Někdo kdo se vyzná v daních? :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@alli_li Ty máš asi příležitostný (neopakující se pravidelně) příjem podle §10, zaměstnání je podle §6. A zaměstnanci, kteří podepsali prohlášení, nemají povinnost podávat daňové přiznání, pokud měli příjem jen z jednoho zaměstnání (nebo postupných na sebe navazujících) a neměli žádný vedlejší souběžný příjem, případně pokud měli vedlejší příjem podle §7-10 nižší než 6 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 takže tohle platí jen pro OSVČ
Všechny OSVČ, i ty pro které je samostatná výdělečná činnost vedlejším zdrojem příjmu nebo je jejich daňová povinnost nulová, musí řádně a včas odevzdat na finanční úřad daňové přiznání k dani z příjmu fyzických osob a dále své zdravotní pojišťovně a OSSZ Přehled o příjmech a výdajích za daný rok. Přestože např. řada maminek nebude mít během rodičovské dovolené zisk vyšší než je limit pro osvobození, tak musí odevzdat Přehled o příjmech a výdajích na místně příslušnou OSSZ.
A JÁ JSEM TO nemusela nikam hlásit, ani na finačák, ani pojišťovně? A vůbec nechápu, jak si to mohl napsat na rok 2013… On už si to na těch daních podle mě snížil loni a teď mi po manželovi poslal ty papíry…a pěkně mě to štve
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
prostě potřebuji nějaký argument, manžel už to slíbil, ale mě se to nelíbí
Argument: „Manžel to slíbil, ale já to neslíbila a byl by to podvod.“
Aspoň si manžel odvykne za tebe něco slibovat.
V životě bych si nedovolil slibovat, že manželku k něčemu přemluvím (natož k účasti na podvodu), natož slibovat, že manželka něco udělá. Respektuju totiž její autonomii a svéprávnost a neslibuju ji k něčemu přemlouvat, ježto takovým slibem bych dal najevo, že je mi někdo nebo něco bližší, než můj vztah k manželce a respekt k ní.
Nanejvýš mohu slíbit, že to manželce navrhnu (pokud ovšem nejde o podvod, to bych jí nenavrhoval), resp. že s ní o tom promluvím.
Promluvil o tom s tebou a ty jsi to odmítla, protože se ti to nelíbí. To mu musí stačit!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Všechny OSVČ, i ty pro které je samostatná výdělečná činnost vedlejším zdrojem příjmu nebo je jejich daňová povinnost nulová, musí řádně a včas odevzdat na finanční úřad daňové přiznání k dani z příjmu fyzických osob a dále své zdravotní pojišťovně a OSSZ Přehled o příjmech a výdajích za daný rok. Přestože např. řada maminek nebude mít během rodičovské dovolené zisk vyšší než je limit pro osvobození, tak musí odevzdat Přehled o příjmech a výdajích na místně příslušnou OSSZ.
A JÁ JSEM TO nemusela nikam hlásit, ani na finačák, ani pojišťovně? A vůbec nechápu, jak si to mohl napsat na rok 2013… On už si to na těch daních podle mě snížil loni a teď mi po manželovi poslal ty papíry…a pěkně mě to štve![]()
Ano, to platí pro OSVČ.
A ten zaměstnavatel možná podává přiznání až teď k 30.6. A možná mu manžel pomoc slíbil. A ty můžeš odmítnout a nemusíš zdůvodňovat, proč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A JÁ JSEM TO nemusela nikam hlásit, ani na finačák, ani pojišťovně? A vůbec nechápu, jak si to mohl napsat na rok 2013… On už si to na těch daních podle mě snížil loni a teď mi po manželovi poslal ty papíry…a pěkně mě to štve![]()
Ano, tohle co píšeš platí pouze pro OSVČ… jak říkám, záleží jak moc hnusná chceš být ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
On už si to na těch daních podle mě snížil loni a teď mi po manželovi poslal ty papíry…a pěkně mě to štve![]()
Poslat ti je mohl a ty je nemusíš podepisovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:…je to spoluúčast na trestném činu krácení daně… to Ti nepřijde jako dobrý důvod se do ničeho takového nepouštět?
Ahoj holky, jsem na rodičovské dovolené. Manželův kamarád si potřebuje snížit daně. Dneska přišel manžel z práce a přinesl mi nějaké papíry. Jsou tam moje výplatní pásky za rok 2013. Každý měsíc jsem fiktivně dostala 4800,– Kč čistého (roční výdělek je 57 600,– Kč). Kamarád tvrdí, že když jsem na rodičovské dovolené, tak si můžu každý rok vydělat 60 000,– Kč a nemusím platit žádné odvody (sociální, zdravotní), ani daně a prý to nemusím ani nikde hlásit. Je to pravda? A pokud ne, nemáte nějaký odkaz na web, abych manželovi vysvětlila, že to neudělám, protože…
Děkuji
- Citovat
- Upravit
Holky prosím za jak dlouho vrací dane? podavala jsem 16.6.ve stredu25.5. jsme akorat byli neco opravit myslite ze poslou uz v cervenci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajinaa Jo, ale čekala bych to spíše v druhé půlce až ke konci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit