tu techniku nemám buňky a vůbec mě to nebavilo..Ale věřím tomu, že pokud někdo tyto buňky má, tak to zvládne i dálkově. Můj brácha takhle vystudoval technicky obor při práci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meluzi Ahoj, já studuju humanitní směr. Na matiku nemám.
Poctivě na přednášky chodím. Jsou moje jediné dny volna co od dětí mám.
Za celé tři roky jsem chyběla jen dvakrát. Jednou jsem byla s dcerkou v nemocnici a teď na podzim jsem vynechala jednu přednášku, protože jsem byla na převazu po operaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meluzi píše:
Zdravím, mám dotaz na ty z vás, které studujete s malými dětmi… Jaké typy škol popřípadě obory studujete? Ptám se proto, že já momentálně studuji VŠ technického směru a nějak si to momentálně a ani do budoucna nedovedu představit, že bych se měla učit formou samostudia a do školy chodit jen na zkoušky.
Děkuji za odpovědi
To je podle mě strašně individuální. Pokud má někdo na technický směr buňky a jde mu to skoro samo, tak má celkem pohodu. Já studovala bakaláře, víceméně technický směr (IT) a pro ty, kteří tomu rozuměli, tak to byla pohoda. Tam to stačilo pochopit. Trochu se učit člověk taky musí, ale nepřišlo mi, že by to zabralo tolik času. No a stíhala jsem u toho brigádně pracovat a řádné užívat studentského života. Magisterské studium (při dítěti - respektive dvou dětech) jsem si už dala raději humanitní směr - (předpokládala jsem, že to bude lehčí). A ze začátku jsem byla docela překvapená, že jsem raději nepokračovala v tom IT směru. Protože těch rozsáhlých seminárek, které po nás chtěli. Teď z různých zdrojů citovat různé autory, dělat nějaké rozbory, analýzy, komparace zahraničních článku.. no měla jsem dost. Ale když se do toho člověk dostal, tak nakonec dobrý. Jen to prostě byl jiný typ studia. Hodně číst, hodně psát a občas se něco naučit.
Ale obecně si myslím, že hodně záleží na dané škole, na oboru a na vyučujících. Často to bývá tak, že třeba obor je vcelku jednoduchý, ale jeden jediný předmět může zavařit a na tom hodně studujících třeba skončí.
Obecně je důležité, aby člověk studoval něco, co ho baví a co mu jde. To pak jde práce i studium samo. Taky záleží, jakou podporu výuky má ten obor v kombinované formě (jak už tady někdo psal - video nahrávky přednášek, atd.) Ale jinak jo, na technických oborech moc studujících maminek není, za to na těch humanitních se to maminkami jenom hemží
Ale ono to bude dáno i tím, že na technické obory prostě chodí spíše chlapi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meluzi matematickou analýzu - obor matematika-ekonomie se zaměřením na pojišťovnictví. záleží, co ti jak jde. někdo miluje jazyky a je pro něj vysněná třeba filologie, no a někdo je z jazyků úplně marnej, ale matematickou statistiku si třeba dává levou zadní. fakt to záleží od člověka.
já třeba chodím prezenčně, individuál mi na matice nedali (odstátnicuje tam běžně 5-15 lidí..), ale dávám si záměrně dost předmětů, kde se neřeší docházka a jediným výstupem je třeba nějaká vypracovaná práce, návštěva soudu, víkendový kurz první pomoci apod. z toho je dost kreditů s minimem obětovaného času. na povinné předměty chodím tam, kde vyžadují docházku (na cvika v podstatě do všeho), přednášky vynechávám, většinu, protože doma se to naučím rychleji a líp. moc si z nich neodnesu. jsem ve druháku bakaláře a zatím jsem nic neopakovala, nic nepřetahuju. chce to kalkulovat a zvyknout si, a docela se hodí začít psát bakalářku dřív, aby toho pak nebyl trilion..pak už je to v klidu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TerezkaM Na bakalářce pracuju od loňského února a je to super. Už mi toho tolik nechybí. Odevzdání je do konce května. Já bych chtěla nejpozději do konce března. Teda doufám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fiona313 tak to klobouk dolů, já mám zatím jen představu, jak by to mělo vypadat, zdroje pohromadě nakopírované a umím s tím programem, ve kterém to budu psát. tak už abych pomalu začala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TerezkaM Jestli je to šablona, tak pozor, ať si to nerozhodíš. Jeď podle jejich přednastaveného stylu. I nadpisy dodržuj podle jejich. Já jsem myslela, že PC prohodím ze začátku oknem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TerezkaM A můžu se tě zeptat kolik času týdně cca studiu věnuješ? Do budoucna mě taky láká studium matematiky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meluzi na přednášky povětšinou nechodím, takže tam čas ušetřím. na cvičeních se to naučím počítat, teď už docela ani nedělám (nepovinné) úkoly, co nám dávají vyučující na procvičení probírané látky, docela na to přes semestr kašlu. V některých předmětech se píší za semestr třeba 4 testy, tak na ty se naučím za pár dní po pár hodinách počítání předem. Ve zkouškovém nad to sednu a intenzivně počítám, nechám si na každou zkoušku týden, na těžší i mnohem víc. Až to umím, tak jdu, dřív ne. Jsou ale zkoušky, kam se člověk učí i 2 měsíce v kuse každý den po troškách a dělá je pak až třeba v průběhu letního semestru. Jsou to prostě „lítací“ věci. Loni nás nastoupilo 150, teď je nás 40, z toho asi 28 nás má hotové obě první zkoušky z matiky, ty byly právě lítací ![]()
Jen závěrem - nejsem typ, co se učí průběžně. Nemám čas ani chuť. Přes semestr dělám jen to úplně nejnutnější a tak přistupuju i ke zkouškám - kalkuluju s časem a s tím, co musím umět. Ze zkoušek pak mám povětšinou Ačka a Bčka. Mám pár kamarádek, co se učí průběžně a pak mají zkoušky třeba hotové dřív. Ale ve výsledku jsme na tom stejně. Chce to najít si své tempo a svůj systém a pak jsi v matice jako doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meluzi píše:
Zdravím, mám dotaz na ty z vás, které studujete s malými dětmi… Jaké typy škol popřípadě obory studujete? Ptám se proto, že já momentálně studuji VŠ technického směru a nějak si to momentálně a ani do budoucna nedovedu představit, že bych se měla učit formou samostudia a do školy chodit jen na zkoušky.
Děkuji za odpovědi
Dá se to, je to v pohodě, v případě kombinovaného studia se člověk víc věnuje samostudiu. Nějaká kontaktní výuka samozřejmě je + elektronická podpora na webu (Mooodle).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímalo by mě, jak se k celé věci staví partner, když nechce ani sex ani se chránit? Má prostředky na to živit 8 dětí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maffianka s jedním to jde dálkově v klidu, pokud je přítel smířen s tím, že ti bude víc pomáhat, než je u tatínků obecný standard (případně teda babičky, ale to u nás moc nefunguje)..teď čekáme druhé a už v těhotenství to studium je trochu horší, jsem víc unavená…po porodu to bude ještě větší mazec asi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit