Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je to nepříjemné, ale venku už pěkně - co se tomu vyhnout častému procházkama, sezením na hřišti apod.? S miminkem bych se nebála, to už snad bude hotové a hlavně mimčo je na podobné zvuky zvyklé z bříška.
@Anonymní píše:
Holky rada asi neexistuje tak se jdu alespoň vypsat. Jsem už na prášky. Před měsícem jsme se přestěhovali do bytu a nad námi už v té době probíhala rekonstrukce asi celého bytupořád vrtání a bouchání no ale tak jsem si naivně říkala že do měsíce bude klid že to nebude trvat tak dlouho navíc co by všechno chtěli rozvrtat at tak, no prostě jsme mysleli že tak za 2-3 týdny bude klid že třeba budou už dodělávat jen nehlučně ale ono to pořád neskončilo dokonce přitvrzujou dnes ráno snad zbíječka
dělají během dne asi průběžně malý mi po obědě nemuže ani pořádně spát já mám necelé dva týdny do porodu v noci skoro nespím a když si chci po ránu přispat tak šup a zbíjí se a tak dělají třeba až do 20.00
bojím se že to bude i když se vrátím s malou z porodnice uplně se mi otřásají stropy. Jeden soused už co bydlí ještě pod náma tak zvonil i na nás jestli prý to my že to je hruza že se v tom nedá bydlet tak říkáme že ne my tak šel o patro výš nevím co vyřešil ale asi nic. Dole na nástěnce byl už i papír kdy to konečně zkončí a pod to někdo napsal že až to bude tak to bude
. Vůbec mě už nenapadá co v tom bytě mužou opravovat ani manžela ten je ted už se mnou doma a už ho to začíná štvát taky a to vydrží hodně víc než já.
A proč se neskočíte na nahoru normálně slušně zeptat??
@LN píše:
Je to nepříjemné, ale venku už pěkně - co se tomu vyhnout častému procházkama, sezením na hřišti apod.? S miminkem bych se nebála, to už snad bude hotové a hlavně mimčo je na podobné zvuky zvyklé z bříška.
já nemůžu jsem na rizikovém mám ležet a odpočívat ale ven chodím ale to je tak hodinka pak už musím domů jak mi je zle. Doufám že bude vůči těm zvukům imuní nejstarší syn ten měl velké problémy se spaním toho vzbudilo uplně všechno a mladší zase spal jak zabitý toho jsme museli budit.
Tak jestli je to nějaký bytový dům, mělo by být na nástěnce oznámení o rekonstrukci bytu a nějaký termín dokončení
Jestli dělají komplet elektriku, tak do panelu dělat díry je dost náročné. Pak můžou k tomu dělat novou koupelnu, záchod, srovnávat podlahy, bourat zdi a posléze přestavovat. Bourat okna… Je toho dost, kdy musí použít sbíječku a jestli jsi celý den doma, tak se nedivím, že ti to vadí. Zkus za nima zajít a optat se, jak dlouho ještě budou rekonstruovat.
Nahoru nejdem to by jsme museli obzvánět několik sousedu máme takové předchodby a tam je hodně zvonku a navíc když byl ten papír na nástěnce a na něm odpověd že až to bude tak to bude
no ale manžel ted napsal mail na společenství ti by to mohli vědět kdy bude konec ne? takové větší rekonstrukce se asi nahlašují nebo ne?
U nás se během jednoho roku rekonstruuje už třetí byt, takže skoro polovinu roku kravál jako blázen. Ale jen na jedny jsem byla naštvaná, ti nerespektovali ani neděle a svátky, a dělali opravdu do deseti do večera (což sice odpovídá nočnímu klidu, ale když chce dítě spát od osmi a ještě dvě hodiny mlátí kladiva, tak nic moc) a nechávali bordel v chodbě. My taky rekonstruovali, je pravda, že to trvalo, týden elektrika, týden voda a topení, týden podlahy, týden koupelna a wc apod. Ale po 18h už jsme se snažili jen uklízet a nedělat rámus, o víkendu se pracovalo max. část soboty a nejdřív v 9h, a neděle a svátky byl úplný klid.
@zrcadlo píše:
U nás se během jednoho roku rekonstruuje už třetí byt, takže skoro polovinu roku kravál jako blázen. Ale jen na jedny jsem byla naštvaná, ti nerespektovali ani neděle a svátky, a dělali opravdu do deseti do večera (což sice odpovídá nočnímu klidu, ale když chce dítě spát od osmi a ještě dvě hodiny mlátí kladiva, tak nic moc) a nechávali bordel v chodbě. My taky rekonstruovali, je pravda, že to trvalo, týden elektrika, týden voda a topení, týden podlahy, týden koupelna a wc apod. Ale po 18h už jsme se snažili jen uklízet a nedělat rámus, o víkendu se pracovalo max. část soboty a nejdřív v 9h, a neděle a svátky byl úplný klid.
