Nekamarád s nočníkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nekamarád s nočníkem
Milé maminky. V týdnu bylo malému dva roky a pomalu cca měsíc začínáme s nočníkem. (Prosím vynechat nejapné komentáře, že je to pozdě). Malej rozumí co po něm chceme, tak jsem mu začali vysvětlovat co s nočníkem a posazovat. Párkrát se stalo že se tam vyčůral, ale bavili jsme ho při tom. Když se ho zeptame kam se čůrá, ukáže na nočník, vše odkýve, ale nakonec to pustí na zem
. Maminky, už jsme zoufalí. Má někdo nějakou radu, jak na to? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nehrotit to…malej má dva a měsíc a taky na nočník nechodí, posazuji ho před/po spaní a jinak je na plínách…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matýskova maminka Nechto ještě ýt časem dozraje. U nás preferuje zachod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste zrovna záchod, že bude jako dospělák
, pak vám odpadne přeučování z nočníku na záchod - což je někdy větší problém než naučit na ten nočník
, a buď v klidu, má čas - holt kluci jsou na tyto věci lenoši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, to jsem asi potřebovala slyšet. Máme novou obvodní a vstupní kontrole mě to dala sežrat. No hrůza, že neumí na nočník
. Odcházela jsem s ordinace s pocitem že jsme něco zanedbali. Vím, že to není jednoduché…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, není pozdě. Podle mě je to naopak nejvhodnější věk na odnaučováni dítěte od plen. Takže pěkně pomalu ho zvykejte, netlačte na něho a hlavně hodně chválit. Hlavně to neuspěchejte! A pani doktorce bych řekla asi něco pěkného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dítě si nejdřív musí uvědomit, že čuralo, pak že aktuálně čurá a pak teprve předvídat, že bude čurat. Nějaké vysvětlování mu svěrač nezpevní, musí si tímto procesem projít na vlastní kůži. Některé děti zvládnou tento proces s plínou a pak rovnou chodí bez nehod, některým to trvá dýl.
Teď odplínovávám 21 měsíčního, máme plovoučky, takže jsem ho nechala běhat s holým zadkem, při čurání na podlahu zatla zuby a komentovala, že čurá, postupně se vyčural a hlásil, že čural, když měl plínku, hlásil, že má načuráno.
Pak přestal zírat jak vejr, co mu to tam teče a hlásil čurání při akci a pak začal hlásit předem, bohužel nočník zcela bojkotuje, takže zpočátku chodil vestoje do sprcháče nebo na zahradu, teď si říká na záchod, kdykoli vezmu nočník do ruky, tak řev a nikdy se do něj nevyčural
Takže já 20× denně běhám ho posadit na záchod, on se vyčurá tak v třetině případů, ještě to neumí tak dobře pustit, odhadnout a skřípu zubama, kdyby chodil na nočník, mám klídek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei a to bych mu měla zase plácnout plínu na zadek jen proto, abych ho nemusela zvedat na záchod? To bych byla trošku lenoch, ne?
Základní pochopení proběhlo, teď holt to pilování detailů je trochu náročnější než s předchozími dětmi, které tuto fázi chodily na nočník, takže byly samoobslužné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 Tak mě přijde, když vidim, že syn se během jednoho dne sám odplenkoval. A neni v tom žádný problem na záchod chodí sám. Tak fakt bych tomu dala čas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malýmu to taky trvalo dýl, začal až skoro ve 2,5 letech. A rozhodně tomu nepomáhaly kecy okolí. Pak jsme koupili zpívající nočník a okamžitě byl přes den bez plenky. Na noc jí má ale pořád. A na delší cesty, protože odmítá čurat kdekoli venku. A bojujeme s kakáním. To fofrem zvládne do tý noční plínky než mě probudí. Tchýně ho permanentně buzeruje, že je škaredej a neschopnej, mamka to zkouší s odměnama. Nic nepomáhá. Aktuálně je ve stádiu totálního bloku a obvykle se musíme dohadovat i s čuráním, který zvládal samostatně. Je vidět, jak ho ty dotazy okolí, jestli už to umí VŠECHNO, vyloženě s.rou.
Já ho nechávám být, aby se uklidnil. Ale vysvětlit to starší generaci se mi i důrazným tónem nedaří. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MuffinkaM tchýně je škaredá a neschopná mluvit normálně s děckem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agnesita
Taky nám tchánovci doporučili psychologa. Protože už se malýmu párkrát „zadařilo“ a to přece není normální, aby to někdy zvládnul a pak zase ne.
Mě se furt někdo takhle blbě ptát a při každé návštěvě záchoda mě nutit ještě sedět, protože když už sedím, tak toho zvládnu i víc…
By mě zajímalo, jestli by tchýně nebo mamka taky vyrobily něco na povel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei druhý syn se taky odplínoval ze dne na den. Každé dítě je jiné, každému jde něco hůř a něco líp. A když mu to jde hůř, tak je na mě, abych mu pomohla a ne tu jeho snahu zazdila.
Mimochodem, u nás změna k lepšímu, před chvílí si sám vylezl na záchod, bez redukce, visel tam, oči vyvalený jak žaba a čural ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MuffinkaM Máma tuhle přišla s poznatkem, že dcera její známé už chodí na nočník od roku a půl a pořád se „divila“, že syn ne. Ví to samozřejmě. Malý má dva a čtvrt. Tak jsem jí řekla, že mě nezajímá, co jiné děti, stejně jako ji nezajímalo, kdo měl ještě čtyřku z matiky, když jsem ji na gymplu dotáhla. A že tyhle kecy poslouchat nebudu. No, zašklebila se a je klid. A to si jinak rozumíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit