Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, už je to pár let co jsem ji prodělala, naštěstí jsem zrovna lezela v nemocnici, takže mně zachránili. Za mně teda se s tím rozhodně pár dní fungovat nedá, nemohla jsem dýchat vůbec, ne jako že 40 nebo kolik procent, ale jako pod vodou… takže vůbec
Záleží na tom, jak rozsáhlá ta embolie je. Nikdo jiný než lékař po vyšetření ti neřekne, z čeho to máš. Můžou to být i záda. Ale vzhledem k tomu, že jsi měla 2× trombózu, bych se osobně jela nechat vyšetřit (jako hned). Proč jsi nešla dnes k obvodnimu?
@Anonymní píše: Více
A muzu se zeptat, z ceho? Mela jste trombozu?
@Michaelka222 píše: Více
vždyt už to řešíš, ty problémy máš delší dobu, když už jsi objednaná na CT.
Dobry vecer. Chci se zeptat, jestli tu je nekdo/znate nekoho, kdo prodelal plicni embolii? Chtela bych se optat, jake ma tato nemoc priznaky. A taky by me zajimalo, jestli to uderi nahle, nebo s tim muzete fungovat treba par dni, aniz by se to zhorsovalo? Nebo dochazi ke zhorsovani?

Je mi od vcera hodne divne. Mam rezavy a palivy pocit na hrudniku. Jde mi to od lopatek do predu. Nekdy i takove svirani. A nemuzu se nadechnout. Dycham tak na 40%. Dal uz to nejde - jakoby tam byl nejaky blok a nepustilo to dal. Busi mi srdce. Tlakomer doma nemame, ale oxymetr mi nameril normalni saturaci 99. Akorat nevim, jestli to spravne funguje, kdyz mam gelove nehty. Je mi z toho strasne na nic, jak se nemuzu nadechnout a reze me ten hrudnik, v minulosti jsem mela 2 trombozy, od te doby jsem ze vseho strasne vyplasena. Muze to byt treba i od zad? Mam sedave zamestnani. Jen mi je divne, ze mi je treba 2 hodiny spatne - vsechno co jsem vypsala. Pak, jakoby utlo, to prejde a o nicem nevim. Za tu dobu rychle udelam, co je potreba, protoze vim, ze to za treba hodku zase nabehne. A ano - za hodku zase, uz citim, jak to nabiha. Postupne rezani hrudniku, dusnost, zavrate, buseni, sevreni krku, prave proto me zajima od nekoho, kdo mel embolii, jestli mel priznaky hned, nebo mel potize i vice dni a jestli treba mel takove ulevy jako ja, ze to preslo a pak to prislo z nova. A jaka byla ta bolest na hrudi, jak by se dala popsat.
Vim, ze existuji jiste panicke ataky, ale nikdy jsem nemela zaden velky stres, jsem klidny a vyrovnany clovek. Leky zadne na uklidneni doma nemam.
Muze byt toto opravdu embolie, s temi obcasnymi ulevami, kdy se citim dobre? Mame v nemocnici same kreteny s prominutim, na pohotovost se mi nechce, jednou jsem tam byla s brichem a poslali me do haje, ze to je ze stresu a tyden na to jsem tam lezela se zlucnikovymi kameny. Jinak echo, ekg, rentgen plic mam minulym rokem udelano.
Diky moc za nejake tipy/rady