No jako já to taky chápu každý chce mít hezký byt ale oni právě nedaj pokoj ani o víkendu ani o svátkách vůbec jednou dělali až do půl 11 ![]()
My byli v bytě a vedle se rekonstruoval celý barák, celý rok od rána až do večera, od pondělí do neděle…a nikdo s tím nic nezmohl.
. Peklo.
Ahoj, je to smula, ale nezbyva nez vydrzet. Taky jsem to zazila, když nad nami rekonstruovali - bourali zdi (stary dům, zdi silne pul metru), randal jsem slyšela uz když jsme sli z prochazky domu a byli jsme ještě za rohem - ani se mi domu kolikrat nechtělo.
Ale my jsme taky rekonstruovali - a urcite to trvalo dele nez mesic, v byte se nam dělalo urcite x mesiců (i když pak uz nejde o nic hlucneho). Nikdo nam nic nevycital.
U nas jsou ale slusni sousede, takze každý, kdo rekonstruoval (nastesti uz zbyva jediny byt, jinak jsou všechny snad uz nove) napsal dolu na nástěnku omluvu za zvýšenou hlucnost a prasnost a priblizny termin dokonceni.
Ja Te chápu, ale nic s tim neudela, udelat se to musí…
Drž se ![]()
@Anonymní píše:
No jako já to taky chápu každý chce mít hezký byt ale oni právě nedaj pokoj ani o víkendu ani o svátkách vůbec jednou dělali až do půl 11
Tak pokud s nimi nebude řeč, svolala bych schůzi vlastníků a řešila to tam, podle mě vlastníci mají právo vědět termín ukončení, a možná si mohou i domluvit nějaká pravidla (zákaz hlučných prací v určité dny a hodiny, průběžný úklid apod.), ale to nevím jak přesně je to závazné.
@Anonymní píše:
Holky rada asi neexistuje tak se jdu alespoň vypsat. Jsem už na prášky. Před měsícem jsme se přestěhovali do bytu a nad námi už v té době probíhala rekonstrukce asi celého bytupořád vrtání a bouchání no ale tak jsem si naivně říkala že do měsíce bude klid že to nebude trvat tak dlouho navíc co by všechno chtěli rozvrtat at tak, no prostě jsme mysleli že tak za 2-3 týdny bude klid že třeba budou už dodělávat jen nehlučně ale ono to pořád neskončilo dokonce přitvrzujou dnes ráno snad zbíječka
dělají během dne asi průběžně malý mi po obědě nemuže ani pořádně spát já mám necelé dva týdny do porodu v noci skoro nespím a když si chci po ránu přispat tak šup a zbíjí se a tak dělají třeba až do 20.00
bojím se že to bude i když se vrátím s malou z porodnice uplně se mi otřásají stropy. Jeden soused už co bydlí ještě pod náma tak zvonil i na nás jestli prý to my že to je hruza že se v tom nedá bydlet tak říkáme že ne my tak šel o patro výš nevím co vyřešil ale asi nic. Dole na nástěnce byl už i papír kdy to konečně zkončí a pod to někdo napsal že až to bude tak to bude
. Vůbec mě už nenapadá co v tom bytě mužou opravovat ani manžela ten je ted už se mnou doma a už ho to začíná štvát taky a to vydrží hodně víc než já.
My jsme rekonstruovali koupelnu - komplet, obouchání až na cihly, bourání příčky, záchod - jenom obklad a stavba zdi, elektřinu - nekonečné hodiny vytváření drážek. No sousedům jsme připravili perný léto, ale jak pak sousedka řekla, bylo fajn, že to bylo v létě a mohli být venku. Trvalo to cca 2 měsíce. Bylo by to rychleji, kdybychom měli hned v začátku spolehlivého zedníka.
Jako nenaděláš nic. Můžeš být ráda, že je venku hezky a poobědě jděte s klukem ven, ať se vyspí tam. Máš alespoň vidinu, že to skončí. Já mám nad náma neskutečně hlučnou a netaktní rodinku, který nedělá problém vřískat po bytě i po tý osmý, devátý a párkrát už i desátý hodině večerní. Vidina toho, že by se odstěhovala je mizivá, celý den mi nad hlavou kňučí a štěká jejichpes, který je tam pořád sám a následně přijde ona z práce, děti ze školky a to je teprve to pořádný rošambo
Někdy tu práci udělat musí no.. Hodně by mi vadilo, kdybych musela brát ohledy na denní režim všech dětí v domě ![]()
Holky rada asi neexistuje tak se jdu alespoň vypsat. Jsem už na prášky. Před měsícem jsme se přestěhovali do bytu a nad námi už v té době probíhala rekonstrukce asi celého bytu
pořád vrtání a bouchání no ale tak jsem si naivně říkala že do měsíce bude klid že to nebude trvat tak dlouho navíc co by všechno chtěli rozvrtat at tak, no prostě jsme mysleli že tak za 2-3 týdny bude klid že třeba budou už dodělávat jen nehlučně ale ono to pořád neskončilo dokonce přitvrzujou dnes ráno snad zbíječka